CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, August 16, 2012

Aku Bukan Malaikat

bismillah.


dari dwilogi Aku Bukan Malaikat , 
Aku Bukan Malaikat adalah keluaran pertama disusuli Dia Bukan Nabi ;)

Rentetan kisah hidup seorang lelaki bernama Qimiel yang penuh dugaan. Akibat personalitinya, dia hidup bergelumang dengan cercaan dan penghinaan.
Pola hidupnya tidak pernah lari dari pengkhianatan. Dia bergelar suami dan ayah tanpa diduga. Dia bergelar duda sebelum merasai nikmat rumah tangga. Namun dia pasrah dengan segala ketentuanNya.
Aku Bukan Malaikat sebuah kisah yang sarat dengan pertembungan jalan hidup yang berbeza. Menjelaskan Allah itu Maha Adil. Memberi dugaan pada hambaNya tanpa mengenal pangkat, darjat dan keketurunan. Namun, yang pasti Allah tidak akan memberi dugaan yang melampaui batas kemampuan hambaNya



Aemy Ammelia

bismillah.

sebelum ni ada post pasal Amy nak kahwin
http://aimiamiza.blogspot.com/2012/03/sayang-sayang-amytapi.html



kenangan~




Amy ngandung baby kembar, weeeeeeeeee~

ehh kenapa orang lain yang excited ni. 


-.-'

tengok suami Amy, macam Chinese, Amy pulak cantik. 
mesti anak diorang macam kacukan, heee. 
bahagia Amy, kahwin dengan orang yang dia sayang , 
tak semua yang bercinta akan kahwin dengan pasangan tu. 
ada juga


"bercinta dengan orang lain, 
kahwin dengan orang lain"

apa pun, hakikat

*dear Allah , pls tell me that Your plans are better than my dreams*


;)

tears don't fall


La ilaha illa anta, Subhanaka, Inni kuntu minaz-zalimin...

;)

tablet raya saya

^_^


bismillah.

dunia teknologi sekarang semakin lama, semakin tak terkejar, kalau harini kita mula kumpul duit untuk gajet impian, mungkin bila masa duit tu dah cukup, keluar pulak gajet yang lebih canggih. so tunggu la yang paling canggih okay, memang takkan beli punya .! muehehe..



tak lama sangatlah duk berkenan, once berkenan memang kaji habis function segala, tak pandang yang lain dah. Aimi pulak bukan yang gila gajet, skali beli mestilah nak yang puas hati kan, lagipun bukan nak pakai sehari dua. ada jugak kawan-kawan yang suggest Galaxy Note tapi dah nak Tab jugak, nak buat guano? Tab jugaklahh.. tambahtambah Aimi kalau lama sikit tak update blog, gelisah jadinya. dengan Tab ni, boleh updet blog teruss, phuuUuu. kalau sebelum ni setiap kali balik kelas, Aimi terus pegi Cyber Cafe cek transaksi, Alhamdulillah, sale hari-hari jalan tapi hari postage memang kena hadkan sebab Aimi pun ada kelas, sangat letih terkejar sana sini.


 maaf, ini bukan tab. ini tetttttt~ 
haha... anset biru hat Ilham punya, tumpang glamor sat.








TIBA-TIBA




















OMG! tis is a little piece of heaven, weeeee~

angkat tablet terus.. lagipun, tengok anset yang Aimi guna tu, Cokia ja, nak simpan maklumat memang takkan boleh. satu mesej masuk ja, Aimi akan reply dan terus delete sampai ada customer kecil hati yang dia la yang call Aimi tanya camna nak bankin tapi mesej kedua, Aimi dah tak kenal dia. kebanyakan pelanggan yang guna beli VCO akan repeat order dekat Aimi, ada  yang 3, ada yang 4 kali. kebanyakannya regular customer so memang leceh la setiap kali dorang repeat order, nak kena mintak alamat. kalau 3 kali order, 3 kali la minta alamat. dalam Cokia for sure tak boleh nak keep the conversation.

-.-'


i'm surry. i've learned my lesson ;(

sebelum guna Cokia, Aimi guna model ni ja, Sony, tapi dah sampai 3 kali repair slide, lepas 3 kali tu, memang tak guna sangatlah, guna Cokia jah sebab mesej customer masuk tak henti haritu, buntu dah Sony rosak pi beli Cokia cepatcepat dengan harapan dapat mesej sudahh. tak sanggup nak jual Sony. banyak sangat draft yang tak publish ada dalam anset ni...:)


-
-


so alang-alang membeli biar la.......tutttttt..

Samsung Galaxy Tab yang ada, 7.0, 7.7, 10.1. tengok saiz Tab 10.1 yang gedabak gedempolnya memang sure tak ambik la, kalau tab 10.1, umpama netbook tanpa keyboard, taknaklah besarbesar sangat, biar ‘portable’..pilihan yang tinggal 7.0 dan 7.7. orang cakap fungsi sama ja 7.0 dengan 7.7 ni, tapi processor 7.7 lebih laju (1.4GHz Dual Core) dan skrin Amoled berbanding Tab 7.0 dengan skrin LCD dan procecessor 1 GHz Dual Core. di atas sebab itulah yang membezakan harga Tab 7.0 dengan 7.7. mana-mana pun oke tapi kalau bajet tak cukup boleh je angkat Tab 7.0.


habis cerita sikit pasal ni, ehhh sikit je ceritanya.?



oleh kerana Tab ni , Aimi angkat sebelum raya so inilah tablet raya saya.  
Tab 7.7 yang semestinya akan jadi teman baik Aimi selepas ni.


;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD