CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 27, 2012

Tolonglah...

ya...ya..
aku masih hidup.



sapa cakap aku mati?




Shetoooon!

baru dua hari aku deaktif  FB, aku tak aman, aku dikhabarkan kawan-kawan yang merinduiku. jejak aku sampai ke lubang cacing. bukti?


bagaimana nanti jika aku tiada? belajarlah untuk tidak merindui aku, belajar dari sekarang, jangan biarkan aku sedih jika kutahu kamu semua tidak bisa hidup tanpaku…

tolonglah, hidup tanpa aku.



maaf dah lama tak updet padahal baru dua hari lepas updet.
kenapa mintak maaf? ada ke yang merayu suruh updet?

ada juga manusia macam ni, halang aku buat kerja semata-mata nak baca blog aku.



aku aktifkan FB saja nak gitau updet dah siap kat blog ni, nanti aku deaktif balik, aku rimas diserbu macam ni. takde privacy so please. 



jika umur panjang, insya-ALLAH Sakinah updet lagi, walaupun Sakinah tade, Allah kan ade, jaga diri baik-baik, jangan sedih-sedih.

got to go nOw~


:)



Sunday, March 25, 2012

selagi tak dapat !
aku masih tegar~
Alhamdulillah, enam minggu menanti tanpa jemu, 
dapat juga baca akhirnya.
tak terfikir apa yang aku nak dapatkan ada dalam code sebenarnya :)
haha.

takut

Bismillah.

jangan mengajar hati "takut" dinilai manusia kerana dia selamanya tetap manusia, punya penilaian yang pasti ada kekurangan dengan ilmu dan akal yang terbatas..

namun...

didiklah hati agar sentiasa gentar dinilai ALLAH setiap detik hidup ini kerana penilaiannya bakal menetukan kehidupan di sana...

then she is clothed in strength and dignity, and she laughs without fear of the future.


agak-agak Allah bagi tak 'A' di HARI PENILAIAN SEBENAR, di persimpangan jalan di sana... dah tak lama dah ni...

Friday, March 23, 2012

suatu hari nanti

SATU HARI nanti kau akan
MENANGIS untuk aku
seperti aku menangis
untuk kau,

SATU HARI nanti kau akan
MERINDUI aku seperti aku
merindui kau,

SATU HARI nanti kau akan
MEMERLUKAN aku seperti
aku memerlukan kau,

SATU HARI nanti kau akan
MENCINTAI aku TAPI aku
tak mungkin mencintai lagi

Allah selalu ada untukku,
untukmu, dan untuk kita
semua ~ Alhamdulillah! :)




Tuesday, March 20, 2012

ceria

Bertam Perdana Fasa 7

aku tak faham awat dua ketul jerawat ni pilih lokasi tu sebagai tapak pembinaan, pepun, ceria di pagi hari. peace, haha.
.

when you see a girl...

post ini mungkin bermanfaat pada mana-mana jejaka durjana yang punya niat tak baik terhadap seorang perempuan.

dah besaq dah pun Arjun Rampal dengan Preity Zinta tu~ 
maaf hidangkan pic basi, dah lama aku masak.

ini merupakan satu draf yang telah tercatat tahun lepas, setahun selepas itu baru diterbitkan iaitu hari ini :P mungkin ini kebaikan apabila tidak terus menzahirkan  api kemarahan. apabila aku baca semula draf itu, masa aku luangkan untuk baca satu per satu perasaan yang tercatat dalam bentuk digital. beraneka rasa perasaan. dan apabila sampai pada satu draf. aku malu.

malu pada diri sendiri. pernah rasa bagaimana rasanya?

mungkin kerana rasa yang tertulis itu berpaksikan emosi, dan ketika kalam sanubari itu terbaca, aku bukan lagi pada situasi tersebut. kerana kemarahan itu tidak memantulkan diri sendiri.
malam itu, dua hari sebelum raya, perlakuan abang aku membuatkan aku teringat pada satu draf yang aku karangkan dalam keadaan emosi tapi syukur tak publish. aku sempat baiki lagi emosi tercatat ditambah lagi dengan beberapa situasi yang tidak sesuai dibuang. dan tulisan inilah hasilnya. situasi yang bukan aku katakan bermula begini;

aku yang bermula untuk memulakan tugasan. ketika itu hampir pukul 2:30 pagi. aku di luar. sendiri. Abang keluar menemani. setelah mata aku memaksa untuk tidur, aku sempat berpesan pada abang, “tidur cepat, nanti susah pula nak bangun sahur.” melihat aku yang sedia untuk tidur, beliau pun segera berkemas untuk tidur. nampaknya dia tak biarkan aku sendiri di luar.

this story is based on pengalaman aku bersama tiga orang kawan perempuan. sekumpulan laki-laki. laki-laki tu macam otai sebab berkumpulan, kalau sorang for sure macam pondan. jangan ingat saya perempuan awak boleh buat apa yang awak nak. seminggu selepas itu, aku ceritakan pada teman sebilik aku. ketika itu aku sedang berjalan dengannya ke pasar malam.
katanya :

“sekarang kau rasa selamat tak jalan dengan aku?’’

geli hati rasanya bila dia khabarkan yang dia pernah belasah seorang budak lelaki dalam bas pada zaman persekolahannya.

awak lelaki itu, cuma ini yang saya nak cakap

“when you see a girl, remember yur mother, wife, sister or daughter and you will treat her with respect”

What The Freak~

I’m a girl. awak sebagai abang apa perasaan awak bila lelaki lain buat begitu pada adik awak? saya ada abang, dia jaga saya dengan baik, even nyamuk pun dia haramkan kat kulit saya. awak macam abang saya tak? tak. sebab awak takde adik perempuan kan? awak takde mak kan?


Monday, March 19, 2012

.
it is a matter of shame that in the morning the birds should be awake earlier than me :(


Saturday, March 17, 2012


ya Allah, if today i lose my hope, pls tell me that Your plans are better than my dreams (;


Friday, March 16, 2012

Mujurlah

9 Mac-14 Mac..2012..

dalam masa tak sampai seminggu, tayar motor aku pecah dua kali. the story begin ; apabila ketika hujan lebat, aku tetap meneruskan perjalanan, tiba-tiba motor yang aku bawa hilang kawalan, aku cuba cari apa yang sedang berlaku. tayar motor pecah.  syukur, tiada apa-apa kejadian yang tidak diingini berlaku.

Mujurlah.
tayar pecah bersebelahan dengan kedai motor 
                                                                                                                                                                  
selang lima hari, tayar motor pecah lagi. kejadian ini berlaku ketika aku dalam perjalanan untuk mengambil abang dari tempat beliau belajar. ya. hari hujan juga. 

Mujurlah.
tayar pecah berhampiran dengan tempat abang.                                                                                                                                                                   

dalam kesusahan, Dia sertakan kesenangan (;
                                                                                                                                                                                                                                                                                       
tujuan aku ke sana adalah untuk memintanya menemani aku mengambil stok barang untuk perniagaan online yang aku sedang usahakan. dijadikan cerita, aku tidak dapat mengambil barang kerana kesuntukan masa. terpaksa aku pergi dengan bantuan Maktih selepas motor dalam keadaan baik. dijadikan cerita untuk keberapa kalinya, duit aku untuk bayar stok barang tak cukup RM10. tiba-tiba aku teringat duit yang aku bayar untuk tayar motor siang tadi…ya betul-betul RM10 untuk kejadian siang tadi.

dan takkan ada istilah ‘kalaulah’….
^_^




Wednesday, March 14, 2012

site visit

sunburn.

tak jangka hari itu.
turun site pakai baju kurung dengan selipar okay what
-..-!

Saturday, March 10, 2012

sayang-sayang Amy...tapi...

semester 1~
Aemy Ammelia
Aimi Amiza

ini blog Aimi, tapi tak salahkan aku catatkan kisah hari bahagianya di sini? tanggal 9 Mac 2012, teman sebilik yang namanya sahabat melangsungkan pernikahan, ada dua perasaan yang bertentangan di sini.

sedih.
kita sayang-sayang Amy tapi dia dah jadi milik orang.
sayang dia, tak tipu :(

sedih. 
tak dapat hadirkan diri pada hari bahagianya di Kelantan.

gembira.
Amy dah dirikan masjid.

~bagaimana dengan aku?

 i'm too young to worry.
Aimi dan Amy baru 19 tahun / 2012 tapi jodoh Amy dah sampai :')








Tahniah Amy, bercinta sudah lama ;)
Pepun, tumpang gembira buat Amy. Selamat Pengantin baru Amy. 
 i Luv you eternally~


to Nik Fik : semoga dapat membimbing Amy menjadi ketua bidadarimu di sana kelak. Amin :)


Rasulullah saw bersabda, mafhumnya : "Barangsiapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan. " -HR Ibnu 'Addi.

JOmmm.




nak pi mana??








Jom tawinnn, weeeee~

Friday, March 2, 2012

i do

if i fight long and hard to keep something and i still lose it, i let it go.
no matter how much i fight if 'they' don't want to be here, they won't be.

so i do.
i love you like i love nothing.

it has been for too long i'm not steppin my feet to this place .


heavenly heaven
.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels