CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 29, 2011

Fairytale Comes True

aku takkan bunuh diri, aku sayang diri sendiri  :P

berdating di Tasik Asmara ;p
entah ape yang dia pandang, taik hidung tergantung kot.


napa tiba-tiba ja aku tayang mamat ni? masa hangat bercinta taknak tayang. dah putus, baru nak tayang. orang cakap, kalau dah sayang ni, simpan sorang-sorang, taknak kongsi-kongsi. okay orang yang cakap; tapi aku cakap;

"this is temporary, memang tak pasti benda-benda tahyul macam ni boleh kekal"

this story is being consider to publish when i'm on the way going back to the office after sending document tender to pejabat JKP. tiba-tiba teringat. jangan salahkan aku, salahkan lagu ini.

"oh..patah seribu hatiku


kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota


cinta buat kita berdua


kan kubakar semua, hapuskan semua kenangan


pergi


pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku"




haruslah crop pic aku ;p


ada empat ayat dia yang bermain dalam fikiran semasa perjalanan tu


1. "Aimi adalah wanita yang paling Yen sayang selepas mak Yen"
ya Allah baiknya dia. he is right, dia utamakn mak dia dulu :) masa dia ucapkan, aku ada dekat hostel, minggu study week, alahaii.. angau terus lepas dengar ayat tu, tak percaya? tanya roomate aku betapa hodohnya kelaku aku masa angau.
;dear girls out there " tak perlu nak berkecil hati kalau pakwe kau kansel dating semata-mata kerana mendahulukan kebajikan keluarganya, sesungguhnya dia adalah lelaki yang tidak pantas untuk kau lepaskan'' 

2. "Yen takut kalau ada orang apa-apakan Aimi"
then i asked him back; kenapa fikir macam tu? dia diam.
beberapa hari lepas tu, aku dapati dia yang toreh-toreh hati aku, kejam.

aku dah pesan supaya dia tinggalkan aku sebab aku taknak tinggalkan dia, tapi dia taknak, dia nak aku yang tinggalkan dia, dia berikan isyarat supaya dia dibenci so aku faham, dengan itu dia buat macam-macam hal supaya aku bencikan dia, tapi dia salah, aku tak terbenci pun. aku tinggalkan dia.


3. "Yen akan jaga Aimi sampai Aimi jumpa dengan laki yang lebih baik daripada Yen"
sampai situ saja ? lepastu? three, heeee. kenapa kita sanggup terima kekurangan seseorang itu, tapi dia tak mampu terima kebaikan yang kita beri? bukankah kelebihan dan kekurangan itu akan melengkapi? ikhlasnya hati dia, dia nak jaga aku, itu saja. dan dia tak pernah cakap benda-benda yang tak elok dekat aku. faham kan maksud aku?

4. the worst part is when he tells me about his thinking;
"kadang-kadang Yen terpikir jugak kenapa Aimi terima Yen , apa yang buatkan Aimi sayang Yen, selalu cuba cari jawapan, dan terfikir mungkin Aimi nak kawan ja dengan Yen tapi bila kahwin, Aimi akan kahwin dengan orang lain"


you know what? hati bertambah kepatahnnya bila dia cakap dia nak jaga aku sampai aku jumpa dengan laki yang lebih baik daripadanya apatah lagi ayat di atas, pffffttt~
p/s: boys, kalau sayang kat someone janganlah buat statement yang teragak-agak. yakinkan bahawa kamu miliknya, ngehehe. but then not bad la, pandang dari sudut positif; bila Yen cakap begitu sebenarnya itu dah cukup buatkan aku ready untuk kemungkinan yang akan berlaku and i'm lucky to fall in love with a great man. sampai sekarang aku hormatkan dia, you make me stronger, thankiu dear ;)

then, what a point to ponder? the point is i'm thinking why? why i'm not sad?

1. mungkin. mungkin aku dah sayangkan diri aku lebih aku sayangkan diri dia. bila hilang dia, aku tak rasa sedih. adalah lebih benar menyayangi diri sendiri dahulu sebelum orang lain, kalau tak sayang pada diri sendiri, camna nak sayangkan orang lain sedangkan diri sendiri tak terjaga, kan? ;)

2. i am blessed. sebenarnya aku dikelilingi orang yang sentiasa menjaga hati aku, berpisah dengan tenang sekali. hati tak terbeban dengan perkara-perkara yang tak sepatutnya disedihkan, hati tak susah, hati terjaga. dia selalu pesan tidur awal, awet muda, huaa, macam baby eee  ;p

3. i've been prepared mentally, this is temporary. trust me.

4. dia sangatlah baik, dia buat aku benci dia sebab dia nak aku tinggalkan dia tapi tak benci pun. aku tau dia taknak aku sedih sebab tu dia buat semua tu. baikkan dia? dan di atas kerendahan hatinya buatkan air mata aku tumpah bila mengenangkannya. tak terfikir ada lelaki yang setulus ni terhadap aku. dia ajarkan aku cinta itu ertinya menjaga tak semestinya memiliki.

5. dia pulak pernah nasihatkan aku, jangan sedih. kalau jodoh kami tak panjang, dia mungkin bahagia dengan orang lain, aku akan bahagia dengan orang lain, kalau jodoh panjang best laa; katanya. see? dia ingatkan aku tentang benda-benda yang tak pasti ni.

6. kalau dia call. banyak nasihat yang dia sampaikan :)

7. terjadinya kecewa tahap nak mati apabila terlalu mengharap.

8. sebenarnya bercinta sebelum kahwin ni dapat menguji tahap keromantikan kita kan? haha (ayat backup). takpelah nak buat macam mana lagi kan? lepasni, plans for too much better than this.

9. tapi aku tak boleh sorang camni! memang tak boleh.
selagi tak bergantung pada yang tak mati <-----

10. i've been prepared for all the possibilities of my fairytale story :)

 kisah sang arnab dan sang rusa, 
cuweet cangat, haha. ni masa tak matang lagi; 
Lawatan Penghargaan Fasi
letak caption pun Fairytale Comes True but now
the end of my fairytale story ;p

walaupun kisah ni tak lama, at least;

i've learned your lesson and you've learned my lesson.
thanks for the sweet words .

awak, awak yang berada pada masa depan <---
izinkan saya kenangkan kisah ni, sekali saja.

sekali saja .


13 Orang Terkentut:

Nur Syahid said...

yaaa....kamoo kuattt

Pesona Algebra said...

saya , saya Aimi Amiza :P

Nur Syahid said...

cayokcayok nahhh...

Anonymous said...

bagoslah x sedih2...nice story there~ ^_^

Pesona Algebra said...

sedih hanya pilihan rasa :)

shekyn chipsmore said...

weeiii!!
dgn dia nie ke hg cple noh x penah nak gtao pown..addoii...
aimi!!u'r strong gurlz!!insyAllah klo dia jodoh hg...ak doakan..amin:)

laki yg baik buat wanita yg baik....
love u dear =)

Pesona Algebra said...

ingat tak masa aku tunjuk gambar
Sang Arnab dengan Sang Rusa such a Fairytale Story kat dalam surau dulu? Sweet sangat, dia laaa demOk aku dulu, hihi. Tapi.. percaya tak?
Masa depan aku lagi sweet.. Amin..
i have weak heart but behind me,
i have strong God ;)
shekyn, I Love u tOo.

Suara Hati said...

pompuan sebenarnya kuat. lebih kuat dari lelaki...heheee

einaiskma said...

smoga kuat n tabah selalu...berdoa pd DIA...DIA selalu ade dekat ngn kita...InsyaALLAH

Pesona Algebra said...

(:

Anonymous said...

tabikk !

Anonymous said...

aimi,,,

Anonymous said...

strong!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD