CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, June 15, 2013

selamatkah kita, perempuan?



bismillah ;

 ni kisah beberapa bulan lepas daa, tapi baru rajin nak menulis sebab tak bolih tidur ni.. 4:30 pagi see? ummm.  ceritanya begini… masa tu minggu study week untuk final exam… kelas Structure if am not mistaken..  yup kelas Stucture laa. lecturer Aimi keluar g pejabat nak potostat kertas test, Aimi lari ke belakang bagi beg kat kawan suruh jaga beg Aimi. Aimi nak g toilet sebenarnya, tak tahan dah, hahaha.

nak dijadikan cerita kawan yang Aimi suruh jaga beg tu pun nak ikut gak.. dia pun nak g tandas sama, bolih laa. di pertengahan jalan nak g tandas, Aimi selisih dengan sorang laki ni.. Aimi pun senyum la, rasa macam kenal selalu nampak kat kafe dengan CC. dia tak pandang Aimi langsung, dia jalan cepat cepat, cemas cemas macam something wrong, nvm. dia mungkin kejar sesuatu.
sampai ke toilet, biasalah. habis semua keluar nak balik kelas, Aimi jalan pandang depan, sampai kat tangga Aimi terpandang ada orang kat tangga tu tengah tunggu, terkejut sangat bila nampak kelakuan dia yang tak senonoh tu. dia dah londehkan seluarnya dan tunjukkan apa yang sepatutnya laki malu. kawan Aimi tak pandang arah tangga masa tu. masa Aimi ternampak tu Aimi blur, lama jugak Aimi blur, bila Aimi nak gitau kawan, laki terus lari. lelaki tu berjaket hitam, yup...



tahu tak laki tu lah laki yang Aimi selisih masa nak g toilet tadi, yang cemas cemas tu, rupanya dia memang dah plan rasanya… dia memang dah ikut awal dari Aimi g toilet. huhuhuh,, balik bilik bolih tak nangis bila Aimi ingat Aimi nak g tandas sorang sorang, apa jadi kalau laki tu masuk toilet apa dia buat, Alhamdullillah kawan Aimi nak ikut Aimi g tandas masa tu,  bangunan memang sunyi sebab study week, masa tu kelas Aimi ja yang kat bangunan tu… teringat balik selama ni gerak sorang sorang jaa, nak gi bank sorang, beli barang kat pekan sorang, nangis lagi. ingat kalau dekat dengan abang, nak g mana pun semua abang teman.. sebab jauh dari abang jew


berikutan kejadian tu, nak balik bilik pun asyik terkejut, even masuk toilet asrama perempuan pun terkejut, lepastu nak g bank pun dah ajak kawan, kawan sampai gelak gelak cakap Aimi buang tebiat keluar bawak membe, seminggu nampak laki pun asyik terkejut. mujur masa tu seminggu lagi ja Aimi kat Jitra sebelum cuti sem..


.tak tahu apa motif laki tu samada dia tuntut ilmu pelik atau dia physcho, sebab bila aimi pandang semula arah tangga, dia ghaib, lajunyer lari, haha .tunjuk kemaluan dekat orang macam tu, patutnya malu, lol



~kawan sempat menyakat kat insta


-


~apa yang jadi sekarang ni


-

~nasihat daripada lecturer aimi kat sana, 
klik untuk tumbesaran yang lebih dahsyat


-
-
-


I always work and travel alone. some people are lucky to hav a partner that's always have the time to accompany them. well for me, balik kelas, solat. tinggal telekung tak lipat atas katil, gegas ke pejabat pos, buat itu  ini sebab nak kejar masa. pos barang dengan motor, bayangkan bila berkotak-kotak barang nak kena pos tapi hanya ada motor masa tu, kotak besar-besar pulak. nothing is easy in life. hidup boleh feeling feeling glam, high heels tinggi make up tiga inci. but beneath all that is pure hardwork and perseverance. I don't care if others work a little and gain a lot. I know that i work hard and i will only work harder. If only, all this perogol pembunuh pensyaiton ni takde. all girls would be at much better ease. 


baru Aimi faham kenapa perempuan tak boleh jalan sorang sorang
sebab selama ni rasa bebas, nak jalan ke mana-mana feel free like a baby, takda masalah. langsung. semua nak sorang taknak susahkan orang lain kan... tapi sebagai perempuan kita kena ingat zaman sekarang bukan macam zaman dulu lagi. zaman sekarang orang lebih takutkan orang berbanding hantu tahlul. bahlul. tahyul? tak dapat nak hadam bila fikir masa tu kalau kawan Aimi tak ikut sama masa Aimi ke tandas, Allah.

baru Aimi faham kenapa perempuan tak boleh jalan sorang sorang
dekat tempat belajar yang tertutup gitu dan dijaga pengawal keselamatan pun bolih berlaku perkara sebegitu rupa, selamatkah kita, perempuan? 


apa apa pun

"HasbunAllah Wani'mal Wakeel" (3:173)
.Allah alone is sufficient for me 

thanks Allah sebab sudi tolong Aimi ^^
:)



0 Orang Terkentut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD