CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 29, 2011

284

dear me;

just stop hang around my blog.
duk saja asyik asyik asyik nak kelebek blog padahal beli novel tak baca pun.

cukup-cukup sat na Aimi Amiza.
apa yang penting, tunaikan janji pada diri sendiri dulu.
pray for me , semoga ditetapkan hati.
dear readers, kalau rindu, datanglah melawat sini ya, hihi.
dan dia, kalau rindu



dan ini merupakan post terakhir sebelum 19 Disember 2011. will be right back untuk peluk cium blog.
mumuahhhhh ~
.
.

buktikan blogging semudah kentut di angin lalu

perasan tak aku macam malasmalas nak hupdet belog. kau perasan yang aku hupdet pun tak ikhlas, sapa cakap?
*baling botol kicap**


aku bukan malas. semenjak dua menjak ni, bukan semenjak dua tapi bermenjak-menjak ni memang macam ni. banyak draf beratur nak publish tapi atas beberapa faktor tertentu, aku tak publish :(

1. berdasarkan penulisan bodoh aku kat sini yang berkisarkan pengalaman yang aku lalui, sudah semestinya akan berkaitan dengan orang yang ingin aku jaga hatinya. dan bukan bermaksud nak sakitkan hati sesiapa, tapi aku jugak cuba perbetulkan kesilapan aku. ehhh kalau kau baca older post aku yang sebelum ni, kau terasa kenapa? tak aku letak pun nama kau. apatah lagi nombor ic. lepastu hantar mesej kat kawan aku, "mintak maaf kat aimi"..kan aku cakap aku tak marah pun, sebenarnya aku sendiri rasa malu jadi diri sendiri sebab aku rasa bodoh. sebab tu kau boleh buat kat aku apa-apa sahaja. then bila aku cerita dekat yen dia cakap:

buatlah apepun kat kayu ni, takkan jadi apa-apa pun. dok keras lagi.

cakap lagi cakap lagi cakap lagi. panggil aku kayu lagi! humaaaa. takpe dia taktau, dia bukan suka pun baca blog aku. hiuuuhhhhhh.


2. biasalah aku pun macam orang lain jugak, pergi lepak kat tepi pantai pun aku nak jugak hupdet kat blog. walaupun aku tak berpeluang pergi oversea, seingat aku pegi oversea pun, diusia aku empat tahun kot? betoi dak? tu pun Singapore. hahaha. kalau dapat lepak, pantai pun jadilah, teringin sangat nak letak gambar-gambar aku. tapi considerrr.! aku takut readers muntah hijau tengok muka aku. aku simpan gambar-gambar aku tatap sendiri. lama-lama, topik yang aku nak hupdet tu basi macam tu je.
last-last, aku merajuk sorang-sorang.


letak Taman Hutan kat belakang rumah aku pun jadi la nohhh?




3. "aimi tu taknak ke hupdet pasal bf dia?"

never make a permanent decisions on temporary feelings
aku yang rapuh, mungkin harini aku cakap lain, esok mungkin hati aku berubah? siapa tahu. aku sendiri takut dengan apa yang aku tulis. sebenarnya ada ja draf pasal dia tapi aku tak publish. simpan punya simpan, tak publish. bacalah aku sorang-sorang. aku pernah buat post pasal ikmal kot? sory ah tertaip plak nama kau, habistu aku nak taip apa? takkan meon kot. aku tak pernah bercinta dengan meon ok.  seriously aku teringin nak upload gambar sweet tu, macam orang lain, dah banyak kali aku fikir tapi tak jadi, kat sini aku nak mintak maaf siap-siap manatau suatu hari nanti aku ter'upload. haha. kau tengok pic tu pastu senyum sorang-sorang sudah Memy ye. semua nak letak blog!! haduhh. tak payah nak show off sangat Memy. (tergedik-gedik)

**waaaa, nak letak nak letak ! nak jugak**


4. buktikan blogging semudah kentut di angin lalu.

kau kalau blogger ada tak jadi simptom sawan babi
**sapa cakap aku mencarut? aku dah gali lubang kubur. 
ohh baru kau tau aku ganas?


Pernah tak kau jadi simptom macam aku ni, kepala benjol terhantuk kat pagar besi pun nak cerita dekat blog. konon manja.


**geli.

Maka dengan itulah ada sesetengah blogger yang sanggup usung buku nota dan pen untuk terus catatkan idea yang mencurah-curah. kemana saja usung pen dan buku nota, sikap yang positif begitu ya bang long tapi janganlah kalau nak berak pun sampai nak kena husung segala benda alah tu, bila aku cakap sikap positif macam tu, beragaklah sikit ok. tapi aku lain sikit. aku usung henpon, moden sikit daripada kau, dapat idea terus masuk draf. tapi apapun boleh. kalau takda pen sangat pun lakar atas pasir pun takpa.

sekadar hiasan , gambar asal kena hack! wadeheck !

draf aku yang bodoh, yang kebanyakan tak publish dan bila aku baca balik, aku akan gelak sorang-sorang. sebab tu aku malu bila orang cakap pasal blog aku.


sebenarnya entri ni aku nak cakap pasal sense of humour, tapi cabang dia banyak sangat, terkeluar topik pulak. sense of humour nanti masuk post lain ah. kau kalau baca blog aku mesti kau akan cakap aku ni kuat bebel macam maknenek kan? tapi kau salah, aku bebel kat blog je. ada orang cakap aku ni pendiam, tapi sebenarnya diorang yang pekak.


.

Sunday, November 27, 2011

282


Aimi Nadia best .
Uewekkkk .
Quack-Quack

-
-





Friday, November 25, 2011

Inspired : Zulaikha Razali

"Belajar menghargai apa yang kau ada sekarang, bukan kerana pada kesalahan pada masa lepas, bukan juga pada kesempurnaan pada masa akan datang yang kau harapkan kerana hari esok takkan sama"

Tank Q dear .



See? My face look like ghost. Tak cukup tidur .
Meoww~

Eleh, dah memang tak lawa taknak ngaku, salahkan tak cukup tidur pulak.. 

"paku yang terbenam di dinding...jika dicabut pasti akan meninggalkan bekas...begitu juga dengan hati...walaupun sudah dimaafkan..."


.

dak . 
bukan babi . 

beby .

haha 
.
.
;

Eleven

Thursday, November 24, 2011

Silent Readers

Ah, Aimi ada budak Perancang Bandar tanya

‘Lyka, Aimi to budak kelas kau ke?’, dia cakap dia suka baca blog kau.

pikok.pikok.pikok.


Well, aku control macho, (mimik muka yang serius) dalam hati ya Allah, tergedik-gedik rasa macam nak lompat-lompat. Haha. Takpe ah dia cakap macam tu, aku tak kesyah. Pastu aku add budak perancang tu, korang rasa aku ni gedik tak? Kalau tak suka takpe ah, tak payah masuk blog aku dah. Harapnya yang ni last kau masuk. Berambus.






Aku cakap berambus !


Pak menakan aku pulak bukak blog aku pastu sindir-sindir aku, maksud aku ngusik. Aku jadi macamna taktau nak cakap (tediaaaaa dia keluaq bahsa Penang dah). Bila dah orang usik aku camtu, malu ah. Rasa macam nak tutup blog. Huhu. Tapi tak bulih la, kalau aku jauh, Mak aku akan buka blog aku baca untuk ikuti perkembangan aku, kan Mak kan? Pastu kalau aku tutup blog, camna dengan readers yang suka dengan blog aku? Haaaa, hehe.



Dan aku suka bila ada orang tanya ‘Aimi bila nak hupdet blog?’ heeeeee. Air cement, gila annoying pompuan nihhh. Kalau nak puji tu aku tak kesyah, kalau nak kritik pun takpe, kalau boleh, membina lagi bagus. Lagipun blog ni aku catatkan kenangan lalu, penyesalan dan pengajaran buat diri aku sendiri, habis tidak pujukan buat hati. Lepastu aku akan baca balik, aku puas.


‘A wise man speaks, A wiser man writes, then I choose to write here.

                                                                           
Dulu merajuk takde sapa pujuk, blog yang pujuk kau tahu? Pernahkan kau rasa hidup ni kosong? Mesti pernah. Biasalah tu, tambah-tambah perempuan, sensitive. Sungguhpun, hati mesti jaga, jangan sampai luka. Weeeee.

‘The emptiness that can be filled is by trying to do something good’



Tak. Aku tak suruh kau melangut depan blog 24 jam. Pergi ah goreng pisang ke cekodok ke. Haihhhhh. Lurus sangat kau ni. Kalau nak ngusik-ngusik aku, jangan ah, better be my silent reader, sebab aku malu diusik begitu, till then, I love my readers. Teruskan jadi ‘unik’..



Sebenarnya aku nak je letak pic aku sorang-sorang buat muka comel, angkat tangan peace sambil mintak penerajang, tapi aku malu. So aku letak pic ramai-ramai camni pastu aku suruh kau cari mana satu aku? Hihihihihi.

Last but not least;

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang paling bermanfaat bagi orang lain." (HR. Ad-Daraquthni dan Ath-Thabarani).





Agak-agak, korang dapat tak apa yang aku nak sampaikan dalam entri ni?


‘Tak’




Dah agak, memang lembab…



Monday, November 7, 2011

Ten



The closet distance between a problem and a solution is the distance between your knees and the floor. The one who bows down to Allah can stand up to anything.


Saturday, November 5, 2011

If I could see you again...

Bila sorang-sorang dalam bilik, melayanlah perasaan sensorang, tanpa kusedari mengalirnya bola-bola kaca. Apakah ubat rindu selain bertemu?




You’ve already gone. So far away.. well I’m  just hoping to see you even once again,  I hope my dreams will take me there :’)

“Ya Allah, kirimkanlah salamku dan rinduku padanya”

Terdengar tapak kasut teman sebilik semakin menghampiri pintu, aku segera ke meja dan alihkan wajah ke arah tingkap.


Terubat juga rindu, walau bertemu hanya dalam mimpi, suatu hari...
Walau hanya dalam mimpi

 I can feel her spirit.
:’)

Friday, November 4, 2011

Hanya Pantai

Aku lakarkan kesalahannya di pasir pantai
Kerana sebentar nanti, ombak akan muncul menghapus kesalahan itu
.
Juga duka.

You deserve to be very happy :’)

Begitu juga aku.
Manusia boleh berubah, dan aku juga manusia. Maafkan aku jika perubahan itu membuatkan kamu membenci


Kesetiaan WANITA diuji ketika lelaki itu tidak memiliki APAPUN dan kesetiaan LELAKI diuji apabila dia memiliki SEGALANYA.

.



Boat for Sale

-
-
Want to buy a boat? Think about this "island yacht" and make sure I should be invited to its inaugural sailing..



Yes you read it right, a whole amazing island built right on amazing beautiful yacht. Created by UK-based yacht design company Yacht Island Designs, bringing a whole island onto a yacht. 

The design as you can see is inspired by tropical islands with huts, a pool and to top of that, a whole volcano that is sure not to erupt. Since this is a yacht, it comes packed with special VIP rooms, arcades, gym, lounges, spas and even a helipad. The volcano adds a lot of baeuty to the whole look of the yacht, it is also happens to have water flowing out of it onto the pool creating this amazing river complementing the whole tropical look. 

The back of the yacht has a retracable beach deck where structures float on the sea making the sea accessible to swim in and of course grant access to various water activities such as wake boarding and jet-skis. The whole concept is puree genius and the result looks even better.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels