CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 23, 2013

close friends

bismillah.

hahai, macam biasa, mod blogging bukan pagi, bukan  petang, bukan malam.

tapi dua per tiga malam.
-,-

tapi sekarang dah jarang dengan semua ni. tulis pun pendek pendek jah sebab tak rajin. ada yang request suruh tulis artikel, mintak kongsikan artikel tapi masa tu tengah final exam. online pun dalam anset. semua tertangguh. terus lust contax. mohon maaf. jangan disimpan dalam hati. so this is where i start for this purpose. i wanna sketch my precious moment here. :)

imissyou doyah, hihi



aku tengok hang, hang tengok aku. acah-acah candid. gitchew




- kami bergaduh dengan mop lantai dan kain buruk dalam dorm.
- kami berebut kasut tandas sampai putus, masa tu dah pukul 3 pagi.
  (tandas hujung kot dekat blok sebelah, berebut kasut sebab tanak kena tinggal)
- dia tarik tudung aimi dengan kasar sampai terkeluar dari pemakaian.
   (kat dalam rumah kawan)
- dia arah aimi buat itu ini, itu ini. macam orang gaji tapi tak bayar pun.
- kita nak mandi dulu, dia yang kalut masuk tandas, dah lah mandi 2 jam

what else? what else?

tengok, keja kacau orang. stress.

yang last sekali sampai merajuk tak cakap dengan dia. dayah duk sediakan makanan dengan kekawan kat dapur. habis mandi lalu kat dapur, tak pandang dia langsung, terus aimi perform my solah. habis.

dayah datang kat aimi, dia tenung ke dalam mata aimi.
aimi malu.
angkat penumbuk.
okay. tak jadi merajuk.


orang dah tamau cakap dengan dia, nak pukau pulak.
bergaduh, teruk macam mana pun, baik jugak lepastu. macam kartun.




keesokan harinya, hari last kami sebelum kami empat sekawan bawa haluan masing-masing, dayah cakap :

"aimi, sapu serum kat rambut aku, 
nanti takleh manja-manja dah dengan hang"



*nangis*

rupa-rupanya dia saja buli aku.

.
.
.
.
.
.


thanks, jaga Subuhku. jaga makan la, sakit ke apa ke sumer thanks. takkan dapat dah rasa moment camni. cedih. ingat aku dalam doa. okay?


with luvly roomate.
nak story tapi satgi jadi panjang terlebih pulak pos ni. hehe.




.........................


diriwayatkan bahawa apabila penghuni syurga telah masuk ke dalam syurga, mereka tidak menemukan sahabat-sahabat mereka yang selalu bersama mereka dahulu sewaktu di dunia..

mereka pun bertanya tentang sahabat mereka kepada Allah swt,.

" yaa Rabb..
kami tidak melihat sahabat-sahabat kami yang sewaktu di dunia solat bersama kami, puasa bersama kami & berjuang bersama kami.."

maka Allah berfirman..

" pergilah kamu ke neraka, lalu keluarkanlah sahabat-sahabatmu yang di hatinya ada iman walaupun hanya sebesar zarrah.."
(HR : Ibnul Mubarak dalam kitab "Az-Zuhd").

Hasan Al-Basri berkata..
" Perbanyaklah sahabat-sahabat mukminmu kerana mereka memiliki syafa'at pada hari kiamat nanti.."

Ibnul Jauzi pernah berpesan kepada sahabat-sahabatnya sambil menangis..
"jika kalian tidak menemukanku nanti di Syurga bersama kalian, maka tolonglah bertanya kepada Allah tentang aku.."

" wahai Rabb kami..
hamba-Mu si fulan sewaktu di dunia selalu mengingatkan kami tentang ENGKAU..
maka masukkanlah dia bersama kami di Syurga-Mu.."

SAHABAT Ku..
Mudah-mudahan dengan ini, aku telah mengingatkanmu tentang Allah ..

agar aku dapat besertamu kelak di syurga & redha-Nya..
آمِيّنْ. يَا رَبَّ العَالَمِينْ

ya Allah

aku memohon kepada-Mu..
kurniakanlah kepadaku sahabat-sahabat yang selalu mengajakku untuk tunduk patuh & taat kepada syariat-Mu..

kekalkanlah persahabatan kami hingga kami bertemu di akhirat kelak...

oleh itu...

carilah seberapa ramai sahabat yang baik yang menunjukkan jalan-jakan ke syurga & jalan-jalan kebaikan..

WAHAI SAHABATKU
JANGAN LUPA BERTANYA TENTANGKU NANTI...
JIKA AKU TIADA DI SYURGA NANTI

(T_T)

.......................................


i choose my friends bcs.....


Close friends, on that Day, will be enemies to each other, except for the righteous. - Az-Zukhruf [verse 67] -




0 Orang Terkentut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD