CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 29, 2011

Fairytale Comes True

aku takkan bunuh diri, aku sayang diri sendiri  :P

berdating di Tasik Asmara ;p
entah ape yang dia pandang, taik hidung tergantung kot.


napa tiba-tiba ja aku tayang mamat ni? masa hangat bercinta taknak tayang. dah putus, baru nak tayang. orang cakap, kalau dah sayang ni, simpan sorang-sorang, taknak kongsi-kongsi. okay orang yang cakap; tapi aku cakap;

"this is temporary, memang tak pasti benda-benda tahyul macam ni boleh kekal"

this story is being consider to publish when i'm on the way going back to the office after sending document tender to pejabat JKP. tiba-tiba teringat. jangan salahkan aku, salahkan lagu ini.

"oh..patah seribu hatiku


kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota


cinta buat kita berdua


kan kubakar semua, hapuskan semua kenangan


pergi


pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku"




haruslah crop pic aku ;p


ada empat ayat dia yang bermain dalam fikiran semasa perjalanan tu


1. "Aimi adalah wanita yang paling Yen sayang selepas mak Yen"
ya Allah baiknya dia. he is right, dia utamakn mak dia dulu :) masa dia ucapkan, aku ada dekat hostel, minggu study week, alahaii.. angau terus lepas dengar ayat tu, tak percaya? tanya roomate aku betapa hodohnya kelaku aku masa angau.
;dear girls out there " tak perlu nak berkecil hati kalau pakwe kau kansel dating semata-mata kerana mendahulukan kebajikan keluarganya, sesungguhnya dia adalah lelaki yang tidak pantas untuk kau lepaskan'' 

2. "Yen takut kalau ada orang apa-apakan Aimi"
then i asked him back; kenapa fikir macam tu? dia diam.
beberapa hari lepas tu, aku dapati dia yang toreh-toreh hati aku, kejam.

aku dah pesan supaya dia tinggalkan aku sebab aku taknak tinggalkan dia, tapi dia taknak, dia nak aku yang tinggalkan dia, dia berikan isyarat supaya dia dibenci so aku faham, dengan itu dia buat macam-macam hal supaya aku bencikan dia, tapi dia salah, aku tak terbenci pun. aku tinggalkan dia.


3. "Yen akan jaga Aimi sampai Aimi jumpa dengan laki yang lebih baik daripada Yen"
sampai situ saja ? lepastu? three, heeee. kenapa kita sanggup terima kekurangan seseorang itu, tapi dia tak mampu terima kebaikan yang kita beri? bukankah kelebihan dan kekurangan itu akan melengkapi? ikhlasnya hati dia, dia nak jaga aku, itu saja. dan dia tak pernah cakap benda-benda yang tak elok dekat aku. faham kan maksud aku?

4. the worst part is when he tells me about his thinking;
"kadang-kadang Yen terpikir jugak kenapa Aimi terima Yen , apa yang buatkan Aimi sayang Yen, selalu cuba cari jawapan, dan terfikir mungkin Aimi nak kawan ja dengan Yen tapi bila kahwin, Aimi akan kahwin dengan orang lain"


you know what? hati bertambah kepatahnnya bila dia cakap dia nak jaga aku sampai aku jumpa dengan laki yang lebih baik daripadanya apatah lagi ayat di atas, pffffttt~
p/s: boys, kalau sayang kat someone janganlah buat statement yang teragak-agak. yakinkan bahawa kamu miliknya, ngehehe. but then not bad la, pandang dari sudut positif; bila Yen cakap begitu sebenarnya itu dah cukup buatkan aku ready untuk kemungkinan yang akan berlaku and i'm lucky to fall in love with a great man. sampai sekarang aku hormatkan dia, you make me stronger, thankiu dear ;)

then, what a point to ponder? the point is i'm thinking why? why i'm not sad?

1. mungkin. mungkin aku dah sayangkan diri aku lebih aku sayangkan diri dia. bila hilang dia, aku tak rasa sedih. adalah lebih benar menyayangi diri sendiri dahulu sebelum orang lain, kalau tak sayang pada diri sendiri, camna nak sayangkan orang lain sedangkan diri sendiri tak terjaga, kan? ;)

2. i am blessed. sebenarnya aku dikelilingi orang yang sentiasa menjaga hati aku, berpisah dengan tenang sekali. hati tak terbeban dengan perkara-perkara yang tak sepatutnya disedihkan, hati tak susah, hati terjaga. dia selalu pesan tidur awal, awet muda, huaa, macam baby eee  ;p

3. i've been prepared mentally, this is temporary. trust me.

4. dia sangatlah baik, dia buat aku benci dia sebab dia nak aku tinggalkan dia tapi tak benci pun. aku tau dia taknak aku sedih sebab tu dia buat semua tu. baikkan dia? dan di atas kerendahan hatinya buatkan air mata aku tumpah bila mengenangkannya. tak terfikir ada lelaki yang setulus ni terhadap aku. dia ajarkan aku cinta itu ertinya menjaga tak semestinya memiliki.

5. dia pulak pernah nasihatkan aku, jangan sedih. kalau jodoh kami tak panjang, dia mungkin bahagia dengan orang lain, aku akan bahagia dengan orang lain, kalau jodoh panjang best laa; katanya. see? dia ingatkan aku tentang benda-benda yang tak pasti ni.

6. kalau dia call. banyak nasihat yang dia sampaikan :)

7. terjadinya kecewa tahap nak mati apabila terlalu mengharap.

8. sebenarnya bercinta sebelum kahwin ni dapat menguji tahap keromantikan kita kan? haha (ayat backup). takpelah nak buat macam mana lagi kan? lepasni, plans for too much better than this.

9. tapi aku tak boleh sorang camni! memang tak boleh.
selagi tak bergantung pada yang tak mati <-----

10. i've been prepared for all the possibilities of my fairytale story :)

 kisah sang arnab dan sang rusa, 
cuweet cangat, haha. ni masa tak matang lagi; 
Lawatan Penghargaan Fasi
letak caption pun Fairytale Comes True but now
the end of my fairytale story ;p

walaupun kisah ni tak lama, at least;

i've learned your lesson and you've learned my lesson.
thanks for the sweet words .

awak, awak yang berada pada masa depan <---
izinkan saya kenangkan kisah ni, sekali saja.

sekali saja .


Sunday, December 25, 2011

Thank You

i was blown away by your amazing blessings, thanks for caring.
thank you thank you infinity plus one.



Dear

awak, awak yang masih lagi ghaib dari pandangan :)
maafkan saya kerana bercinta dengan orang yang salah. saya tak tahu yang dia bukan awak. maafkan saya. walaupun saya tak tahu awak siapa. saya akan jaga diri saya baik-baik. awak pun sama ok?


 awak adalah apa yang sering saya tulis sedangkan saya adalah apa yang tak pernah awak baca. as i write this letter, i know it will never be read, tak salah kan? sebab kita saling berbalas doa.  

"perasaan yang terpendam juga bisa dibilang doa, kan?"
 -Tere Liye


i'm not loving you for a thousand years as too many girls wish because you know why.



Thursday, December 22, 2011

Awak

Awakk awak, nanti saya nak taman kat rumah kita macam ni tau  
 :-O



Wednesday, December 21, 2011

tanya diri sendiri, sampai bila begini?

emakk mencintai aku seolah-olah tiada hari esok, sementara aku terus berjanji akan membahagiakannya esok atau nanti, jika sudah selesai dengan diriku sendiri, mungkin aku berjanji, diucapkan atau sekadar pada diri sendiri. akan membelikannya kereta mewah, rumah megah, tapi bilakah akan terjadi? entahlah , tidak ada yang tahu. sementara emak terus menyayangi dan mencintai aku dengan luar biasa meski dengan cara-cara yang sederhana. mendoakan aku, mencium atau tersenyum. aku? mungkin takdir kedua aku sebagai anak adalah "mengaku" mencintai emak dengan pembuktian-pembuktian yang selalu tertunda.


under my umbrella ella ella eyyy eyy eyyy;
after crying, i'm afraid of losing her 


Saturday, December 17, 2011

Tomorrow


there's a rainbow after the rain.
if life was easy,
where would all the adventures be ?
meOw~
.

Thursday, December 15, 2011

Selamat Semua


tak sanggup berpisah 6 bulan 
;'(

mana nak cari kawan bilamasa nangis sampai meleleh-leleh hingus but she still give me her shoulder to cry on.
mana nak cari?
kalau dia baca post ni mesti dia gelak-gelak teringat masa tu.

mana nak cari kawan yang bilamasa takda duit 3 hari terakhir, masih sudi nak belanja untuk makan tengahari selama dua hari 
mana nak cari ? (kalau yang ada pun mesti kedekut)





tak sabar nak tengok perubahan-perubahan yang yang bakal berlaku contohnya seperti usaha keras Lenka untuk kurus :P

atau
sesiapa yang bakal membawa pulang suami o isteri selepas 6 bulan 

pepun , nak jugak wish :

selamat menjalani Latihan Industri 
all d best , DUB :)


semalam bersama , seabad terasa 

.

Wednesday, December 14, 2011

Pieces

i tried to be perfect but nothing was worth it
i don't believe it makes me real

i thought it'd be easy
but...

if you believe it's in my soul, i'd say all the words that i know
just to see if it would show that i'm trying to let you know

that i'm better off on my own


biarkan lagu amarah itu terus berkumandang..

When

when the heart doesn't sync with the mind...
need to change but when? and how many chance to change?

:'(




Monday, December 12, 2011

10112011

I’m afraid of growing up because sometimes it seems like things will never feel this beautiful again..


MONIM







future house of mine , what a beautiful scenery~




EVENIM










what can i say?


Tuesday, December 6, 2011

about little memory lane with no return



I'm speechless :')




kata-kata itu tidak memberi apa-apa makna untuk menggambarkan perasaan




 pelik. hairan. buntu. menggarukan kepala yang gatal tapi tiada kutu. just confusing with little memory lane with no return.


brutal simplicity of thought is the best study of impossible is nothing :')


,
,

Monday, December 5, 2011

seandainya rebah Kau masih ada

tersesat malu bertanya
tak tahu , tak tahu kemana
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
menyusur di kaki lima
terlihat bayang wajah kelmarin
tersentuh hati bagai luruh
tanya sama pokok apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah

Kau masih ada

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luruh
tanya sama pokok apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah


Kau masih ada


na na na na na na
nanana nanan nana

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
ku terdiam
tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luruh

tanya sama pokok



Meet Uncle Hussain ft Hazama - Pokok

even the prettiest flower will die one day
it's natures way of teaching us
that nothing lasts forever      

about the song that makes me ponder
can you relate that fact with this song ?
:')                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels