CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, August 23, 2012

takkan pernah


bismillah.

kalian yang pernah mesra
yang simpati , yang pernah baik padaku
tegaklah ke langit luas dan awan yang mendung

kita tak pernah menanam apa-apa
...kita takkan pernah kehilangan apa-apa



dan apabila

bismillah


dan apabila lelaki temankan perempuan shopping tudung...
bagaimanakah tahap kesabarannya...
just asking...

uptown Perda, 
11:00 pm, 2 hari sebelum Raya



Eau Thermale Avene Thermal Spring Water

bismillah.


Hmmm, it says for "sensitive skin" 

I've been updating my skincare, getting more into searching for great products, especially as everyone seems to be, French Pharmacie products. They seem to be much more suited to my skin which can be often sensitive. I have seen many people recommending using spring water before applying powder foundation, and when reapplying make up. However, I never tried it until I got this bottle of Eau Thermale Avene Thermal Spring Water.

I have not been a fan of 2-way cake foundation, because I somehow just could not get the powder nice and sticking to my face without looking cakey. Then, now, I spray this spring water on my face first before applying 2-way foundation. To my surprise, the powder sticks to my face comfortably without looking cakey at all.

And my make up lasts longer than usual without feeling oily. I am going to buy another bottle of this to carry it everywhere I go. A 50ml bottle priced at RM18.90, sometimes you see promotions at Guardian where twin bottles are cheaper!

;)


weeee~

Wednesday, August 22, 2012

hari raya kedua ; 2012

Raya ke-dua dengan baju kuliah,
janji ada baju nak pakai.
:3

-
-
-


hai, saya Mimi,
raya ke dua atas titi





jangan nak lalu sangat.! 
letak duit raya dulu..


Sunday, August 19, 2012

berdiri sendiri


jangan pegang langkahku, kuingin bergerak
jangan genggam tanganku, biarkan terbuka
hingga waktu tak terkira, sampai hati tak bergetar
bebas kemana pun takkan terluka, terserah ini aku
TAKKAN TERLUKA...






selamat malam, namamu tetap dalam doa


;)


Lebaran Ini



indah suasana dalam senyuman
seluruh alam turut raikan
mengucapkan salam lebaran
daripada kami anak-anak Adnan

;)



salam Aidifitri daripada saya, 
Preity Zinta dan Arjun Rampal..


-2012-









ada orang beritahu, ada yang cakap something bad tentang Aimi.
Aimi maafkan, 
sudah sudahla fikir kisah orang.

maafkan kesalahan, kebodohanku.

:)


Thursday, August 16, 2012

Aku Bukan Malaikat

bismillah.


dari dwilogi Aku Bukan Malaikat , 
Aku Bukan Malaikat adalah keluaran pertama disusuli Dia Bukan Nabi ;)

Rentetan kisah hidup seorang lelaki bernama Qimiel yang penuh dugaan. Akibat personalitinya, dia hidup bergelumang dengan cercaan dan penghinaan.
Pola hidupnya tidak pernah lari dari pengkhianatan. Dia bergelar suami dan ayah tanpa diduga. Dia bergelar duda sebelum merasai nikmat rumah tangga. Namun dia pasrah dengan segala ketentuanNya.
Aku Bukan Malaikat sebuah kisah yang sarat dengan pertembungan jalan hidup yang berbeza. Menjelaskan Allah itu Maha Adil. Memberi dugaan pada hambaNya tanpa mengenal pangkat, darjat dan keketurunan. Namun, yang pasti Allah tidak akan memberi dugaan yang melampaui batas kemampuan hambaNya



Aemy Ammelia

bismillah.

sebelum ni ada post pasal Amy nak kahwin
http://aimiamiza.blogspot.com/2012/03/sayang-sayang-amytapi.html



kenangan~




Amy ngandung baby kembar, weeeeeeeeee~

ehh kenapa orang lain yang excited ni. 


-.-'

tengok suami Amy, macam Chinese, Amy pulak cantik. 
mesti anak diorang macam kacukan, heee. 
bahagia Amy, kahwin dengan orang yang dia sayang , 
tak semua yang bercinta akan kahwin dengan pasangan tu. 
ada juga


"bercinta dengan orang lain, 
kahwin dengan orang lain"

apa pun, hakikat

*dear Allah , pls tell me that Your plans are better than my dreams*


;)

tears don't fall


La ilaha illa anta, Subhanaka, Inni kuntu minaz-zalimin...

;)

tablet raya saya

^_^


bismillah.

dunia teknologi sekarang semakin lama, semakin tak terkejar, kalau harini kita mula kumpul duit untuk gajet impian, mungkin bila masa duit tu dah cukup, keluar pulak gajet yang lebih canggih. so tunggu la yang paling canggih okay, memang takkan beli punya .! muehehe..



tak lama sangatlah duk berkenan, once berkenan memang kaji habis function segala, tak pandang yang lain dah. Aimi pulak bukan yang gila gajet, skali beli mestilah nak yang puas hati kan, lagipun bukan nak pakai sehari dua. ada jugak kawan-kawan yang suggest Galaxy Note tapi dah nak Tab jugak, nak buat guano? Tab jugaklahh.. tambahtambah Aimi kalau lama sikit tak update blog, gelisah jadinya. dengan Tab ni, boleh updet blog teruss, phuuUuu. kalau sebelum ni setiap kali balik kelas, Aimi terus pegi Cyber Cafe cek transaksi, Alhamdulillah, sale hari-hari jalan tapi hari postage memang kena hadkan sebab Aimi pun ada kelas, sangat letih terkejar sana sini.


 maaf, ini bukan tab. ini tetttttt~ 
haha... anset biru hat Ilham punya, tumpang glamor sat.








TIBA-TIBA




















OMG! tis is a little piece of heaven, weeeee~

angkat tablet terus.. lagipun, tengok anset yang Aimi guna tu, Cokia ja, nak simpan maklumat memang takkan boleh. satu mesej masuk ja, Aimi akan reply dan terus delete sampai ada customer kecil hati yang dia la yang call Aimi tanya camna nak bankin tapi mesej kedua, Aimi dah tak kenal dia. kebanyakan pelanggan yang guna beli VCO akan repeat order dekat Aimi, ada  yang 3, ada yang 4 kali. kebanyakannya regular customer so memang leceh la setiap kali dorang repeat order, nak kena mintak alamat. kalau 3 kali order, 3 kali la minta alamat. dalam Cokia for sure tak boleh nak keep the conversation.

-.-'


i'm surry. i've learned my lesson ;(

sebelum guna Cokia, Aimi guna model ni ja, Sony, tapi dah sampai 3 kali repair slide, lepas 3 kali tu, memang tak guna sangatlah, guna Cokia jah sebab mesej customer masuk tak henti haritu, buntu dah Sony rosak pi beli Cokia cepatcepat dengan harapan dapat mesej sudahh. tak sanggup nak jual Sony. banyak sangat draft yang tak publish ada dalam anset ni...:)


-
-


so alang-alang membeli biar la.......tutttttt..

Samsung Galaxy Tab yang ada, 7.0, 7.7, 10.1. tengok saiz Tab 10.1 yang gedabak gedempolnya memang sure tak ambik la, kalau tab 10.1, umpama netbook tanpa keyboard, taknaklah besarbesar sangat, biar ‘portable’..pilihan yang tinggal 7.0 dan 7.7. orang cakap fungsi sama ja 7.0 dengan 7.7 ni, tapi processor 7.7 lebih laju (1.4GHz Dual Core) dan skrin Amoled berbanding Tab 7.0 dengan skrin LCD dan procecessor 1 GHz Dual Core. di atas sebab itulah yang membezakan harga Tab 7.0 dengan 7.7. mana-mana pun oke tapi kalau bajet tak cukup boleh je angkat Tab 7.0.


habis cerita sikit pasal ni, ehhh sikit je ceritanya.?



oleh kerana Tab ni , Aimi angkat sebelum raya so inilah tablet raya saya.  
Tab 7.7 yang semestinya akan jadi teman baik Aimi selepas ni.


;D

Monday, August 6, 2012

okay ni tipu

Tikah : Aimi, kuruih kuruih dia pun ada chitt.
Aimi : ha apa chitt?
Tikah : C-H-E-A-T = pipi
Aimi : ohMyEnglish *muha3..



Ammar Hakim


 Ammar ni bukan boleh, dulu ambil gambar berdua laga laga pipi,

sekarang kalau nak begitu, dia akan cakap ; 
"hang pi duk sana"

siap tendang2 kakak dia lagi.

kalau hantar chat 
"iloveyou Ammar"

dia terus offline, nampak sangat dia rimas dengan kakaknya

-.-'

minggu neh nak balik Penang, nak ada bersama masa Ammar bangun sahur dengan comelnyee.
kiss.kiss.kiss.

haha.


kerja keras

kerja keras! kerja keras! kerja keras!

study malas.
-.-‘

 
sem 5 dah, study errrrrr, tiada bersemangat.





o_O
kalau boleh, hari-hari kena berurusan dengan pejabat pos tapi tak menang tangan la. Aimi tak terus bawak barang untuk postage ke kelas, lepastu tak payah naik balik nak ambil helmet segala, sebab dalam kelas pun dapat mesej transaksi. so balik hostel, packing dulu sebelum keluar pos barang, penat sangat tambahtambah duk hostel tingkat teratas. angkut barang, helmet. tetambah kalau GDEX dengan Skynet buat hal bila stok kat Aimi habis. em. tapi nak hasil kan? kena la rasa penat. kadang-kadang rasa serba salah bila kawan ajak keluar, Aimi tak dapat nk join, risau kalau-kalau dorang berkecil hati, penat untuk ini, surry kawan. selalu sangat keluar date dengan pejabat pos.
:-/



sale pada momentum yang baik. bulan Julai sudah melabuhkan tirainya dengan rezeki yang tak pernah tak cukup. semoga rezeki Aimi Amiza binti Adnan semakin bertambah-tambah. Aminn.

salam Ogos
;D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD