CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 29, 2011

Fairytale Comes True

aku takkan bunuh diri, aku sayang diri sendiri  :P

berdating di Tasik Asmara ;p
entah ape yang dia pandang, taik hidung tergantung kot.


napa tiba-tiba ja aku tayang mamat ni? masa hangat bercinta taknak tayang. dah putus, baru nak tayang. orang cakap, kalau dah sayang ni, simpan sorang-sorang, taknak kongsi-kongsi. okay orang yang cakap; tapi aku cakap;

"this is temporary, memang tak pasti benda-benda tahyul macam ni boleh kekal"

this story is being consider to publish when i'm on the way going back to the office after sending document tender to pejabat JKP. tiba-tiba teringat. jangan salahkan aku, salahkan lagu ini.

"oh..patah seribu hatiku


kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota


cinta buat kita berdua


kan kubakar semua, hapuskan semua kenangan


pergi


pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku"




haruslah crop pic aku ;p


ada empat ayat dia yang bermain dalam fikiran semasa perjalanan tu


1. "Aimi adalah wanita yang paling Yen sayang selepas mak Yen"
ya Allah baiknya dia. he is right, dia utamakn mak dia dulu :) masa dia ucapkan, aku ada dekat hostel, minggu study week, alahaii.. angau terus lepas dengar ayat tu, tak percaya? tanya roomate aku betapa hodohnya kelaku aku masa angau.
;dear girls out there " tak perlu nak berkecil hati kalau pakwe kau kansel dating semata-mata kerana mendahulukan kebajikan keluarganya, sesungguhnya dia adalah lelaki yang tidak pantas untuk kau lepaskan'' 

2. "Yen takut kalau ada orang apa-apakan Aimi"
then i asked him back; kenapa fikir macam tu? dia diam.
beberapa hari lepas tu, aku dapati dia yang toreh-toreh hati aku, kejam.

aku dah pesan supaya dia tinggalkan aku sebab aku taknak tinggalkan dia, tapi dia taknak, dia nak aku yang tinggalkan dia, dia berikan isyarat supaya dia dibenci so aku faham, dengan itu dia buat macam-macam hal supaya aku bencikan dia, tapi dia salah, aku tak terbenci pun. aku tinggalkan dia.


3. "Yen akan jaga Aimi sampai Aimi jumpa dengan laki yang lebih baik daripada Yen"
sampai situ saja ? lepastu? three, heeee. kenapa kita sanggup terima kekurangan seseorang itu, tapi dia tak mampu terima kebaikan yang kita beri? bukankah kelebihan dan kekurangan itu akan melengkapi? ikhlasnya hati dia, dia nak jaga aku, itu saja. dan dia tak pernah cakap benda-benda yang tak elok dekat aku. faham kan maksud aku?

4. the worst part is when he tells me about his thinking;
"kadang-kadang Yen terpikir jugak kenapa Aimi terima Yen , apa yang buatkan Aimi sayang Yen, selalu cuba cari jawapan, dan terfikir mungkin Aimi nak kawan ja dengan Yen tapi bila kahwin, Aimi akan kahwin dengan orang lain"


you know what? hati bertambah kepatahnnya bila dia cakap dia nak jaga aku sampai aku jumpa dengan laki yang lebih baik daripadanya apatah lagi ayat di atas, pffffttt~
p/s: boys, kalau sayang kat someone janganlah buat statement yang teragak-agak. yakinkan bahawa kamu miliknya, ngehehe. but then not bad la, pandang dari sudut positif; bila Yen cakap begitu sebenarnya itu dah cukup buatkan aku ready untuk kemungkinan yang akan berlaku and i'm lucky to fall in love with a great man. sampai sekarang aku hormatkan dia, you make me stronger, thankiu dear ;)

then, what a point to ponder? the point is i'm thinking why? why i'm not sad?

1. mungkin. mungkin aku dah sayangkan diri aku lebih aku sayangkan diri dia. bila hilang dia, aku tak rasa sedih. adalah lebih benar menyayangi diri sendiri dahulu sebelum orang lain, kalau tak sayang pada diri sendiri, camna nak sayangkan orang lain sedangkan diri sendiri tak terjaga, kan? ;)

2. i am blessed. sebenarnya aku dikelilingi orang yang sentiasa menjaga hati aku, berpisah dengan tenang sekali. hati tak terbeban dengan perkara-perkara yang tak sepatutnya disedihkan, hati tak susah, hati terjaga. dia selalu pesan tidur awal, awet muda, huaa, macam baby eee  ;p

3. i've been prepared mentally, this is temporary. trust me.

4. dia sangatlah baik, dia buat aku benci dia sebab dia nak aku tinggalkan dia tapi tak benci pun. aku tau dia taknak aku sedih sebab tu dia buat semua tu. baikkan dia? dan di atas kerendahan hatinya buatkan air mata aku tumpah bila mengenangkannya. tak terfikir ada lelaki yang setulus ni terhadap aku. dia ajarkan aku cinta itu ertinya menjaga tak semestinya memiliki.

5. dia pulak pernah nasihatkan aku, jangan sedih. kalau jodoh kami tak panjang, dia mungkin bahagia dengan orang lain, aku akan bahagia dengan orang lain, kalau jodoh panjang best laa; katanya. see? dia ingatkan aku tentang benda-benda yang tak pasti ni.

6. kalau dia call. banyak nasihat yang dia sampaikan :)

7. terjadinya kecewa tahap nak mati apabila terlalu mengharap.

8. sebenarnya bercinta sebelum kahwin ni dapat menguji tahap keromantikan kita kan? haha (ayat backup). takpelah nak buat macam mana lagi kan? lepasni, plans for too much better than this.

9. tapi aku tak boleh sorang camni! memang tak boleh.
selagi tak bergantung pada yang tak mati <-----

10. i've been prepared for all the possibilities of my fairytale story :)

 kisah sang arnab dan sang rusa, 
cuweet cangat, haha. ni masa tak matang lagi; 
Lawatan Penghargaan Fasi
letak caption pun Fairytale Comes True but now
the end of my fairytale story ;p

walaupun kisah ni tak lama, at least;

i've learned your lesson and you've learned my lesson.
thanks for the sweet words .

awak, awak yang berada pada masa depan <---
izinkan saya kenangkan kisah ni, sekali saja.

sekali saja .


Sunday, December 25, 2011

Thank You

i was blown away by your amazing blessings, thanks for caring.
thank you thank you infinity plus one.



Dear

awak, awak yang masih lagi ghaib dari pandangan :)
maafkan saya kerana bercinta dengan orang yang salah. saya tak tahu yang dia bukan awak. maafkan saya. walaupun saya tak tahu awak siapa. saya akan jaga diri saya baik-baik. awak pun sama ok?


 awak adalah apa yang sering saya tulis sedangkan saya adalah apa yang tak pernah awak baca. as i write this letter, i know it will never be read, tak salah kan? sebab kita saling berbalas doa.  

"perasaan yang terpendam juga bisa dibilang doa, kan?"
 -Tere Liye


i'm not loving you for a thousand years as too many girls wish because you know why.



Thursday, December 22, 2011

Awak

Awakk awak, nanti saya nak taman kat rumah kita macam ni tau  
 :-O



Wednesday, December 21, 2011

tanya diri sendiri, sampai bila begini?

emakk mencintai aku seolah-olah tiada hari esok, sementara aku terus berjanji akan membahagiakannya esok atau nanti, jika sudah selesai dengan diriku sendiri, mungkin aku berjanji, diucapkan atau sekadar pada diri sendiri. akan membelikannya kereta mewah, rumah megah, tapi bilakah akan terjadi? entahlah , tidak ada yang tahu. sementara emak terus menyayangi dan mencintai aku dengan luar biasa meski dengan cara-cara yang sederhana. mendoakan aku, mencium atau tersenyum. aku? mungkin takdir kedua aku sebagai anak adalah "mengaku" mencintai emak dengan pembuktian-pembuktian yang selalu tertunda.


under my umbrella ella ella eyyy eyy eyyy;
after crying, i'm afraid of losing her 


Saturday, December 17, 2011

Tomorrow


there's a rainbow after the rain.
if life was easy,
where would all the adventures be ?
meOw~
.

Thursday, December 15, 2011

Selamat Semua


tak sanggup berpisah 6 bulan 
;'(

mana nak cari kawan bilamasa nangis sampai meleleh-leleh hingus but she still give me her shoulder to cry on.
mana nak cari?
kalau dia baca post ni mesti dia gelak-gelak teringat masa tu.

mana nak cari kawan yang bilamasa takda duit 3 hari terakhir, masih sudi nak belanja untuk makan tengahari selama dua hari 
mana nak cari ? (kalau yang ada pun mesti kedekut)





tak sabar nak tengok perubahan-perubahan yang yang bakal berlaku contohnya seperti usaha keras Lenka untuk kurus :P

atau
sesiapa yang bakal membawa pulang suami o isteri selepas 6 bulan 

pepun , nak jugak wish :

selamat menjalani Latihan Industri 
all d best , DUB :)


semalam bersama , seabad terasa 

.

Wednesday, December 14, 2011

Pieces

i tried to be perfect but nothing was worth it
i don't believe it makes me real

i thought it'd be easy
but...

if you believe it's in my soul, i'd say all the words that i know
just to see if it would show that i'm trying to let you know

that i'm better off on my own


biarkan lagu amarah itu terus berkumandang..

When

when the heart doesn't sync with the mind...
need to change but when? and how many chance to change?

:'(




Monday, December 12, 2011

10112011

I’m afraid of growing up because sometimes it seems like things will never feel this beautiful again..


MONIM







future house of mine , what a beautiful scenery~




EVENIM










what can i say?


Tuesday, December 6, 2011

about little memory lane with no return



I'm speechless :')




kata-kata itu tidak memberi apa-apa makna untuk menggambarkan perasaan




 pelik. hairan. buntu. menggarukan kepala yang gatal tapi tiada kutu. just confusing with little memory lane with no return.


brutal simplicity of thought is the best study of impossible is nothing :')


,
,

Monday, December 5, 2011

seandainya rebah Kau masih ada

tersesat malu bertanya
tak tahu , tak tahu kemana
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
menyusur di kaki lima
terlihat bayang wajah kelmarin
tersentuh hati bagai luruh
tanya sama pokok apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah

Kau masih ada

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luruh
tanya sama pokok apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah


Kau masih ada


na na na na na na
nanana nanan nana

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luruh

tanya sama pokok



Meet Uncle Hussain ft Hazama - Pokok

even the prettiest flower will die one day
it's natures way of teaching us
that nothing lasts forever      

about the song that makes me ponder
can you relate that fact with this song ?
:')                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Tuesday, November 29, 2011

284

dear me;

just stop hang around my blog.
duk saja asyik asyik asyik nak kelebek blog padahal beli novel tak baca pun.

cukup-cukup sat na Aimi Amiza.
apa yang penting, tunaikan janji pada diri sendiri dulu.
pray for me , semoga ditetapkan hati.
dear readers, kalau rindu, datanglah melawat sini ya, hihi.
dan dia, kalau rindu



dan ini merupakan post terakhir sebelum 19 Disember 2011. will be right back untuk peluk cium blog.
mumuahhhhh ~
.
.

buktikan blogging semudah kentut di angin lalu

perasan tak aku macam malasmalas nak hupdet belog. kau perasan yang aku hupdet pun tak ikhlas, sapa cakap?
*baling botol kicap**


aku bukan malas. semenjak dua menjak ni, bukan semenjak dua tapi bermenjak-menjak ni memang macam ni. banyak draf beratur nak publish tapi atas beberapa faktor tertentu, aku tak publish :(

1. berdasarkan penulisan bodoh aku kat sini yang berkisarkan pengalaman yang aku lalui, sudah semestinya akan berkaitan dengan orang yang ingin aku jaga hatinya. dan bukan bermaksud nak sakitkan hati sesiapa, tapi aku jugak cuba perbetulkan kesilapan aku. ehhh kalau kau baca older post aku yang sebelum ni, kau terasa kenapa? tak aku letak pun nama kau. apatah lagi nombor ic. lepastu hantar mesej kat kawan aku, "mintak maaf kat aimi"..kan aku cakap aku tak marah pun, sebenarnya aku sendiri rasa malu jadi diri sendiri sebab aku rasa bodoh. sebab tu kau boleh buat kat aku apa-apa sahaja. then bila aku cerita dekat yen dia cakap:

buatlah apepun kat kayu ni, takkan jadi apa-apa pun. dok keras lagi.

cakap lagi cakap lagi cakap lagi. panggil aku kayu lagi! humaaaa. takpe dia taktau, dia bukan suka pun baca blog aku. hiuuuhhhhhh.


2. biasalah aku pun macam orang lain jugak, pergi lepak kat tepi pantai pun aku nak jugak hupdet kat blog. walaupun aku tak berpeluang pergi oversea, seingat aku pegi oversea pun, diusia aku empat tahun kot? betoi dak? tu pun Singapore. hahaha. kalau dapat lepak, pantai pun jadilah, teringin sangat nak letak gambar-gambar aku. tapi considerrr.! aku takut readers muntah hijau tengok muka aku. aku simpan gambar-gambar aku tatap sendiri. lama-lama, topik yang aku nak hupdet tu basi macam tu je.
last-last, aku merajuk sorang-sorang.


letak Taman Hutan kat belakang rumah aku pun jadi la nohhh?




3. "aimi tu taknak ke hupdet pasal bf dia?"

never make a permanent decisions on temporary feelings
aku yang rapuh, mungkin harini aku cakap lain, esok mungkin hati aku berubah? siapa tahu. aku sendiri takut dengan apa yang aku tulis. sebenarnya ada ja draf pasal dia tapi aku tak publish. simpan punya simpan, tak publish. bacalah aku sorang-sorang. aku pernah buat post pasal ikmal kot? sory ah tertaip plak nama kau, habistu aku nak taip apa? takkan meon kot. aku tak pernah bercinta dengan meon ok.  seriously aku teringin nak upload gambar sweet tu, macam orang lain, dah banyak kali aku fikir tapi tak jadi, kat sini aku nak mintak maaf siap-siap manatau suatu hari nanti aku ter'upload. haha. kau tengok pic tu pastu senyum sorang-sorang sudah Memy ye. semua nak letak blog!! haduhh. tak payah nak show off sangat Memy. (tergedik-gedik)

**waaaa, nak letak nak letak ! nak jugak**


4. buktikan blogging semudah kentut di angin lalu.

kau kalau blogger ada tak jadi simptom sawan babi
**sapa cakap aku mencarut? aku dah gali lubang kubur. 
ohh baru kau tau aku ganas?


Pernah tak kau jadi simptom macam aku ni, kepala benjol terhantuk kat pagar besi pun nak cerita dekat blog. konon manja.


**geli.

Maka dengan itulah ada sesetengah blogger yang sanggup usung buku nota dan pen untuk terus catatkan idea yang mencurah-curah. kemana saja usung pen dan buku nota, sikap yang positif begitu ya bang long tapi janganlah kalau nak berak pun sampai nak kena husung segala benda alah tu, bila aku cakap sikap positif macam tu, beragaklah sikit ok. tapi aku lain sikit. aku usung henpon, moden sikit daripada kau, dapat idea terus masuk draf. tapi apapun boleh. kalau takda pen sangat pun lakar atas pasir pun takpa.

sekadar hiasan , gambar asal kena hack! wadeheck !

draf aku yang bodoh, yang kebanyakan tak publish dan bila aku baca balik, aku akan gelak sorang-sorang. sebab tu aku malu bila orang cakap pasal blog aku.


sebenarnya entri ni aku nak cakap pasal sense of humour, tapi cabang dia banyak sangat, terkeluar topik pulak. sense of humour nanti masuk post lain ah. kau kalau baca blog aku mesti kau akan cakap aku ni kuat bebel macam maknenek kan? tapi kau salah, aku bebel kat blog je. ada orang cakap aku ni pendiam, tapi sebenarnya diorang yang pekak.


.

Sunday, November 27, 2011

282


Aimi Nadia best .
Uewekkkk .
Quack-Quack

-
-





Friday, November 25, 2011

Inspired : Zulaikha Razali

"Belajar menghargai apa yang kau ada sekarang, bukan kerana pada kesalahan pada masa lepas, bukan juga pada kesempurnaan pada masa akan datang yang kau harapkan kerana hari esok takkan sama"

Tank Q dear .



See? My face look like ghost. Tak cukup tidur .
Meoww~

Eleh, dah memang tak lawa taknak ngaku, salahkan tak cukup tidur pulak.. 

"paku yang terbenam di dinding...jika dicabut pasti akan meninggalkan bekas...begitu juga dengan hati...walaupun sudah dimaafkan..."


.

dak . 
bukan babi . 

beby .

haha 
.
.
;

Eleven

Thursday, November 24, 2011

Silent Readers

Ah, Aimi ada budak Perancang Bandar tanya

‘Lyka, Aimi to budak kelas kau ke?’, dia cakap dia suka baca blog kau.

pikok.pikok.pikok.


Well, aku control macho, (mimik muka yang serius) dalam hati ya Allah, tergedik-gedik rasa macam nak lompat-lompat. Haha. Takpe ah dia cakap macam tu, aku tak kesyah. Pastu aku add budak perancang tu, korang rasa aku ni gedik tak? Kalau tak suka takpe ah, tak payah masuk blog aku dah. Harapnya yang ni last kau masuk. Berambus.






Aku cakap berambus !


Pak menakan aku pulak bukak blog aku pastu sindir-sindir aku, maksud aku ngusik. Aku jadi macamna taktau nak cakap (tediaaaaa dia keluaq bahsa Penang dah). Bila dah orang usik aku camtu, malu ah. Rasa macam nak tutup blog. Huhu. Tapi tak bulih la, kalau aku jauh, Mak aku akan buka blog aku baca untuk ikuti perkembangan aku, kan Mak kan? Pastu kalau aku tutup blog, camna dengan readers yang suka dengan blog aku? Haaaa, hehe.



Dan aku suka bila ada orang tanya ‘Aimi bila nak hupdet blog?’ heeeeee. Air cement, gila annoying pompuan nihhh. Kalau nak puji tu aku tak kesyah, kalau nak kritik pun takpe, kalau boleh, membina lagi bagus. Lagipun blog ni aku catatkan kenangan lalu, penyesalan dan pengajaran buat diri aku sendiri, habis tidak pujukan buat hati. Lepastu aku akan baca balik, aku puas.


‘A wise man speaks, A wiser man writes, then I choose to write here.

                                                                           
Dulu merajuk takde sapa pujuk, blog yang pujuk kau tahu? Pernahkan kau rasa hidup ni kosong? Mesti pernah. Biasalah tu, tambah-tambah perempuan, sensitive. Sungguhpun, hati mesti jaga, jangan sampai luka. Weeeee.

‘The emptiness that can be filled is by trying to do something good’



Tak. Aku tak suruh kau melangut depan blog 24 jam. Pergi ah goreng pisang ke cekodok ke. Haihhhhh. Lurus sangat kau ni. Kalau nak ngusik-ngusik aku, jangan ah, better be my silent reader, sebab aku malu diusik begitu, till then, I love my readers. Teruskan jadi ‘unik’..



Sebenarnya aku nak je letak pic aku sorang-sorang buat muka comel, angkat tangan peace sambil mintak penerajang, tapi aku malu. So aku letak pic ramai-ramai camni pastu aku suruh kau cari mana satu aku? Hihihihihi.

Last but not least;

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang paling bermanfaat bagi orang lain." (HR. Ad-Daraquthni dan Ath-Thabarani).





Agak-agak, korang dapat tak apa yang aku nak sampaikan dalam entri ni?


‘Tak’




Dah agak, memang lembab…



Monday, November 7, 2011

Ten



The closet distance between a problem and a solution is the distance between your knees and the floor. The one who bows down to Allah can stand up to anything.


Saturday, November 5, 2011

If I could see you again...

Bila sorang-sorang dalam bilik, melayanlah perasaan sensorang, tanpa kusedari mengalirnya bola-bola kaca. Apakah ubat rindu selain bertemu?




You’ve already gone. So far away.. well I’m  just hoping to see you even once again,  I hope my dreams will take me there :’)

“Ya Allah, kirimkanlah salamku dan rinduku padanya”

Terdengar tapak kasut teman sebilik semakin menghampiri pintu, aku segera ke meja dan alihkan wajah ke arah tingkap.


Terubat juga rindu, walau bertemu hanya dalam mimpi, suatu hari...
Walau hanya dalam mimpi

 I can feel her spirit.
:’)

Friday, November 4, 2011

Hanya Pantai

Aku lakarkan kesalahannya di pasir pantai
Kerana sebentar nanti, ombak akan muncul menghapus kesalahan itu
.
Juga duka.

You deserve to be very happy :’)

Begitu juga aku.
Manusia boleh berubah, dan aku juga manusia. Maafkan aku jika perubahan itu membuatkan kamu membenci


Kesetiaan WANITA diuji ketika lelaki itu tidak memiliki APAPUN dan kesetiaan LELAKI diuji apabila dia memiliki SEGALANYA.

.



Boat for Sale

-
-
Want to buy a boat? Think about this "island yacht" and make sure I should be invited to its inaugural sailing..



Yes you read it right, a whole amazing island built right on amazing beautiful yacht. Created by UK-based yacht design company Yacht Island Designs, bringing a whole island onto a yacht. 

The design as you can see is inspired by tropical islands with huts, a pool and to top of that, a whole volcano that is sure not to erupt. Since this is a yacht, it comes packed with special VIP rooms, arcades, gym, lounges, spas and even a helipad. The volcano adds a lot of baeuty to the whole look of the yacht, it is also happens to have water flowing out of it onto the pool creating this amazing river complementing the whole tropical look. 

The back of the yacht has a retracable beach deck where structures float on the sea making the sea accessible to swim in and of course grant access to various water activities such as wake boarding and jet-skis. The whole concept is puree genius and the result looks even better.












Thursday, October 27, 2011

Nine

~I love everything about tis pic but my face, so bear with me.



Kalau dah selekeh tOo selekeh jugak,, sebab tu aku tak marah kau cakap aku macam too, benda betul ayte?.. Sumpah aku tak marah langsung, sekurang-kurangnya kau buat aku sedar diri yang aku tak secantik kau. Heeeeeeeeeeee. Hahahahaha. 

Lagipun kau la paling cantik, pakai apa semua lawa. Kau  berhak kata aku selekeh. Tak perlu melenting.

Perghhhhh.

 Makan dalam.

Lepastu kau boleh ceritakan kat semua orang benda-benda tak betul pasal aku yang kau reka. Tapi aku tak boleh terima kau bukak habis semua older post aku, kau tunjukkan setiap satu comment aku kat kawan-kawan aku, apa tujuan kau ya? Jangan tanya kenapa aku block kau sebab aku takkan biar diri aku dizalimi lagi. Biar aku buruk, macam kau cakap aku buruk. Cukuplah takat tu, janganlah sampai nak buat orang benci aku. Selak-selak pulak wall aku .

Pastu aku kawan ngan sorang budak laki ni kau cakap aku halang kau, wadeheck? Nak sangat silakan, perlukah buruk-burukkan aku?

Aku bebel kat sini jer. Aku takkan cakap kat kau sebab aku tau kau follow blog aku.


Siapa?


Kau lah!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels