CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 31, 2014

fleet management

bismillah ;

kawan-kawan tanya update  aku, buat apa sekarang? kenapa senyap kalau tak, kecoh kat FB. yup. dulu masa aku kecik-kecik semua aku taruk FB, sekarang dah makin besar walaupun tak besar mana, dah rasa takda apa nak kongsi, semakin takda rasa nak kongsi, segan pun ada. hihihihi. ini update aku letak sinilah semua, anggap je aku tulis sorang-sorang takda sapa pun baca ok.


aku sorang perempuan yang kerja dengan mekanik, yang sorang lagi perempuan kat sini bahagian HR. dua orang je perempuan kat tempat kerja.

harini meeting aku kena marah bos sebab arrange servis untuk bas dengan van sampai 'rush' mekanik. mekanik jadi teruk la sebab kena servis van dengan bas yang banyak tu. aku ikut arahan dia untuk siapkan cepat sebelum semua mekanik cuti CNY. bila jadi masalah, bos salahkan aku, dia cakap aku tak ikut arahan, bos memang terkenal dengan caranya yang pandai putar belit cerita untuk tutup kesalahannya. dia betul, dia bos. okay dia tak boleh salah.



lepas tu, masa balik aku mesej mekanik cakap 
'sorry, my mistake arrange servis macam tu sampai dorang kena rush' aku gitau la yang aku ikut arahan bos tapi bos dah putar belit cerita untuk tutup salah dia bila timbul masalah.

mekanik terus telefon, cakap dengan aku, you noe what, mekanik cakap ngan aku :

"jangan nangis, bos memang macam tu semua orang dah faham, ang nangis tak? ang nangis tak?"

tanya aku sampai macam tu.
aku cakap, aku tak nangis

"semua orang yang urus sebelum ang mesti nangis, kalau ang tak nangis, ang menang"

pastu aku dengar orang laki duk gelak gelak kat belakang, geng-geng depa la tu, hahaha, geram betul. erghhh. 






aku tipu. aku tipu.

:)

aku nangis sebenarnya tapi alhamdulillah air mata tu mengalir atas sejadah. aku takmo nangis kat orang, mungkin sebab aku tak reti tunjuk kat orang. aku nangis bimbang kerana kelemahan aku, aku susahkan orang lain. thankiu Allah, sebab hadirkan rasa ini, ini yang aku nak bila ada masalah, crying to Him like a baby. aku nak nangis kat Dia, bukan manusia. thankiu Allah, walaupun aku dapat  kerja yang sangat pressure tapi dari sudut lain Dia bagi orang-orang yang memahami, yang selalu dan selalu back up aku kat tempat kerja, aku tak dibiar sorang-sorang. :)

maaf yang selalu foloe blog aku, aku selalu ulang ayat ni, dah memang ayat ini selalu ada kaitan dengan hidupku...


Fa inna ma'al 'usri yusroo.
Inna ma'al 'usri yusroo.

94:5
94:6

Allah mengulangi 2x berturut-turut dalam satu surah : 
dalam kesusahan disertakan kesenangan 
(jadi jangan putus asa)
-Fedtri Yahya-






dulu aku belajar estimate building kot, sekarang aku kerja dengan mekanik. apa kaitan? letih, memang letih. dah tak peduli dah kawan merajuk tak reply whatsApp / mesej segala. i'm so dead. jaga hati sendiri. pls. jangan harap orang okay? aku bukan kawan yang baik, aku tak selalu ada masa untuk kawan  aku.

:)


hidup ni memang satu proses pembelajaran, hari- harinye pun aku mesti ada perkara baru yang aku belajar, bersahabat dengan spanar segala spare part sekarang, hahaha.


atas kelemahan aku, aku ceritakan pada Yan, roomate aku semester akhir.


introvert itu aku, kadang-kadang aku rasa aku bodoh.



30012014


B-Complex Shaklee

bismillah ;

selalu kita dengar, orang amalkan vitamin C, vitamin E dan collagen untuk kecantikan, tapi jangan tak tau, b-complex juga penting untuk memastikan kulit wajah kita cantik berseri.



setiap komponen dalam vitamin b complex memiliki fungsi khusus. vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

tanda - tanda kekurangan b complex
depresi
murung
insomnia
kurang selera makan
sembelit
masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)
kurang konsentrasi
mudah tersinggung
melemahkan sistem saraf
mengganggu fungsi otak
pembentukan abnormal sel.
kurang konsentrasi



Datin Norjuma Habib : cantik dengan B-Complex

"Less is more, tak perlu mekap lebih-lebih. Saya dididik sedari kecil sentiasa mengambil supplemen seperti vitamin B-Complex selepas bersarapan pagi. Juma turut mengakui bahawa pengambilan air suam sekurang-kurangnya 2 liter sehari adalah amalan wajibnya bagi menjamin kesihatan badan dan agar kulit tidak menjadi kering"
-Datin Norjuma-



See? Datin Norjuma pun konsisten untuk dapatkan kulit yang cantik ni... Yang penting istiqamah...
:)


khasiat B-Complex untuk kulit cantik :

anti stress
apabila kita stress urat-urat muka kite bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum, dan bila stress kite cenderung mengerutkan muka. kerutan-kerutan stress itu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Stress juga boleh menyebabkan jerawat. tiada stress, tiadalah jerawat.

membantu melindungi kulit dari pancaran matahari
salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. kulit ini kalau kusam memang mengambil masa untuk dipulihkan, pengambilan b-complex sememangnye langkah bijak. lebih b-complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana b-complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..

melancarkan peredaran darah
anda semua tentu tahu kan perjalananan darah yang baik menampakkan wajah lebih muda. sebab tu la kalau kita pergi buat facial, die end up treatment dengan facial massage. kenapa?? kerana dia nak stimulate blood circulation kita. perjalanan darah yang baik membantu kita kelihatan lebih muda, dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah.


........................................


pengambilan vitamin semulajadi adalah kaedah yang paling selamat untuk kita mendapatkan kulit yang cantik, di samping meningkatkan tahap kesihatan kita. Sebelum mengambil apa-apa supplemen, pastikan anda kenalpasti dulu kandungannya yer, jangan ingat nak cantik sahaja. kalau cantik sekarang, tapi pelbagai penyakit menyerang di kemudian hari, apalah gunanya kan. semua orang nak cantik, tapi cantik dan sihat biarla seiring.

buatlah pilihan yang bijak.

pilihan saya, pastinya supplemen Shaklee kerana ianya dihasilkan 100% semulajadi tanpa sebarang perasa, pemanis atau pengawet tambahan.

Terbukti SELAMAT dan BERKESAN.



KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM
1. menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. mengelakkan penyakit beri-beri.
3. merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. mencegah stress.
7. menguatkan antibodi tubuh.
8. amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. mencegah anemia.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK
1. merangsang pertumbuhan.
2. meningkatkan kemampuan berfikir.
3. memberikan tambahan tenaga.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA
1. menambah tenaga.
2. mengurangkan stress.
3. melambatkan proses uban di rambut.
4. membantu meningkatkan konsentrasi.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG
1. amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. mencegah anemia (tekanan darah rendah).

Pernahkah anda mengambil vitamin B Complex Shaklee dan merasakan baunya sangat teruk dan meloyakan?
sebenarnya bau pada b complex adalah satu petanda yang sangat bagus. ini kerana ia memberi maksud bahawa b complex Shaklee adalah B-Complex yang lengkap. Bahan yang menyebabkan bau kurang menyenangkan ialah Thiamin, salah satu komponen dalam vitamin B. Thiamin memberi bau kepada B complex, termasuklah bau kencing kerana ia larut air dan disingkir melalui kencing.

vitamin Shaklee memang berbau kerana ia tidak mengandungi sebarang pewarna atau perisa. tambahan pula ia adalah vitamin yang dihasilkan dari sumber natural. Bila dicampur perisa dan pewarna, hilanglah identitinya sebagai vitamin natural.

vitamin b complex Shaklee juga memberi beberapa kesan seperti merasa panas, rasa haus, rasa lesu, sekiranya ia pertama kali anda mengambilnya. jangan risau kerana ia adalah normal. ia memberi mesej bahawa tubuh anda sedang berinteraksi dengan vitamin b complex tersebut.

sekiranya anda mengalami perkara-perkara seperti di atas, bertenanglah dan minumlah air banyak-banyak.

manakala untuk mengurangkan bau b-complex Shaklee, anda disarankan menyimpan vitamin tersebut di dalam peti sejuk.

jadi, ambillah b complex Shaklee tanpa ragu-ragu kerana b complexnya adalah lengkap dan asli. haruslah anda berhati2 sekiranya vitamin b complex jenis lain yang anda ambil tidak memberi kesan-kesan seperti rasa haus, dan kencing berwarna kuning serta berbau… mungkin ia vitamin B yang tidak lengkap?

order terus, jangan tunggu lagi.

Aimi Ai.
whatsApp 012-4033922

:)

Thursday, January 30, 2014

Alfalfa Shaklee

bismillah ;

hahai, balik  keja, siap mandi, solat semua siap-siap nak update blog, tapi sempat pesan kat mak, kalau nak makan ajak kakak, so stop jap blogging, makan dengan mak dulu. itu penting. :)

then we may srart naw, hahaha. gelojoh menaip kan dah typo.


alfalfa shaklee
akar alfalfa yang tertanam jauh ke tanah mencari mineral penting yang tidak kesampaian oleh tumbuhan-tumbuhan lain, alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

AWAS!

tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang trdapat di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. alfalfa shaklee dihasilkan daripada alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA. ditanam tanpa pesticide, racun kulat, bactriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

alfalfa umpama kedai farmasi. kenapa?
- digelar raja segala tumbuhan kerana khasiatnya yang pelbagai.
-sejenis  tumbuhan / herba yang tak dijumpai di Malaysia
-akar tunjangnya tumbuh sedalam 6 meter ke dalam tanah membuatkan ia mampu menyerap pelbagai jenis zat dan mineral
-digunakan sejak sekian lama oleh Native American sebagai peenawar semulajadi.

vitamin yang ditemui dalam alfalfa :

vitamin A -  untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

vitamin E - melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

vitamin U - menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

vitamin B6 - membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

vitamin K - penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

mineral yang ditemui dalam alfalfa :

kalsium - membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

zat besi - diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

kalium - perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

fosforus - diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

klorida -  elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

sodium - mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

silikon magnesium - membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

protein - (18.9% berbanding lembu, 3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur.






RM63 (300 biji)
RM107 (700 biji)

harga termasuk postage ke semenanjung.

tunggu apa lagi?
SMS @ whatSapp kiteww ke 012-4033922

:)

Monday, January 27, 2014

1001 Khasiat Minyak Kelapa Dara (VCO Catalyst)

bismillah,

ini vco, VCO tu Virgin Coconut Oil. dalam bahasa Melayu pulak Minyak Kelapa Dara.

"kenapa panggil minyak kelapa dara, kelapa tu belum ditebukkah?" terngiang-ngiang soalan Pali, classmatee aku masa diploma dulu, dengan lecturer duk membahan aku dalam kelas, haha...
"erm, aku laki so takleh makan la nanti tumbuh dara"
macam-macam budak kelas menyakat aku tau T_T

 namanya minyak kelapa dara bukan kerana kelapa tu belum ditebuk, kelapa dara bermaksud pemprosesan untuk dapatkan minyak tu tanpa menggunakan haba dan sebarang kimia... haaaa, pure punya kelapa, sebab tu namanya dara.

Packaging yang international, percayakah anda ini produk Bumiputera?
info :
VCO Catalyst disahkan HALAL oleh JAKIM (Malaysia) dan dikategorikan di bawah kategori makanan tambahan bukan ubat-ubatan(KKM). 

Numb KKM bagi Catalyst Collagen : KKM Ref : 163/S/25 Jld 125.
Buatan Malaysia & Keluaran Bumiputera


Minyak kelapa dara yang dihasilkan denganisi buah kelapa ini terbukti mampu memberikan 1001 khasiat kepada kesihatan manusia, bukan isi buah kelapa sahaja malah daun, air, tempurung, umbut, sabut dan juga batang kelapa mempunyai pelbagai kegunaan...
.........................


أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاء(24) تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَيَضْرِبُ اللّهُ الأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ(25)

(Surah Ibrahim ; Ayat 24-25)

Maksudnya : “Tidakkah engkau melihat (wahai Muhammad) bagaimana Allah mengemukakan satu perbandingan, iaitu: Kalimah yang baik adalah sebagai sebatang pohon yang baik, yang pangkalnya (akar tunjangnya) tetap teguh dan cabang pucuknya menjulang ke langit. Ia mengeluarkan buahnya pada tiap-tiap masa dengan izin Tuhannya dan Allah mengemukakan perbandingan-perbandingan itu untuk manusia, supaya mereka beringat (mendapat pelajaran)”.


selama aku jual, aku pun makan gak, aku menjual VCO ni dari zaman aku belajar sampai sekarang dah kerja pun, Alhamdulillah..VCO ini insyAllah orang akan cari sebab ini minyak terbaik dunia.. baby boleh makan, amalkanlah dari kecik, insyaAllah, sihat baby tu tau, laki semua boleh makan... surely :)

adik aku yang laki pun makan VCo, semenjak aku jual, alhamdulillah, dia tak letih letih, demam pun payah.. VCO liquid, kini boleh didapati dalam bentuk kapsul, lagi senang kan. Untuk baby pulak korang boleh titikkan VCO liquid dalam 3, 4 titik ke dalam susu dan digoncangkan. yang dah tua bangka ni amik lah yang kapsul. hahaha. beli liquid dan kapsul. senang. kalau kulit kering boleh sapu, yang liquid tahan lama sangat, 3 bulan kot, jimat tau...


bagi WANITA MENGANDUNG, sekiranya disapu pada bahagian perut, akan membantu mengurangkan strecthmark, boleh juga disapu selepas bersalin untuk menghilangkan semua parut yang ada disamping boleh juga dijadikan minyak urut selepas bersalin.

bagi BAYI / baby / kanak-kanak, boleh dijadikan sebagai pelembab agar kulit bayi lebih lembab dan halus, juga boleh disapu ketika membuat urutan bayi. bagi kanak-kanak yang eczema, VCO amat berkesan mengurangkan kegatalan dan kekeringan pada kulit.




Minyak kelapa dara boleh digunakan untuk mendapat tubuh yang langsing dan kulit menawan, ini kerana kandungannya yang tinggi nutrisi dan dihasilkan daripada pati kelapa dara organik yang bebas kolestrol. Penggunaan berterusan dapat mengurangkan kadar kolestrol yang tidak baik, Low Density Lipoproteins (LDL) dan meningkatkan kolestrol baik, High Density Lipoproteins (HDL)

Kesihatan dalaman (sebagai makannan tambahan) :
-sangat bagus diamalkan ibu hamil untuk memudahkan kelahiran
-memperbaiki kandungan asid di dalam rahim wanita
-melambatkan menopuase untuk wanita
-menstabilkan kitaran haid dan hormon
-meningkatkan kesuburan bagi lelaki dan wanita
-mengurangi masalah sengugut
-membantu sistem penghadaman dalam pencernaan dalam mengoptimumkan penyerapan asid amino dan vitamin.
-membantu menghilangkan keletihan dan badan yang selalu lesu dan mengantuk
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser, sakit jantung, tekanan darah tinggi, kolestrol berlebihan dll.
-menguatkan gigi dan tulang, melindungi diri dari serangan osteoporosis
-membantu mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolisme
-membekalkan tenaga segera
-melegakan pernafasan
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-mengurangakan keadaan mudah lapar (bagus untuk mereka yang berpuasa)
-memusnahkan virus, kulat, bakteria (keracunan makanan)


Kegunaan luaran (sapuan pada kulit / tempat bermasalah) :
-menanggalkan sel-sel kulit mati dan menggalakkan sel-sel kulit baru yang sihat.
-mengekalkan kelembapan kulit, menjauhi kekeringan dan menyebabkan kulit anjal
-sangat bagus untukmasalah jerawat,memudarkan jeragat serta parut-parut lama
-mengurangkan infeksi, kegatalan pada kulit
-mengatasi masalah kulit berminyak
-mengurangkan kedutan halus dan kesan regangan kulit/ strecthmark

amacam bro? 1001 kegunaan kan? muhaha
ini lagi satu TIPS FOUNDATION TAHAN LAMA :

pernah baca tops ni kat satu ruangan paper mengenai khasiat VCO dan masa tu mereka (pakar) telah membuat satu tips berguna iaitu mencampurkan  oil tersebut dengan foundation, kulit bukan sahaja lebih sihat malah semakin glow, tak percaya? cubalah...




ada 2 kaedah :

1. pakai dulu VCO pada wajah, baru sapukan foudation / bedak minerals.
2. picit sedikit foudation dan mix dengan beberapa titik VCO, then sapu pada wajah, hasilnya kulit  nampak bercahaya dan lebih sihat.

siap! wehooo!

antara yang berpuas hati...:)





"Minyak paling menyihatkan di dunia..."


sebotol 60 kapsul untuk sebulan..

SEMENANJUNG
1 VCO RM47 include postage
2 VCO RM87 includ postage
3 VCO RM127include postage

SABAH / SARAWAK
1 VCO RM50 include postage
2 VCO RM100 include postage
3 VCO RM150 include postage

yang merah tu dalam bentuk kapsul, 
yang kotak biru tu liquid doe.

amboih, doe doe gitchew



untuk agen @ harga borong korang boleh klik sini --->
http://www.aimiwellness.com/2012/11/senarai-harga-agent-catalyst_30.html

 ^
 l
 l

untuk menempah  :

SMS / whatsApp ke
-total VCO
-nama penuh
-alamat penuh
-nombor telefon

ke
012-4033922


:)




Sunday, January 26, 2014

Tabita Skin Care

bismillah, 

maaf lama tak tak update. buzy kerja, buzy study. study sangat, haha! walaubagaimanapun, postage tetap berjalan seperti biasa, thanks kat Mak yang nak tolong buat postage, heeee. ni nak kasi testimoni skin care yang aku guna. Tabita Skin Care okayh. ngeee, yang bestnya kulit cantik, kulit sihat, urusan solat aku jadi mudah. eh. kenapa pulak?

gambar di atas menunjukkan keadaan kulit tanpa sebarang foundation atau baby cream. hihihi.


yelah, sebelum ni kulit aku sensitif / berminyak. sensitif sampai fobia skin care dan dulu aku takkan keluar rumah kalau tak pakai foundation, sampailah aku jumpa dengan Tabita, fall in love, hahah. okay berbalik cerita pasal kemudahan solat, dulu, aku kan takkan berhadapan dengan orang tanpa sebarang foundation so bila nak solat aku kena bersihkan muka dulu sebelum berwuduk, sebab kita kena bersihkan daripada bahan yang menghalang air sampai ke muka. habis solat pakai balik foundation, ya Allah lamanya aku take time nak solat tau, tu belum kira lagi lipat telekung. ehee tu dulu. sekarang lepas solat terus pakai tudung, tak pakai foundation apa dah. tu kalau kat tempat kerja la.


ni kulit muka zaman dulu dolu, foundation dah cair kantoi la kulit muka sebenar, wuuuu T.T

sekarang tak pakai foundation pun takper dah, barang yang aimi jual kat aimiwellness.com bukan sembarangan barang aimi nak jual, aimi pun cuba dulu sebelum jual,

'
'
'

mine! 
mula mula dulu dengar nama Tabita aku tak amik kesah sebab namanya yang pelik macam Nobita 
sekarang jatuh cinta.
-,-'


tabita ni buang sel kulit mati kat kulit, tahukah anda pentingnya pengelupasan kulit wajah
pengelupasan kulit wajah penting untuk membuang lapisan atas kulit mati epidermis yang sentiasa terhasil setiap minit. dianggarkan sel kulit dibina sebanyak 1 juta per minit atau 5 bilion sel setiap hari. Pengumpulan sel-sel mati ini akan menyebabkan lapisan kulit kelihatan kusam dan tidak bermaya, malah menyumbang kepada pembentukan masalah umum kulit seperti jerawat, jeragat, ‘open pores’ dan ‘blackheads’.

antara penyebab utama sel kulit ini mati adalah disebabkan oleh kecederaan kesan kuat sinar UV matahari selain daripada kecederaan fizikal mahupun bahan-bahan kimia yang menyentuh permukaan kulit. Dengan mengamalkan perawatan pengelupasan kulit yang betul mengikut kekerapan yang dicadangkan, kulit akan sentiasa kelihatan segar, bersih, anjal dan mulus serta menyeimbangkan ton warna kulit.

Ohhh, sebab tu lah kulit muka kusam err? 

But dun wory, pedih pakai Tabita ni minggu pertama, kedua aja, lepastu tak dah, pemulihan kulit dalam proses yang biasa... semakin menghaluih...:)

TABITA Skin Care adalah produk kecantikan dari Indonesia & sangat terkenal di kalangan artis - artis Indonesia & Malaysia. Tabita Skin Care dapat mengatasi pelbagai masalah kulit

* Menghilangkan jerawat & parut bekas jerawat
* Menyamarkan & menghilangkan bintik - bintik hitam & putih di wajah
* Mengecilkan pori - pori
* Pigmentasi atau warna kulit tidak sekata
* Memutihkan & mencerahkan warna kulit
* Meremajakan & membuatkan kulit nampak bercahaya
* Menegangkan kulit muka, sehingga anda kelihatan lebih muda
* Menghilangkan kedutan
* Mengatasi masalah jerawat
* Mengatasi masalah jeragat
* Meyerikan kulit yang kusam

Zaskia Adya Mecca.



Cantik betul kulit Asmirandah kan? Hehe
Rahsia kecantikan kulit wajah artis Indonesia terbongkar!
:)


TABITA Skin Care menggunakan kolagen, serbuk mutiara, japanese tea & japanese papaya. Tabita boleh digunakan bagi kaum wanita & lelaki.

Kesemua produk-produk keluaran Tabita Skin Care sangat selamat digunakan tanpa kesan sampingan & sesuai untuk semua jenis kulit. Wajah anda akan menjadi cerah, bercahaya, tidak berminyak & tegang seperti kulit bayi. Dengan harga yang kami tawarkan & pemakaian yang konsisten, 1 set Tabita SkinCare boleh digunakan untuk 2 - 3 bulan. Namun hasilnya mula dapat dilihat dalam masa 3 minggu.

TABITA Skin Care menggunakan ekstrak papaya sebagai bahan utamanya. Ekstrak papaya sangat dikenali dengan khasiatnya untuk mencerahkan kulit & mengatasi pigmentasi serta menstabilkan keadaan kulit ( jika kulit berminyak akan menjadi normal, begitu juga dengan kulit kering & sensitif ). Ini membuatkan Tabita amat sesuai digunakan untuk semua jenis & masalah kulit.

Selain ekstrak papaya, Skin Care Tabita juga mengandungi vitamin A, C & E. Vitamin A dapat membantu untuk mengeringkan jerawat. Vitamin C sangat berguna untuk mencerahkan warna kulit secara semulajadi, sehingga warna kulit tidak kelihatan putih pucat tetapi putih merona dengan sentuhan segar agar kecantikan anda nampak asli & semulajadi.



After 2 months:Review Tabita Skin Care




Pada bulan pertama, kita perlu berpantang daripada memakai sebarang bedak. Mana la biasa keluar rumah tanpa memakai sebarang bedak kan? Rasa nak sorok je muka, dah la kulit wajah memang teruk masa tu... Saya kuatkan juga hati, habiskan pantang selama sebulan. Hari demi hari, saya mula nampak perubahan yang positif. Saya hanya mengalami kesan2 sampingan yang sedikit. Tiada sebarang pengelupasan. Setelah sebulan menggunakannya, MasyaAllah! hebat sungguh perubahannya.
-my customer-




Antara pengguna-pengguna Tabita yang berpuas hati ! :)

Lelaki pun menitikberatkan kehenseman...
Pastikan yang ori hanya daripada Aimi ! :)


CARA PEMAKAIAN TABITA SKIN CARE

FACIAL SOAP
- basah kan muka & picit kan facial soap ke tangan & gosok2 di muka.. jangan lap muka , biar kan kering dengan sendiri..

FACIAL LOTION
- masa muka lembap , pakai macam toner , titik kan 2 3 titik ke kapas & tekap2 di muka.. kalau sakit , boleh apply kan depan kipas utk kurang kan rasa sakit..

DAILY CREAM & NIGHT CREAM
- rata kan daily / night cream ke muka , cream yg melekit tu tak perlu pakai banyak , cukup supaya rata di muka

FOOT NOTE: ELAKKAN KAWASAN MATA KETIKA PENGGUNAAN FACIAL LOTION & KRIM MALAM

Sesiapa yang amalkan Nobita memang cantik kulitnya! Ehh. Tabita. Glowyy gitu. Hehe.



Tahukah anda Fasha Sandha juga ada menjual Tabita 
di Salon Chinta kepunyaannya..?


Tabita terbukti menghaluskan kulit...


TABITA SKINCARE :
harga sempena promosi sahaja! :)

SET EXCLUSIVE : RM340!! 
Normal Price: RM380

SET TRIAL : RM150 
Normal Price : RM200
.
.

boleh wasep wasep aimi untuk buat pembelian.

012-4033922. (for business purpose onlyy)
.
.

#PASTIKAN ANDA BELI PRODUK YANG ASLI SAHAJA...




Saturday, January 18, 2014

get busy

bismillah.

iluviu my dear blog, this is not abt diary. this abt what i will leave soon.

aku dah dapat kesan punca aku jarang berblogging macam dulu.
ini semua salah twitter, dulu, masa takda smartphone, aku akan karang satu draft bila ada sesuatu yang nak diblogkan, yang terlintas dalam kepala simpan kat dalam draft phone yang tak smart tu. bila dah ada smartphone terus tweet, dah takda draft macam dulu-dulu. To make things last forever, you'd have to blog about them because tweets sink faster than blogposts. Rasa macam nak deaktif twitter sebab twitter punca aku abaikan blog tapi sayang. ehe.


bercerita pulak pasal harini,
harini letih, hati pun rasa macam givap. tapi takpa, hati nak rehat dan esok dia akan mula kembali bekerja.



 ini mungkin sebab beberapa kesukaran yang aku hadapi  sejak kebelakangan ni, bila nak dapatkan sesuatu rasa susah sangat but nevermind. lagi susah lagi aku geram. dan aku akan betul-betul dapatkan sebab biasanya selalu terjadi kesukaran ni, di penghujung cerita akan ada suatu kepuasan dan ganjaran. kerap terjadi. :)

For indeed, with hardship will be ease. Indeed, with hardship [will be] ease. 
94:5-6

i learn to be patient, it will help me in my grave, i dun noe for how long i'll be there.





hai Syafiq Hafiz, huduh perangai, bagi kawan sentap. haha




kadang, aku menulis bukan untuk orang lain baca tapi aku sangat hargai kawan-kawan yang minta update, yang hantar mesej tru fb. baca post lama pulak malu sensorang, sakai. kasai. rasa macam nak tutup blog. blergh.



kertas itu telah lama kosong, dan mungkin tinta penaku pun telah lama mengering. tak ada kata yang mampu kutulis, kerana semua rasa yang semakin hari semakin menipis, kini telah habis.



sebab rindulah aku jengah sini dan aku akan teruskan rasa rindu ni, eee jiwang, geli.



sorry now it's 1.26 am. try the further chapter, 
tomorrow will be extremely busy.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD