CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 27, 2009

inikah sejarah esok?

Melihat keadaan aku yang terperangkap dalam kebuntuan, emak membacakan aku;

"boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu,
boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ia amat buruk bagimu;
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.
(surah al-baqarah ayat 16)

Bayangkan ape aku rase,
6 hari lagi nak SPM tangan aku tak boleh menulis.
4 hari lagi nak SPM baru aku boleh menulis tapi...
pegang pen pun tak macam dulu..
Dalam tempoh 4 hari to. semua orang da siap mental n fizikal mungkin?
Tapi aku belajar menulis ABC..

25/11/09

tamatlah riwayat Matematik Tambahan.
Subjek yang paling dinantikan calon-calon SPm.
Huk! Lega..
Malam to aku sakit tangan..Aku bukan takat sakit tangan, lenguh belakang gak.
Aku tak menulis atas meja. Aku tulis atas riba dengan beralaskan papan Lukisan Kejuruteraan.
Addmath kertas1 2jam. kertas2 2jam30minit. Bayangkan aku mengarang karangan BM beratus-ratus patah perkataan dalam keadaan cam ni. Ape lagi. Malam to tidur awal arh.
Letih bhaaii..
*Terdapat 3 kategori bagi SPM 2009 kat SMKM.
#calon biasa #special case
#calon kuarantin (sakit mata) -penyakit bawaan Asri..hehe

Sebelum tidur sempat lagi aku berfikir, kuat ke aku? Hmmmm..Sabar Cik Memi..
4 Subjek masih menanti.
(Fizik,Chemy,LK,Tasawwur Islam)
Kalau aku tak kuat, tak mungkin aku sampai sini.
Masih bernafas walaupun semput! Aku dah buat sehabis mampu walaupun saat-saat tiba SpM
rase putus asa tu..hu sape tak terkilan..
Sampai sekarang aku makan dengan sudu dengan tangan kiri.
Pengalaman lalu banyak mengajar.

Pesan orang tua-tua:
"Masa lalu jagan terlalu dikenangkan, masa depan jagan terlalu diangankan"
kita hanya mampu merancang..
Rezeki orang tak boleh diduga k. Mane nak tahu nanti aku jadi Pramugari ke! hahahak.. hish
Jauh menyimpang tapi..
itu bukan cita-citaku...

Tragedi Oktober

 
 Semestinya 16 Oktober 2009 tarikh yang meninggalkan kesan dalam hidup ini. Bayangkan apa yang aku rasa even 5 hari lagi nak SPM aku masih lagi tak boleh menulis. Tangan masih dalam fiber . Ternyata ini semua ujian dan memberi pengajaran yang tak ternilai harganya . Allah cuma tarik nikmat menulis hanya sementara waktu, Terima kasih Tuhan kerana tidak mengambil tangan yang Engkau pinjamkan ini  :')

''But you must be iron girlz babe!'' Liyana Yaacob said..





Cian baby aku. I'm so sorry. Aku da sakitkan dia..:-(

Lepaskan rindu..

Hmmm..Baru ada peluang nak blogging.
Memang kebiasaannya blog ni jadi tempat aku mengadu.
Jadi, bila lama tak blogging, aku jadi rindu.
Kalau rase boring aku tulis 'journal' je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD