CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, February 28, 2012

saya cerinnn!!!!

Monday, February 27, 2012

berita baik untuk kita semua

Orang yang mendoakan saudaranya tanpa sepengetahuan orang yang didoakan. Diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Ummud Darda' ra bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, "Doa seorang muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa sepengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, maka malaikat tersebut berkata "Amin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan" (Shahih Muslim no. 2733)



8 daripada 12 ciri orang yang didoakan & dicintai Allah dan Malaikat



perihal perempuan balik malam



24.02.2012

Semalam lepas keluar makan malam, tengok kakak tu balik kerja, ada dua orang  escort, malam. Kalau aku late dulu, balik sorang-sorang je, Mak tak izinkan aku balik, suruh stay rumah Makngah tapi aku yang kepala batu bata nak balik jugak. Weeee. 






Memang.

Memang.

Siapalah yang nak teman aku. Jauh. Perjalanan yang mengambil masa 30 minit dengan motor dan sebagai seorang perempuan?

Sapa cakap aku laki dia tenuk. 

Sekarang ni aku memang dah tak balik rumah dah atas arahan Mak. Balik pun weekend je. Keselamatan? Tapi takpelah takda orang nak escort pun.





Pasrah.


“Hasbunallah wa ni’mal wakil    
Cukuplah Allah sebagai penjaga kami dan DIA adalah sebaik-baik pelindung”                                                                                                                           

Bukan apa, kadang-kadang bila ada je motor yang mencurigakan, aku rasa keselamatan aku terancam. Aku takut kalau-kalau aku diculik.











Oi. Oiii.




Sapa baling kasut kat aku neh?












Shetooonnnnn !





Friday, February 3, 2012

.
sukar merasakannya melainkan benar-benar ketara...


buatmu yang zalim,
aku senyum, lagi 

:)


Wan Asma Atikah


 pernah berkata inilah kawan yang pernah berjanji untuk selamanya tapi...



walaupun sudah lama kita tak berhubung. tapi tak perlulah kau salahkan diri sendiri. dulu, kalau ada masalah, aku akan ceritakan tapi hari demi hari lain jadinya. mungkin sebab hati yang berbolak-balik. tapi aku anggap kau perhatikan aku dari jauh sahaja.. ingat tak kau pernah tinggalkan surat dalam topi keledar aku dan dalam tu kau berpesan tali helmet jangan galak tak pasang dan balik dengan berhati-hati. hihi. for yur inform, sampai sekarang aku masih gunakan lagi telekung pemberian kau..walaupun kau tak hubungi aku lagi, tapi aku bawa semangat kau kemana-mana sahaja. aku pegang lagi janji-janji dulu, surat lama pun aku simpan lagi (;
jadi kenapa pernah menyesal dan salahkan diri sendiri? 


hihi.

.

Wednesday, February 1, 2012

kepada Aimi !!!

=(

dear awak !
saya nak minta maaf, kalau sepanjang saya buat latihan Industri ni, saya banyak sakitkan hati awak!! jangan marah ye! perangai saya memang macam ni. suka marah dan cakap lepas tapi awak percaya la, saya nie baik (perasan cikit) ;) awak sabar ye dengan perangai gila saya ni!! sekali lagi saya minta maaf, garang sikit! awak kalau tak puas hati atau terasa dengan saya awak cakap la ye. mungkin awak tak faham lagi perangai saya begini. nanti saya terangkan perangai saya macam dalam taking off okay? sekali lagi saya minta maaf k! saya sebenarnya bila balik kerja terfikir apa yang saya cakap kat awak. kadang-kadang terkasar. tapi egO, hehe. mungkin mak saya tak belikan motor ego kat saya kot!! ;)

'sorong papan tarik papan
sudah baca harap balas'

kepada Aimi busyuk !!

my reply;
na nangesh :'(
pantun tak tahan, hahaha. gelak pulak.
memang ada apa yang awak terlepas cakap semua tu kadang-kadang saya cakap pada diri sendiri because i am stupid so you can do those things yu want to. lepas-lepas saya cakap dengan hati, saya lega dan tak fikir dah. tapi saya bukan siapa-siapa nak marah orang. saya tahu, awak tak berniat pun. awak tahu, selepas kita ditugaskan bersama waktu jadi fasi, saya cakap kat Atikah Faisol, saya rindu sangat dekat awak. lagipun lepastu kita dah tak cakap langsung dah, sampai konflik teruk dalam kelas sehingga seorang ustaz yang selesaikan masalah kita, tu pun hari last sebelum LI, risau nak LI dengan awak, dan saya percaya kita diketemukan lagi dekat sini..;)

ye, dia bagi dalam bentuk surat, dan aku salin sejibik-sejibik,
bongok tak? hihihi..nak tengok gambar kami?
klik sini <---






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels