CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, April 19, 2014

mc collection cover and treatment (mcct)

.bismillah ;


.sorry for the late entry dear  Naturactor Original Jepun Borong
.sesiapa yang pernah guna atau familiar dengan naturactor pasti  tidak asing lagi dengan meiko cosmetics ni,

ni gambar naturactor yang aimi pernah guna dulu.

.cantik sangat effect dia tapi sekarang kita bercerita pasal Meiko Collection Cover and Treatment (mcct),
MC ni adik badik naturactor jugaklah, dah diupgrade. 

inilah rupanya ;








.wangi auww
.sakura bau macam ni ek? hahaha


produk ni dilancarkan pada april 2013 .pihak Naturactor Original Jepun Borong berusaha keras naikkan nama Cover Face MC (Meiko Collection) kat Malaysia so jum jadi pengguna terawal .semua orang tahu kan bila kita guna foundation ni kulit muka kita akan rosak, yelah.. foundation ni tutup cela ajaa. tapi dengan  MCCT, selain cover face, kulit kita dirawat secara minor. so sesapa yang punya kulit sensitif boleh guna mc. tekstur soft, bila pakai tak rasa berat, letak sikit ja kulit dah effect macam kulit patung.

.one more thing apa yang buatkan anda akan stay dengan MC ni adalah ;
bila muka aimi berpeluh, muka akan jadi lebih glow, mungkin sebab mc dah bercampur dengan peluh. perasan tak, kebanyakan foundation yang kita pakai, bila muka berpeluh, foundation terus cair, muka pun jadi bertampung. so hodoh.

.sirius best, setiap kali aimi cuci muka untuk bersihkan muka dari foundation ni, rasa kulit muka makin sihat,  kulit muka rasa lembut , gebu bila pakai. sesuai untuk kegunaan hari-hari, jangan pelik kalau makin hari makin jelita. ;p

.mc collection ni keluaran terbaru meiko cosmetics, betullah cakap orang MC lebih baik daripada naturactor dan octard, aimi tak pernah lagi guna octard, aimi ada baca review pengguna yang octard ni sesuai untuk kulit muka kering, kulit aimi jenis yang berminyak, sensitif. mc suit my sensitive skin :)

.when think back, kenapalah meiko cosmetics ni tak keluarkan mc collection ni awal awal dulu lagi? aimi dah berhabis banyak duit beli macam-macam foundation tapi tak sesuai. *nangis

beli, tak pakai.
beli, tak pakai.
beli, tak pakai.

.sampai kat rumah aimi ada satu kotak aimi simpan barang muka yang aimi beli tapi tak sesuai dengan kulit aimi. see? membazir sangat kan? korang beli mc collection ni tau, recommended sangat, alhamdulillah. kalau meiko cosmetics keluarkan awal-awal mc collection ni, takdelah aimi membazir sampai dah boleh buat muzium barang muka yang tak dipakai. *ehhh hahaha


.luar rumah



.dalam rumah

.haha ,ekot suka hang la aimi ..melaram dalam bilik amir, mujur dia tak balik kerja lagi, ekekek .mata memang macam tu, tak reti lukis, takda eyeliner apa. turun tingkat bawah kot kot boleh jumpa  eyeliner mak, mak pun takda benda alah tu. habis kuat foundation saja, but nvm, senang sikit nak cuci untuk wuduk.

-
-

MCCT ni ada 8 color tones - lebih banyak pilihan warna yang sesuai dengan tone kulit asia. pilihan tone warna adalah seperti berikut:

CF130 Pink base - kulit cerah macam cina
CF140 Natural - kulit cerah melayu
CF141 Natural - kulit cerah melayu
CF150 ocher - kulit hitam manis 
CF151 ocher - kulit sawo matang
CF152 ocher - kulit hitam manis (cerah sikit dari CF150)
CF161 Yellow (eye concealer)
CF171 Green (acne concealer)


.now you can choose your color

Main ingredients : Jojoba oil, VCIP (Persistent oil-soluble Vitamin C Derivative)


.korang boleh beeli kat sini

https://www.facebook.com/naturactororiginaljepunborong?fref=ts

.aimi dah survey, kat sini paling murah, dorang direct terus dari Jepun.

:)



tips aimi :p


  • .disebabkan kulit muka aimi jenis berminyak dan sensitif. aimi lock dulu dengan biore perfect face milk untuk foundation tahan lebih lama. nanti kita review biore perfect face milk pulak tau?
  • disebabkan kulit muka aimi jenis berminyak dan sensitif, kalau tersilap sikit, hmmmm. aimi amalkan memakai bedak sejuk 20 minit sebelum tidur, perasan tak, orang yang pakai bedak sejuk ni kulit muka kurang bermasalah? kalau apa-apa jenis foundation yang tak sesuai pun yang menyebabkan jerawat kat muka, yang jerawat nak naik, bila pakai bedak sejuk jew, jerawat tak jadi naik, haha.

.panjangnya mencarut kat blog, sorry na. apa pa pun thanks layan kebebelan kitew. ='D

ehhhh, satu lagi, korang, mc collection ni full coverage tau, sapu sikit ja dah cukup, tapi bila solat, cuci muka betul-betul k, sebab mc ni melekat kuat kat muka, tahan lama.


.astaghfirullah



0 Orang Terkentut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD