CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, September 4, 2016

Waiting For The Call


Salam.


Dah start list kan doa untuk berdoa di Tanah Suci, terbahagi kepada lima bahagian... dan tak semestinya tetap, akan berubah mengikut ilham yang datang

1. selawat serta salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad s.a.w.
2. doa untuk mak abah (keluarga)
3. doa untuk diri sendiri
4. doa untuk yang tersayang
5. doa untuk Ummah

Tu baru bahagian, dalam bahagian tu ada lagi pecahan maksudnya kita nak berdoa kat diri sendiri, mesti banyakkan? Kelemahan diri, nak dibaiki termasuklah bahagian orang-orang yang kita sayang, banyak kita nak minta... Orang yang kita sayang, tak mampu nak beri perhatian selengkap dan sempurna. Minta tolong Allah jagakan . :)



Bila Allah mengilhamkan kita untuk berdoa, 
hakikatnya DIA berhasrat untuk mengabulkan. 
-pahrol mohamad juoi



Okay masa AImi typing ni dah 4 September, masyaAllah cepatnya waktu berlalu. Aimi ingat lagi masa hari Aimi entitle company trip (awal Januari 2016) tapi terpaksa tolak sebab hari tu jugak dapat berita Mak dan Abah nak tunaikan umrah, memang nak sangat ke Tanah Suci bila dapat berita tu, Aimi nak menyelit gak ikut seolah-olah Allah bukakan jalan dan makbulkan doaku nak ke Tanah Suci. Saja cakap kat Mak minta Abah sponser Umrah, Abah oker jer, Mak cakap tak adil untuk adik badik lain so Aimi guna fulus sendirilah, hehe. Ingat lagikan awal Januari start buka lagu "Waiting For The Call" by Irfan Makki dalam kereta, perjalanan ke tempat kerja sambil airmata duk menitik dalam kereta, haha. Setiap kali dengar lagu tu mesti air mata bergenang. Sampailah sekarang Aimi ada lagi 3 bulan persiapan ke sana, dari Januari sekarang dah September, pantasnya waktu. maigosh. rasa macam aishh. Tak sempurna lagi, rasa macam tak layaknya. 



Allah, apakah kebaikan aku yang membuatkan aku dijemput ke Tanah Suci ya Allah? *nangis



Satu per satu proses dokumen dimudahkan, tinggal visa sahaja dan persediaan ilmu ke kursus umrah, pakaian duk konfius lagi. ==' 
Semoga Allah tetap mengiringi kami ke Sana hingga sempurna umrah kami dan, hingga kami melawat kekasih kita Nabi Muhammad S.A.W.


;)

dengan izin Mu jua ya Allah.

sekarang happy sangat dapat aktif blogging balik. undur diri dulu yah, nak buat persiapan kerja esok, iron baju dan sebagainya juga bilik yang macam tongkang pecah harus dikemas, hahah.

oh, Aimi pernah tulis pasal Umrah bulan March 2016 dalam pos ----> "bukan Pemuda Kahfi"

feel free to read, thank you.

gerak lue, pape roger. :P



0 Orang Terkentut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD