CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 28, 2012

cont'd




"and He found you lost and guided (you)" 
[93:7]

surah ad-Dhuhaa.


;)






thank God

bismillah.

tak perasan yang aku ada privatekan reminder besday kat FB, tak lama lepas Siti wish baru perasan sebab tak ada spam. dia la exsaited sekali. tak ada kredit pun


"hi pls call me back"

aku yang dapat free call ni tipon la Minah Senget tu..

"happy besday Mie!"


memekak! cair taik telinga aku yang beku ni. dan walaupun buang reminder besday kat FB, i'm so adorable bila ada yang tunggu saat 12:00am dan berlumba nak jadi yang 1st wish my beday. rasa macam artis.



jangan ingat aku taktau ada yang buat muka neraka depan skrin tu.








best kenal kau Sitikus. eh? 
Siti Khadijah, walaupun perut tak serupa manusia.



dulu ramai yang wish, tak macam sekarang, people comes and go, again.. dulu, ada yang datang rumah kasi hadiah. siap gaduh dengan pakwe lama sebab orang lain bagi hadiah, haha.

"cepat cakap! dia bagi apa? i tau hadiah i mura kan?"


dah orang bagi, takkan nak buang? tensyen pergi sekolah konon-kononnya gaduh dengan pakwe. tapi, sampai mana cinta tu?
cinta pada Allah kekal abadi, cinta Monyet kekal di hutan.





Abang.

dia tanggalkan headset kat kepala saya, then he blows me a wish to my ear. romantik gak ek.


berangan camna nanti Encik Suami ucapkan.
heeeeee.
>,<


gatai.!


pepun thanks sebab wish. tapi yang ni paling penting, bukan hanya ucapan dan doa mereka pada aku tapi ucapan terima kasih Tuhan kerana sampai saat ini masih sudi pinjamkan nafasNya untuk aku yang berdosa ;'(





saya sudah masuk generasi ke-2.
bukan belasan lagi ;)
26 Mei.




7302 days 14 hours 50 minutes and 20 second counts...


some more hundreds to go
the same old prayers to pose


;)




Thursday, May 24, 2012

have a break to...


senja di Jusco, huuu..


















againn.
Bakso with Indonesian Tea.

tengah malam hupdet bikin lapaXxx..


























hav a break to perform the Solah

budak comel yang tunggu sebelah Mama dia yang sedang solat tu 
asik-asik pandang saya, jelez lettew..

^_^

haha.



.

Thursday, May 17, 2012

Kota Keriangan kami

bismillah,

entri ni dirancang 18 hari sebelum berakhir Latihan Industri pada 18 May 2012 dan akan diterbitkan betul betul dengan tarikh 18 May 2012. sebelum tu, segala kekurangan yang ada adalah kerana kaburnya mata pemikiran aku. teguran membina sangatlah aku perlu. bila-bila masa sahaja kita boleh dijemput-Nya tetapi tulisan akan kekal selama-lamanya dan aku taknak tulis sesuatu yang membuatkan aku menderita di sana walau hakikatnya tak semua yang dilalui indah indah belaka. dan sudah semestinya aku akan malu bila baca post yang lama.

=p

maklumat di mana kami menjalani Latihan Industri tak perlu dinyatakan kerana aku ingin menceritakan serba sedikit apa yang pernah kami lalui….:’)


aku berkawan dengan Am (rakan sekerja) dari semester 1 lagi tapi kami tak pernah berjumpa, kami cuma berhubung dalam laman muka buku dan SMS sahaja, tiga semester perkenalan kami tidak pernah bersua sampai… semester tiga, kami dikehendaki mencari tempat Latihan Industri dan aku mendapat tempat yang mana mereka meminta seorang lagi rakan lelaki. memandangkan aku tiada kawan lelaki sekelas yang tinggal di Pulau Pinang, aku teringat sorang kawan yang aku tak pernah jumpa dari PSAS. aku mencadangkan dia menjalani Latihan dengan aku, Am hapy sangat sebab tanpa perlu dia cari, tawaran datang begitu saja plus ada gang kan. sampai suatu hari, aku meminta pengesahan daripada firma tersebut, mereka menyatakan yang mendapat tempat Am sahaja bukan aku. sedihkan? macam kejam pun ada, dah aku dapatkan sorang pekerja lelaki, aku dibuang begitu saja. not bad, aku khabarkan, Am pergi saja, aku akan cari tempat lain, tapi Am tak setuju, mungkin dia rasa bersalah, dia nak jugak LI dengan aku. kali ni Am cakap, biar dia yang cari.


tak beberapa hari lepastu, firma tersebut menelefon aku dan memaklumkan yang aku dan Am mendapat tempat di sana. kejap dapat, kejap tak, apekehenyeyo? tanpa pertimbangan lain, aku setuju saja tapi bukan Am, dia kurang bersetuju. katanya. sudahlah cuba tempat lain tapi alasan aku, kalau tempat lain belum tentu kita boleh LI sama-sama. alang-alang dah dapat tempat, kita setuju saja. maka dengan itu sama-samalah kami LI.

cerita pasal Am aja, Atin camna? Atin ni kawan sekelas je..  kisah dia awal lagi aku post di sini…
http://aimiamiza.blogspot.com/2012/02/kepada-aimi.html




begin with a single step  ;)

sebenarnya post ni dah siap lama dah tapi tak publish pun, selepas beberapa kali pertimbangan nak terbitkan pos ni, aku buang kisah yang tak berapa nak indah dalam post ni. kalau tak, memang panjang karangan aku tapi dipendekkan, itu kisah dugaan, biar la kami yang lalui J

apa gunanya catat kat sini sebab apa pun yang dah berlalu bukan sedih yang akan dikenang, tapi keindahan J




Am cakap
‘’tulah Aimi, Am ajak pi BEQS takmau,




ada lagi no BEQS dalam anset

Am, i’m surry for troubling you about five months.


aku ceritakan kat Atin penyesalan aku bawa Am datang sini, sekurang-kurangnya aku dah menyusahkan hidup dia. Atin cakap ;

“takpelah Aimi, sabar, kita susah masa LI, sapa tahu kita senang masa kerja?”

kata-kata ni aku pegang sampai sekarang…:’)
bukan QS saja yang kami praktiskan di sini, betapa beruntungnya kami..



gambar hiasan ihsan Google

bukan itu sahaja, 6 bulan bekerja gaji kami dapat hari terakhir Latihan Industri dengan cek RM400
jatuh RM66 sebulan. J
ada ja yang merungut dapat gaji sebulan RM100. setiap bulan tu.

sebelum LI, mesti berangan kan, dapat elaun, nak jimat duit PTPTN, tapi kita hanya mampu berangan.

Amm, Atin, mungkin kita rasa dizalimi. mungkin gaji kita murah, tapi ilmu yang kita dapat mahal daripada kawan kawan yang lain.

mungkin di situ adilnya J
bersyukurla, rezeki kita takat itu sahaja.

bole je nak tulis emo. malas nak banyak songeh. muha3.



selamat datang ke Kota Keriangan kami ;’)

bukan Planking.







Atin,
 sampai sekarang Aimi terfikir, kita akan rapat macamni lagikah dekat kelas nanti sebab Aimi akan balik dengan puak sebelum, ingat lagi kan post kepada Aimi, perbezaan pendapat juga adalah salah satu ujian dalam sebuah pertemuan..

Am,
nanti kita balik tempat asal, walaupun kita dah tak belajar sekali, semoga kita tetap saling tolong menolong, macam sebelum ni..

mesti rindu…


=)





Thursday, May 10, 2012



terlihat sekeping gambar... dan terjatuh cinta. oh my dear~~

*__*






Wednesday, May 9, 2012

selamat pagi

bangun awal pukul 5 pagi siapkan coding yang bukan kerja aku. emm. burung bangun awal lagi kep? pukul berapa eah? kalau awal lagi, tunggu esok aku tanak tidor. tak abis abis cakap pasal burung.. burung ada cakap pasal aku? 

sambung pasal kerja, tinggal nak baca plan, alahai… seminggu lagi…sabar…

# selamat pagi

walaupun dah petang
(baru nak wish)

=p


cukkkk cakkk..~


Sunday, May 6, 2012

liar

#  there are only TWO persons I trust in this world, one is me and another one is not YOU !!


Muahaaha....


* everybody lies

.

Saturday, May 5, 2012


dear time why no you leave me in peace ?
FOREVER ALONE

T_T

.

Thursday, May 3, 2012

doakan aku

"hang doa kat aku, hang tak doa siap hang"

   

macam neh pun ada? paksa paksa agar didoakan, adalahkan setelah diadakan, papelah, janji comel.. jarang sekali dia nak telefon, kerapkali kalau kat tempat study, teruk sangat kot dia rasa sampai cakap macam tu.. teringat aku lettew~ suara pun serak sangat, kesian.. dear fiends out there, he is 

Mohd Hafiz bin Othman 
(kawan baikku yang jahat) 
ikut dan hampa la nak bagi hat mana, 

dah empat hari demam panas, lets pray for him :)

,

Tuesday, May 1, 2012

bukan saja-saja



bukan saja-saja Allah meletakkan kamu dalam 'bidang' itu
bukan saja-saja Allah mengurniakan kamu 'kepakaran' itu
bukan saja-saja Allah memasukkan kamu 'kelemahan' itu
bukan saja-saja Allah memberikan 'ujian' sebegitu
bukan saja-saja Allah biarkan kamu mengemudi dalam 'keadaan' begitu

;
;

melainkan Allah tahu kamu akan memberikan sesuatu dalam bidang itu
melainkan Allah tahu kamu bakal membiakkan ilmu-ilmu itu
melainkan Allah akan temukan kamu dengan insan ikhlas membantu
melainkan Allah mahu menguatkanmu
melainkan Allah mahu kamu tahu betapa tingginya kasih sayang-Nya padamu

,

salahkah angan ini ?

 

Kalau di beri peluang, China atau Jepun yang awak pilih?

China?
atas alasan tertentu. sekarang saya bercakap tentang Jepun. kakak yang dapatkan aku Naturactor dari Jepun memperlawa aku ke sana, suaminya tak ikut serta, alasan kerja.


"jommm Aimi"


betul kak neh?
*_*
(mata berpinar-pinar)




:
:
:
:







betulla, tapi kak tak sponser, hahaha.


nak gi sana ribu ribu la, duit nak ke sana adala. kalau Aimi pegi sana, Aimi tak balik dah, kerja dulu bagi cukup duit tiket nak balik, haha.


lalu aku ceritakan pada Mak,
"Mak, nanti habis diploma, kak nak pegi Jepun.."


kakcik mencelah,
hang pi sana mesti mak suruh hang kawin dulu, bahaya.


ceq nak cari duit bukan nak kawin lagi.
okay simpan dulu hujah anda yang cakap kahwin pun bole cari duit. simpan. tengok tengok habis diploma dah kawin, hahahaah.. cerita ni sampai ke pengetahuan paktam yang baru mendapat gelaran Doktor, alhamdulillah. tumpang gembira buat paktam.. kata paktam, tunggu paktam kerja dua tahun dulu, kita pergi sama-sama, kawan paktam pun ada kat sana ..


ada intention nak sambung degree in Quantity Surveying tapi entah..

the road will taken is..

masa akan jawab nanti..

:)


salahkah angan ini?

,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD