CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, December 27, 2009

countdown to twenty ten


Selamat menyambut tahun baru.
cepat3. start keja bulan satu. keboringan~
semoga 2o10 lebih bermakna meninggalkan 2009 yg penuh duka.
Aku harap 2o10 tak mematahkan semangat aku sepertimana pergelangan tangan aku dipatahkan oleh 2o09 yang kejam
pada saat-saat yang sangat genting.
.benci gilaaa nak mati .bye.

Friday, December 18, 2009

memories














































Bloggers tertua


Engkau, kalau senang2, pegi larh melawat blog nenek ni.
best..tapi aku tak faham pun bahase blog tu. Bahasa Sepanyol..he3..
ramai peminat. 'follower' dia beribu jugaklah..
telah pun meninggal dunia pada usia 97 tahun.
(bulan 10/2009)
ni link;
''Tiada sesiapa yang mempedulikan tentang wanita tua dan tiada sesiapa yang sayang
pada kami lagi. Namun saya amat terkejut kerana melalui internet, remaja
yang berumur 18, atau 14 tahun boleh berkongsidengan saya tentang kehidupan mereka,
apa yang mereka fikirkan dan meminta pandangan saya,'' katanya.

Friday, November 27, 2009

inikah sejarah esok?

Melihat keadaan aku yang terperangkap dalam kebuntuan, emak membacakan aku;

"boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu,
boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ia amat buruk bagimu;
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.
(surah al-baqarah ayat 16)

Bayangkan ape aku rase,
6 hari lagi nak SPM tangan aku tak boleh menulis.
4 hari lagi nak SPM baru aku boleh menulis tapi...
pegang pen pun tak macam dulu..
Dalam tempoh 4 hari to. semua orang da siap mental n fizikal mungkin?
Tapi aku belajar menulis ABC..

25/11/09

tamatlah riwayat Matematik Tambahan.
Subjek yang paling dinantikan calon-calon SPm.
Huk! Lega..
Malam to aku sakit tangan..Aku bukan takat sakit tangan, lenguh belakang gak.
Aku tak menulis atas meja. Aku tulis atas riba dengan beralaskan papan Lukisan Kejuruteraan.
Addmath kertas1 2jam. kertas2 2jam30minit. Bayangkan aku mengarang karangan BM beratus-ratus patah perkataan dalam keadaan cam ni. Ape lagi. Malam to tidur awal arh.
Letih bhaaii..
*Terdapat 3 kategori bagi SPM 2009 kat SMKM.
#calon biasa #special case
#calon kuarantin (sakit mata) -penyakit bawaan Asri..hehe

Sebelum tidur sempat lagi aku berfikir, kuat ke aku? Hmmmm..Sabar Cik Memi..
4 Subjek masih menanti.
(Fizik,Chemy,LK,Tasawwur Islam)
Kalau aku tak kuat, tak mungkin aku sampai sini.
Masih bernafas walaupun semput! Aku dah buat sehabis mampu walaupun saat-saat tiba SpM
rase putus asa tu..hu sape tak terkilan..
Sampai sekarang aku makan dengan sudu dengan tangan kiri.
Pengalaman lalu banyak mengajar.

Pesan orang tua-tua:
"Masa lalu jagan terlalu dikenangkan, masa depan jagan terlalu diangankan"
kita hanya mampu merancang..
Rezeki orang tak boleh diduga k. Mane nak tahu nanti aku jadi Pramugari ke! hahahak.. hish
Jauh menyimpang tapi..
itu bukan cita-citaku...

Tragedi Oktober

 
 Semestinya 16 Oktober 2009 tarikh yang meninggalkan kesan dalam hidup ini. Bayangkan apa yang aku rasa even 5 hari lagi nak SPM aku masih lagi tak boleh menulis. Tangan masih dalam fiber . Ternyata ini semua ujian dan memberi pengajaran yang tak ternilai harganya . Allah cuma tarik nikmat menulis hanya sementara waktu, Terima kasih Tuhan kerana tidak mengambil tangan yang Engkau pinjamkan ini  :')

''But you must be iron girlz babe!'' Liyana Yaacob said..





Cian baby aku. I'm so sorry. Aku da sakitkan dia..:-(

Lepaskan rindu..

Hmmm..Baru ada peluang nak blogging.
Memang kebiasaannya blog ni jadi tempat aku mengadu.
Jadi, bila lama tak blogging, aku jadi rindu.
Kalau rase boring aku tulis 'journal' je.

Wednesday, November 25, 2009

surat cinta untuk...

To
Dr. (******)
Consultant Orthopedic Surgeon,
KPJ Penang Specialist Hospital,
Bee M,
Penang.

Dear Dr. (******)

Re: Aimi Ami......bt...
i.c (*****)
-daughter of (*******)

The above named girl fell off her motorcycle on16/10/09.
The sustained fracture of the right wrist and was seen at Hosp SJ. Pop was applied.
However the complains o pain and in worried abour progress of treatment as she has to set for SPM soon.
I have suggested to her parents to consult you for advise and further treatment. tq.

your faithfully,
(******)

Thursday, September 24, 2009

jualan penghabisan stok!



a m i z a - posted - 09/18/2009
3 spuluh ringgit.. pilih mai pilih


Me Love - posted - 09/18/2009
murah giler..


a m i z a - posted - 09/20/2009
haahhaha pasa malam mali....


One DoubLe A - posted - 09/21/2009
oit.. mahal 2..


Me Love - posted - 09/22/2009
aimi.. blanja aku..


One DoubLe A - posted - 09/22/2009
ape hal lak.. blanja aku la.. huhuhu..


lobak2 - posted - 09/22/2009
murah2..meh beli..fatul juai..klu xmau jam ana boleh juai tuan jam..hohoho..


One DoubLe A - posted - 09/22/2009
tuan jam lain harga na..


a m i z a - posted - 09/22/2009
hahaha


One DoubLe A - posted - 09/23/2009
nk kew?? tuan jam?? tp di buke kpd lelaki.. xnk prmuan..


a m i z a - posted - 9/24/2009
woi pomot diqi nmpk

Wednesday, September 9, 2009

raya tahun ni.

tak macam nak raya pun.
yela.dalam tempoh nak SPM.
Kalau tak, dah plan macam2 nak beraya rumah kwn2.
Baju raya pun baju tunjuk.
Nak pilih? Semua tak lawa.huh. macan kain buruk.
Dah malas nak memilih. Kebiasaannya, kalau aku pilih pun, satu
pasaraya pun tak ada yg berkenan.. Ekspo lg lah...
duit raya pun da tak bnyk dapat..hehe..da tua bangka!
Kalau raya dulu2 lg best, asal posmen sampai,
berebut dengan adik2 nak buka pintu untk
kluar jumpa abg posmen..
eeii watpe! bukan nak jumpa abg posmen tapi mengharapkan
kad raya daripadanya..
Sekarang tak main r kad.! emel, sms. Walaupun berbunyi & 3D
tapi tak bez langsong!

#raya ke-5:
5ik akan beraya di rumah Cikgu Noraziah..wee**ADIK BARU..!!




===>pic tahun lepas..(2008)

Friday, August 21, 2009

penat nak mati

````~~~
```~~~
```~~~
cepat bagi semangat !!!
```~~~
```~~~
```~~~

if a girl cries...

If a girl cries in front of you, it means that she couldn’t take it anymore… If you take her hand, she would stay with you for the rest of your life; if you let her go, shecouldn’t go back to being herself anymore… (VERY TRUE!!!) A girl won’t cry easily, Except in front of the person who she loves the most, she becomes weak.. (VERY TRUE!!!) A girl won’t cry easily, only when she loves you the most, she put down her ego.

Guys, if a girl cries because of you, please hold her hands firmly, she’s the one who would stay with you for the rest of your life. Guys, if a girl cries because of you, please don’t give her up, maybe because of your decision, you ruin her life. When she cry right in front of you, when she cry because of you, Look into her eyes, Can you see and feel the pain and hurt she’s feeling?
Think…. Which other girl have cried with pure sincerity, Infront of you,And because of you? She cry not because she is weak, She cry not because she want sympathy or pity, She cry, Because crying silently is no longer possible, the pain, hurt, and agony have become too big a burden to be kept inside…

Guys, Think about it… If a girl cry her heart out to you, And all because of you, Its time to look back on what you have done, Only you will know the answer to it. Do consider it. Because one day…. It may be too late for regrets, It may be too late to say "i’m sorry".
To my friends… Ponder this message seriously. Do not do this to a girl, You may regret for the rest of your life. Maybe in your life, she’s the only one that love YOU the most.

p/s: to someone out there, dun ever make a girl cry because of ur mistake that u swore u wont do it again.

Sunday, August 16, 2009

the history of integrated circuit


Tuesday, July 21, 2009

Antara Anjing Dengan Awek Korang


LEMBU : Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?

ANJING : Aku tengah tension nih. Mau je aku gigit manusia tadi.

LEMBU : eh? kenapa?

ANJING : aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yg sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "hoi anjing, pergi jauh-jauh, najis !

LEMBU : Ya, lah. Ko kan haram. Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu.

ANJING : Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU : Betul tu. Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun disamak.

ANJING : Wah.. ayat ko memang power la... manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"

Sedikit Penjelasan:

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada ibnu majah menyatakan bahawa "Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram".

Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat). Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya, "Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya. (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)"?

Katakanlah lagi (kepadanya): Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna". (Surah Zumar: 9)


Saturday, May 30, 2009

On My Birthday

On 25/05/09

Aimi:Faiq, aku soh topup, dan2 tak antar mesej dah, aku melawak ja k.
Faiq: Ala..aku lupo lo..sory2..
Aimi: Nih 26/5 besday aku.. 12.01 minit japgi r..
Faiq: Oo..wekk..tak malu gtau kat aku hahaahha..
Aimi: Alarh sajew nak gtau hahaaha..




hadiah..ada lagi tapi tak ambil gambar coz dapat lambat..


kad beday.....


after





beday Pak Lah skali la 18/5....




Friday, May 8, 2009

Tag Siri 8 & Award


Tag Siri 8 & Award
Tag from syuliebiru naiffus's ;]
1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Radioactive. Sajew

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?http://aimiamiza.blogspot.com . Sila rujuk jika ingin tahu.

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Suka tulisan besar. senang nak baca.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernah kerna keciwa ahak!

5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
syuliebiru naiffus's? blog dia bestt

*Senaraikan 5 orang yang akan anda tag:Yang disenaraikan,sila buat-buat faham oke?
-pakcik danial
-syaza
-kak mariam asyikin
-kak murni asyikin
-amma


Saturday, May 2, 2009

Friendster

sekian lama private. sekarang tak lagi sebab ada sorang kawan nak ambil gambar dia.
emmmm.. tahun depan private balik..kalau nak tengok, click la url bawah ni..

http://profiles.friendster.com/aimiamiza



*Cantik pemandangan tuhhhhhh....

Friday, May 1, 2009

nanak lebih oxygen!

makin nak dekat SPm makin sesak nafas.
pump aku dah hampir2 kehabisan gas.
02 yang last2 tu pahit betul.
Abah ajak pergi jumpa doktor aku tak nak.
Aku tak suka doktor laki tu.
Doktor tu suka membebel macam mak nenek.
hoho.

Friday, April 24, 2009

Perarakan Maulidur Rasul

Fakta==> kebanyakan hadiah dimonopoli oleh 5ik..ok?





Dah tak private laa...

Aku dah private kan blog ni tapi hari tu kat sekolah Ustazah suruh buka balik..

Ustazah: Blog dia yang kena invite ja boleh baca nohh..
Aimi: Manada, saya tak invite sesiapa pun..
Ustazah:Selalu duk e-mail, duk mesej, tetiba ja.. Ustazah heran, ingatkan Aimi marah kat Ustazah.. Merajuk kat sapa tah sampai tutup blog.
Aimi: hehe
Ustazah: private trus ka?
Aimi: A'a..
Ustazah: Tak sayang blog ker?
Aimi: syg la jugak..
Ustazah: Buka la update sekali sekala..

Aku nak tutup blog ni sebab...emmmm
bukan sebab merajuk la..
Takpelah..Aku buka balik blog ni..
Lagipun. blog ni dah banyak berjasa kat aku..
Blog ni dah menemukan aku dengan kawan rapat yang terpisah
selama tujuh tahun..
*Sesiapa yang melawat sila tinggalkan kesan tapak kaki di dalam chat box ok?

Thursday, April 2, 2009

sibuk je .!

apa masalah dia?
emm..ambil buku catatan aku suke hati je.
tak malu ke?
Dalam tu ada tulis nama pakwe.!
nak tau sangat kan?
tak laa..
Dalam tu ada tulis prinsip-prinsip dan matlamat
and macam-macam
lagi aku merapu dalam buku tu..
Bila ada orang baca,, mestilah aku malu.
Pastu, aku pun tarik la buku tu. Terkoyak pulakk..
Arrrr.!!
Dia punye pasal lah..
Nak sibuk sangat..

ASTXLYN

Dah banyak kali aku kena marah dengan abang aku.
Padan muka.! Sape suruh cari masalah.
k la, pasni tanak buat lagi tabiat buruk tu. haha

Nekad. nekad.!

MASA LALU TERINGGAL

aku adalah jari jari
memegang roda putar bumi
tenang disisi panikku
mengetuk rasa membawaku

disini tersenyum
disatu diri ku melamun
terangi sisi gelapku
merenung arah menuntunku

sadari langkahku
dicelah bumi ku terpaku
mencari erti hidupku yang baru
relakan nafasku
kumenunggu datang terang
biarkan gelap menghilang
bantu aku tuk menunggu
roda membawaku *

kini kubiarkan masa lalu menghilang
dan tanpa beban aku meninggalkan belakang
lalu kubiarkan masa lalu menghilang
tanpa beban aku meninggalkan belakang

Tuesday, March 31, 2009

Maaaa...

rasa macam nak nangis jaa...
haa nangis la nak nangis sangat!!
skaley online mcm2 keja nak kene buat...

ni yang malas nak online ni..hahahhh
to Abang yg tengah demam tu..
kesian dia tak boley pergi keja..
sorry la..tak qheettiiii nak buat niii...

i'll try my best..
sayang dia..huhuhhhh

p/s: 25 orang kawan baru dekat Friendster..
trimas kerna menambah..maaf..malas nak wish..
appr saja lah..

Tuesday, March 17, 2009

errrrr

kata itu berbalik kepadanya
setelah lama aku pertahankan rasa hormatku padanya
sekarang biar aku berjalan tanpa menghiraukannya lagi
apa yang terjadi?
biar aku sendiri yang tahu
berdendamkah aku? Tak mungkin kerana.....
aku sudah berkecil hati.

.brothers.

6.50 a.m.

tajuk ape eh? entah tanyalah abang blog.

aku ada masalah sikit masa pulang daripada kelas.
tak tau lah nak buat camna.
tiba-tiba ja terlintas nak bagitau dekat dia.

sms;

Aimiy;
Cy, boleh tolong ******* tak?
Aku ****** tade.emm
kalau tak boleh takpe lahh ek.

sambil menunggu sms dibalas, dengan sesak nafas aku pegang kalender.
15 March 2009????
aku kuat.. tak nangis pon.. haha..

sms dibalas;

Avenzoar;
Japgi kami *******
tunggu tau!

baiknya dia. dah banyak kali dia tolong. Sanggup dia datang rumah.
tengah hujan pulak tu. basah kuyup dia..

talktalk.
Avenzoar: weh, asal keluar dengan hang ja, hujan. Hari tu, masa pegi *****ik lagi teruk.
Aimi: Hujan rahmat le tuu.

cerita seterusnya?
biar jadi memori bagaimana semuanya dapat diselesaikan..

terima kasih dia.
appreciate..

Sunday, March 8, 2009

Nilai Sebuah Persahabatan.


berapa ringgit weyy?

entah kenapa tiba-tiba perasaan jadi terharu terbiru.
kawan rapat aku mase standard 4 masih mencari aku.
Lost contact dah banyak tahun pun sekarang baru jumpa balik.
Sekian lamanya terpisah. 7 tahunn lama tu...errr...

Sangat berharga..

aisyah91:
your name & your pict explain me about you, aimi amiza... huhu... and sometimes someone could feel that you're his or her friend... although it takes a long time to find you back...4 Mar 09, 08:46

aisyah91:
Salam amiza... wah! ingat lg ek insyaAllah ingat... she's in hostel now... maktab mahmud.. insyaAllah nanti aisyah kirim salam...


aisyah91:
my sister, husna and you, my lepak gang with Hanisah Zahan d kantin SKSP dulu (time to you're in Standard 4)



eyyyyy.

Lapar gila......
hehe.
teringat kat kawan aku yang tak makan sebab merajuk.
kena marah ngan mak dia masa tengah masak.
Boleh dia kunci pintu buat- buat tidur.

Friday, March 6, 2009

Bolehkah Asma disembuhkan?

aku rasa artikel ni menarik perhatian aku.
sesape yg ada kaitan tuu bacee la..

SOALAN:
Doktor, saya merupakan pembaca setia Mingguan Malaysia, khususnya perkembangan dunia perubatan. Saya mempunyai seorang anak buah berusia 1 tahun yang disahkan menghidap penyakit asma.
Saya amat bimbang dengan keadaannya dan telah melakukan banyak kajian sama ada penyakit tersebut boleh diubati secara 100 peratus atau tidak. Setakat ini keputusannya amat menghampakan.
Jadi, menerusi kolum ini saya meminta pendapat doktor yang pakar berkenaan asma, adakah terdapat ubat-ubatan untuk menyembuhkan penyakit ini sepenuhnya? Takkanlah kemajuan teknologi sekarang tidak mampu untuk mencari penawarnya?

Sekian.
Cleo,


JAWAPAN:

Asma merupakan satu keadaan di mana saluran pernafasan mengalami kerengsaan dan keradangan. Akibatnya, ia menjadi sempit dan menghasilkan mukus yang berlebihan.
Tanda-tanda asma termasuklah batuk, nafas berbunyi bising (berdesit), nafas tercungap- cungap dan dada terasa ketat. Adakalanya, gejala tercetus dan marak secara tiba-tiba tanpa sebarang alasan.
Antara pencetus yang lazim adalah jangkitan, asap rokok, alahan terhadap debunga, ubat-ubatan, hama debu rumah, senaman dan emosi.
Tidak cukup jelas, apakah yang menyebabkan saluran pernafasan mula-mula mengalami keradangan. Namun, sekiranya seseorang itu mempunyai sejarah keluarga yang menghidap asma, anda juga mungkin mewarisinya.
Penawar asma masih belum ditemui sehingga kini. Ubat-ubatan sedia ada hanya bertujuan mengawal kerengsaan saluran pernafasan, sekali gus mengurangkan gejala serta merencatkan kerosakan berterusan saluran pernafasan.
Sementara itu, pengurusan asma meliputi pendidikan pesakit, mencegah pencetus dan terapi ubat-ubatan. Kajian untuk cuba memahami peranan respons imun terhadap asma dan alahan terus giat dilakukan.
Asma tidak boleh diubati tetapi biasanya kanak-kanak akan sembuh apabila usia mereka meningkat. Kira-kira 80 peratus kanak-kanak penghidap asma akan pulih daripada penyakit mereka apabila mencapai usia 5 tahun.



Ditulis oleh:Dr Meghana PoovaneswaranPakar Pediatrik (Kanak-kanak),

Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMC)


Dipetik dari: http://www.utusan.com.my/

Thursday, March 5, 2009

surveyeng

4/mac 2009

eyt! tukar tajuk. handsome lah...

ikmal: woi tak pi kolah ka

aimiy: kata aku.hg tu?
hari ni raptai penuhhhh..malehh

ikmal: malas betoi ang ni..tak leh buat bini ar

aimiy: tak mau sudahh

ikmal: dah la tak lawa

aimiy: ai, abg ensem.. aku tak kacau duit hg naa

ikmal: bla msa ak kwen ngn kakak ang

aimiy: woops.. sory.. kot la berasa syok diri tu ansemm

ikmal: memang encem pun...wey 14.3 ny mai kndury uma ak aww...aku kawen

aimiy: ok ansem.hahah!! tgk dlu laa

ikmal: mai taw

Aimiy: insyaAllah.tgk lu tkut sngkut ngn kelas

ikmal: mai ar bukan senang nk tengok aku kawen

aimiy: ang amik gmbr publish ah.

ikmal: okk.

Tuesday, March 3, 2009

Kejohanan Olahraga MSSPp Zoonn BM

23rd Feb 2009 Ayn, jumpa lagi nanty k...
...........the belakang is toilett ...............

......errrr......

uihh gayatnyee...
tak ramai pun hu hi
............tech Seberang Perai......


......... kaki lagi...............

................... euwww....................................

......................... ......kak renjong .....................
..............ermm..the moment will gone...:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels