CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 27, 2012

berita baik untuk kita semua

Orang yang mendoakan saudaranya tanpa sepengetahuan orang yang didoakan. Diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Ummud Darda' ra bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, "Doa seorang muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa sepengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, maka malaikat tersebut berkata "Amin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan" (Shahih Muslim no. 2733)



8 daripada 12 ciri orang yang didoakan & dicintai Allah dan Malaikat



perihal perempuan balik malam



24.02.2012

Semalam lepas keluar makan malam, tengok kakak tu balik kerja, ada dua orang  escort, malam. Kalau aku late dulu, balik sorang-sorang je, Mak tak izinkan aku balik, suruh stay rumah Makngah tapi aku yang kepala batu bata nak balik jugak. Weeee. 






Memang.

Memang.

Siapalah yang nak teman aku. Jauh. Perjalanan yang mengambil masa 30 minit dengan motor dan sebagai seorang perempuan?

Sapa cakap aku laki dia tenuk. 

Sekarang ni aku memang dah tak balik rumah dah atas arahan Mak. Balik pun weekend je. Keselamatan? Tapi takpelah takda orang nak escort pun.





Pasrah.


“Hasbunallah wa ni’mal wakil    
Cukuplah Allah sebagai penjaga kami dan DIA adalah sebaik-baik pelindung”                                                                                                                           

Bukan apa, kadang-kadang bila ada je motor yang mencurigakan, aku rasa keselamatan aku terancam. Aku takut kalau-kalau aku diculik.











Oi. Oiii.




Sapa baling kasut kat aku neh?












Shetooonnnnn !





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels