CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, February 15, 2013

Sometimes.





Sometimes I have no shoulder to cry on. But I never forget that I'm always have a ground to put myy head and shed my tears on.

Alhamdulillah.

;)



Thursday, February 14, 2013

Aimi Wellness


Bismillah .

Rasanya macam dah lama jari tak meluncur laju atas keyboard ni! Yahh updat ada, tapi update kata-kata semangat dan nasihat untuk diri sendiri, kalau ada orang baca tu Alhamdulillah la, semoga semangat tu diserap jugak :)


Memang sekarang Aimi student lagi, Aimi busy. Ada kelas sampai petang, layan order. Dalam kelas pun Aimi layan order. Asainment, nak packing, nak postage. Balik kelas petang lari pegi bilik dulu. Ambil barang, pegi pulak tempat motor nak ke pejabat pos untuk postage. 

Malam dengan esainment, siapkan tugasan ProjekAkhir. Allah.

Rehat?


Nooo, bukan tak rehat. Tapi penat. Hehe. But i don't caree at all. 

Untung yang dijana bukan Aimi berjoli. Sama sekali tak. Aimi korbankan banyak keinginan Aimi. Kalau tengok kawan-kawan pakai shawl cantik, skirt labuh long-maxi dress bagai. Aimi tak kisah. Lagipun buat apa. Aimi banyak dengan motor , kalau pakai baju baju, skirt labuh segala kantoi keayuan.

Dalam rezeki kita ada hak orang lain. Simpanan Aimi adalah sikit termasuk duit nak rolling restok barang. Huhu. Rasa bersyukur, tak percaya dan memang lain  kehidupan dulu dan sekarang. Cuma mungkin yang sama adalah Aimi masih Aimi. Masih belum yakin nak keluarkan duit sewenang-wenangnya untuk berbelanja. Itu yang pasti.

Sampai lepas tanggungjawab dengan keluarga, duit untung tu bukan untuk berjoli lagi. Lagi. Tapi satu impian. Aimi pernah cakap dalam blog ni tapi takmo cakap lagi, banyak kali sebut. Tak best. Biar Aimi usaha untuk tu..


Allah, mudahkan.


Apa pun, dalam rezeki Aimi ada bahagian Mak dan Abah. Aimi nak pegang tu. 
Masa depan.

:)




Berdaftar.
AIMI WELLNESS
PG0316830-H


Aimi dah angankan macam-macam dengan Aimi Wellness ni, sekarang dah busy. Habis jer diploma Aimi akan fokus full-time kay. Aimi punya kuat berangan sampai cakap nanti Aimi kahwin, Aimi nak suami Aimi tolong uruskan juga. 



Tapi 




Tapi


Your money is my moneyy, my moneyy is my moneyy. Ahah. Deal?


Just nak dia support, bagi sokongan juga. Wiwit!




Nak share lagi, kalau yang foloe rapat-rapat mesti pernah baca ni Aimi letak :
sabda Rasulullah S.A.W.:
Maksudnya : " Sembilan persepuluh sumber rezeki boleh diperolehi melalui perniagaan". (Riwayat Termizi)



Ni blogshop Aimi, siapa yang baca sampai bawah harus shoppink kay.

http://viaimi.blogspot.com/

Bakalan tinggal aimiamiza.blogspot berhabuk kejap, i leviu dear bloggie. Selalu bersama blog ni. Tinggal kejap jeh. *cedih*




kay kay Final Project mode activated.!

.Final Project.
.Quantity Surveying.


.shopping bihun.
dah kenapa perut buncit taktau

-,-



Guardian.


Allah is the guardian of those who believe. 
He brings them out of the darkness into the light. 
[ Holy Qur’an 2:257 ]

Monday, February 11, 2013

Indeed.




Subhan'Allah .... No Doubt

Fa inna ma'al 'usri yusroo.
Inna ma'al 'usri yusroo.

94:5
94:6


Indeed, with hardship will be ease. 
For indeed, with hardship will be easee.



=')

Friday, February 8, 2013

Malaikat turun berbondong-bondong

bismillah



Di zaman Rasululullah s.a.w ada seorang sahabat yang bernama Usaid. Kelebihan Usaid ialah mempunyai suara yang merdu terutamanya sewaktu dia mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran. Kebiasaannya dia akan membaca Al-Quran di waktu malam, iaitu sebelum dia melelapkan mata. Pada suatu malam Usaid seperti biasa mengalunkan suara merdunya membaca ayat-ayat suci Al-Quran. Cuma pada malam itu bacaanya agak berbeza dari malam-malam sebelumnya. Ia sungguh merdu dan menyayukan sesiapa sahaja yang mendengarnya. Sedang dia khusyuk membaca tiba-tiba telinganya menangkap bunyi bising di luar rumahnya.bunyi jeritan kuda peliharaannya benar-benar membingitkan telinga. Namun dia masih tidak memperdulikan suara yg bingit itu dan masih meneruskan bacaannya.

Semakin lama suara jeritan kudanya itu semakin kuat. Usaid mula bimbang,hatinya tertanya-tanya apakah penyebab kudanya itu membuat bising. Namun Usaid masih tidak berhenti-henti membaca Al-Quran sehinggalah bunyi bising itu menjadi tidak terkawal, Usaid menjenguk ke luar tingkap rumahnya dengan perasaan gelisah dan ingin tahu tetapi dia tidak nampak apa-apa yang mencurigakannya. Matanya tiba-tiba mendongak ke langit...dia terkejut melihat di langit seakan-akan awan putih yang bercahaya seolah-olah cahaya lampu berkelipan terang,bergerak untuk turun ke bumi. Seumur hidupnya dia tidak pernah melihat cahaya putih terang seperti itu yang bergerak-gerak.kini Usaid menemukan sebab mengapa kudanya berterusan membuat bising di luar rumah.perasaan Usaid menjadi sangat takut,dan dia tidak jadi meneruskan bacaan Al-Qurannya,malah terus masuk tidur.

Keesokkannya Usaid pergi menemui Rasulullah s.a.w dan menceritakan kejadian yang dialaminya malam tadi. Rasulullah s.a.w tersenyum dan menjawab "wahai Usaid,itulah para malaikat.mereka turun kerana mendengar suara bacaanmu yang sungguh merdu. Sekiranya engkau meneruskan bacaanmu hingga ke subuh, nescaya orang lain juga akan dapat melihat para malaikat tersebut". 



Wednesday, February 6, 2013

y so pale


Oh Allah , forgive me for not take good care of my body.

I’m shoo tireddd.




Lailahailla anta subhanaka inni kuntu minazzalimin.

='(






Juga.

Ampuni aku yang masih lalai terhadap waktu dan amanah.







smileee. smile.

.business .FinalProject .QuantitySurveying

.hectic .life .student

.Spektrum .DUB

.but .get
















=')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels