CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 16, 2017

Cause am feelin drained.


The time delay in introvert relationships.


Even with the people that I trust and care about, it takes time for me to open up. It can take a lifetime to reveal the depth of who I am. The right people will understand that slowly peeling back the layers of my personality is a privilege.


The poem “Mon Semblable” by Stephen Dunn beautifully expresses the merits of “holding some back”:

Anonymous among strangers
I look for those
with hidden wings,
and for scars
that those who once had wings
can’t hide.
Though I know it’s unfair,
I reveal myself
one mask at a time.
Does this appeal to you,
such slow disclosures,
a lifetime perhaps
of almost knowing one another?
I would hope you, too,
would hold something back




I require periodic alone-time 
in order to function properly.



Skin Consultation - Mary Kay Malaysia



One of my regular customer... Start dengan set treatment, skin makin improve dan cantik... 😍
Dah upgrade kepada Timewise ~ Melacep. Yeayy! πŸ’ƒ Awak cantik, saya happy. πŸ™ˆ 😍 #marykayaimifeedback

Jom order #MaryKay dengan Kak Aimi, nak tanya pasal peluang kerjaya sebagai Beauty Consultant Mary Kay dan masalah skin awak boleh whatsapp ya? Kak Aimi akan tolong pilihkan dan advise siri mana yang sesuai untuk awak, setiap kulit kita berbeza dan history tak sama. Bukan hentam pakai saja. NO. πŸ™…

Pm for consultation : .
.
πŸ“² 012-4033922 Aimi
πŸ‘‘ Marykay Beauty Consultant

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmarykay
#stokismarykay

Thursday, September 14, 2017

Mint Bliss - Mary Kay



Mint Bliss - Mary Kay.

Awak pernah selalu penat kaki tak?
Seharian berdiri, bekerja ...☺️πŸ€”
.
Lagi-lagi yang bawa kereta especially yg manual car macam bee..aduyaii lenguhnya bila kena hadap jem..😭
.
Mary Kay ada 1 produk khas untuk penjagaan kaki yang khas utk mengatasi masalah kaki lenguh penat ..
.
Ramuan khas yang sangat best dan berkhasiat pada kaki anda..✨✨✨
.
✅Rosemary Leaf Extract 
antioksida yang sangat tinggi untuk pertumbuhan sel kulit yang sihat ,berseri dan lembut. Ia juga membantu membuang radikal bebas pada kulit yang rosak akibat seharian dengan persekitaran.
.
❄️☃️mempunyai soothing agent(agen penyejuk) untuk bagi rasa kulit dia bahagian kaki dan betis nyaman,sejuk ,selesa dan hilang penat kaki awak!!πŸ‘£πŸ˜πŸ’ƒπŸΌ
.
✅Mempunyai bahan dari sumber tumbuhan yang bagi kesan toning pada kaki sekaligus menjadikan kulit nampak anjal dan berseriπŸ‘£✅πŸ’ƒπŸΌ
.
✅mempunyai juga bahan dari sumber tumbuhan dan botani untuk meningkatkan tahap lembapan pada kulit kaki n betis.
.
Sangat best dan sejuk je bila pakai... Jom berspa di rumah saje..
Nak pedicure dah boleh buat di rumah..
Nak berspa kaki pun bole di rumah..
Dengan Mary Kay..penjagaan dari muka hingga ke kaki ..
.

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#beautyconsultant #produkkaki #krimkaki #mintblissmarykay #bazaarpaknil #skincare #produkkulit #bazaarmalaysia #produkcerah

Wednesday, September 13, 2017

Deep-Cleansing Charcoal Mask - Mary Kay



Menikmati kulit yang jernih dan bersih dengan ahli baru bagi Clear Proof Acne System. Masker arang ini dapat membersihkan kulit secara mendalam, mengurangkan kilat pada wajah dengan segera serta mengandungi kompleks 
ekstrak botani yang dapat membersih kulit dan memulih keserian wajah. *SAINS DI SEBALIK PRODUK:* 

1. Arang Aktif: Apabila arang melalui proses pemanasan yang khas, arang menjadi bahan aktif dan mempunyai 
lebih banyak liang. Arang aktif terkenal dengan keupayaannya yang dapat meresap bendasing yang lebih berat daripadanya sehingga dua kali ganda. Kuasa arang aktif dapat membersihkan pori-pori, meninggalkan kulit 
rasa bersih. Sebagai hasilnya, wajah anda tampil lebih bersih dan sihat, dan mengurangkan tampilan pori-pori. 

2. Tanah Liat Kaolin dan Bentonit: Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai masalah kulit akan mengeluarkan lebih minyak pada wajah berbanding dengan orang biasa. Kulit juga berminyak disebabkan penukaran cuaca atau faktor–faktor lain. Oleh sedemkian, pengeluaran minyak berlebihan pada muka adalah satu masalah biasa. Dirumuskan dengan kuasa tanah liat Kaolin dan Bentonit, masker ini dapat menarik minyak lebihan dengan segera dan mengurangkan kilat muka. 

3. Ekstrak Bebuas dan Kacang Boston: Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask mengandungi ekstrak Bebuas dan Kacang Boston yang dibukti bahawa dapat menambahbaikan tampilan warna kulit yang tidak sekata. 
Dengan mengabungkan dua ekstrak tersebut, kombinasi yang hebat ini dapat mengurangkan tampilan cela dan memulihkan keserian kulit. Tambahan pula, semasa ujian in-vitro, setiap ekstrak botani ini dibukti dapat menenangkan kulit. 

*ARAHAN APLIKASI:* Guna masker 2 atau 3 kali setiap minggu selepas langkah membersih muka. Sapu secara rata pada kulit yang bersih. Tinggalkannya selama 10 sehingga 20 minit. Cuci dengan air, dan lap muka. 



Deep cleansing charcoal mask on Forbes. 😱
πŸ‘πŸ‘πŸ‘


#teamMK

Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask adalah suplemen hebat bagi Clear Proof Acne System.

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmar

Clear Proof Acne System - Mary Kay



🌻 NEW MARY KAY CLEAR PROOF ACNE SYSTEM 🌻
.
Okay jom tgk apa yang best dengan skincare baru Mary Kay nii ☛
.
✔merencatkan kitaran jerawat
✔cegah jerawat bakal wujud
✔kurangkan minyak dan elak sel kulit mati terkumpul
✔kawal minyak kat muka kita
.
🌺 Gel Pembersih :
☛ Perlahan-lahan menghilangkan kotoran, minyak pada kulit dan merawat kulit kusam
.
🌺 Deep Cleansing Charcoal Mask :
☛ Masker arang tiga tindakan
Bertindak seperti magnet utk membersih liang pori secara mendalam
.
🌺 Toner Control Blemish :
☛ Membantu mengelupaskan sel kulit mati pada permukaan kulit dan membantu membersihkan pori-pori.
.
🌺 Acne Treatment Gel/ gel rawatan jerawat :
☛ Membantu membersihkan jerawat dengan cepat sambil membantu menghalang jerawat baru
terbentuk
.
🌺 Pore Purifying Serum/Serum Pembersih Pori :
☛ Serum mengandungi 2% Asid salicylic dan bertindak seperti exfoliant untuk membantu mengawal liang-liang pori supaya tidak tersumbat.
.
🌺 Pelembap tanpa minyak :
☛ Menambah semula kelembapan
☛ Menyediakan penghidratan yang seimbang
☛ Menenangkan Kulit daripada iritasi
.
Ada yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang Mary Kay Clearproof Acne System ? ?

Sebarang Pertanyaan Boleh PM, Saya Sedia Membantu anda untuk Mensihatkan & Mencantikkan Kulit Wajah Anda 😘

πŸ“² 012-4033922 | Aimi, MKBC

CC Cream - Mary Kay



CC CREAM MARYKAY YANG SANGAT BEST!

Anatara kelebihan CC Cream ni:

1. CC Cream utk yg mahukan litupan ringan (light coverage),
2. CC Cream ada SPF15,
3. CC Cream lebih sesuai utk yg berkulit kering n normal, tidak berapa sesuai utk yg oily skin.
4. CC Cream ada fungsi melembapkan kulit,
5. CC Cream ada 4 shades shj
6. Kedua2 CC Cream mempunyai ciri2 anti penuaan, boleh menutupi cela, buildable coverage, tidak menutupi pori (non comodogenic) so kulit still boleh bernafas dgn baik.
7. Boleh di-top up dgn Mineral Powder atau Translucent Powder untuk flawless finish.

Perlukan rujukan berkenaan wajah atau nak tanya skincare dan kosmetik mana yang terbaik untuk skin anda? Peluang kerjaya dengan MaryKay? Jom wasap² dengan Kak Aimi. 😘
.
.
Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmarykay
#stokismarykay

Monday, September 11, 2017

Skinvigorate Cleansing Brush - Mary Kay



Skinvigorate Cleansing Brush
.
Wajib dimiliki semua kerana kelebihannya yang sgt berbaloi tau!
.
Skinvigorate ni: 
1. Menanggalkan kotoran dan mekap 85% lebih bersih dari menggunakan jari jemari anda.

2. Urutan 400 putaran seminit bukan saja membantu menanggalkan sel kulit mati di wajah tetapi juga memberi urutan pada wajah.

3. Ia sangat kecil, ringan, hanya menggunakan 2 bateri AA dan kalis air. Bulu berusnya juga sangat halus dan lembut. Dan kehalusan bulu berusnya membolehkan pori-pori dibersihkan dan hasilnya, regimen penjagaan wajah seterusnya mudah meresap ke dalam kulit dan dapat memberi kesan yang maksimum. Wajah akan kelihatan lebih bersih, sihat dan berseri.

4. Menjimatkan penggunaan pencuci wajah anda. Dan skinvigorate sesuai digunakan walau dengan pencuci jenama apa sekalipun.

5. Lengkap dengan 2 bateri AA dan 2 berus yang boleh bertahan sehingga 6 bulan. Berusnya boleh dibeli secara berasingan selepas 6 bulan dan paling penting, ada jaminan kepuasan pelanggan selama 30 hari.



Dengan skinvigorate cleansing brush, anda berpeluang mencuci wajah seperti di spa. Bila-bila masa dan dimana mana. Ready stok kat Kak Aimi tau! 😍😍😍 
.

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#skinvigorate
#skinvigoratebrush

Timewise Moisture Renewing Softener - Mary Kay



Moisture Renewing softener timewise yang paling saya suka!!! .
.
Bila pakai kulit terasa sangat fresh, kulit jadi lembut macam span. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„..Yang penting softener ni takda alchohol ye....πŸ˜‰πŸ˜‰..dan ia juga bertindak sebagai supplement kulit kepada regimen skincare kita .
.
APA KELEBIHAN SOFTENER NI? .
.
1. Bantu kurangkan keketaraan pori .
.
2. Kulit berasa lebih lembut, subur, halus and licin gila .
.
3. Bagi kelembapan cepat dan tahan lama kat kulit. Bila kulit hidrat, dia tak kering. Bila tak kering, susah nak nampak kedut so nampak muda dari umur sebenar .
.
4. Untuk pastikan kulit bersedia untuk penyerapan nutrien dari skincare seterusnya .
.
1 botol ni boleh tahan sehingga 5 bulan ke atas..sangat jimat dan berbaloi.😍 .
.
Rugi sangat tak grab softener timewise ni jom whatsapp Kak Aimi tau!😘
.
☎ 012-4033922 | Aimi
Beauty Consultant Mary Kay

#moisturerenewingsoftener
#marykaysoftener
#timewisesoftener
#marykaytimewisesoftener

Oil-Free Hydrating Gel - Mary Kay Malaysia



Oil free hydrating gel atau nama glamornya #OFHG 😘 .
.
πŸ‘‰ Ini MOISTURIZER anda yang terbaik!
πŸ‘‰Ia adalah sejenis moisturizer tapi termasuk jgk dalam category supplement.
πŸ‘‰Oil free hydrating gel sesuai digunakan utk orang yang kulit COMBINATION TO OILY.. . .

Jom kita go through satu-satu.😱😱 Apa kegunaan & manfaat OFHG ni?
.
✔Texture gel yang sangat ringan & cepat meresap
✔ Melembapkan kulit tanpa membuatkan kulit berminyak
✔ Dpt mengawal pengeluaran minyak y berlebihan pd wajah ✔ blh dijadikan sebagai Make-up Base supaya foundation dan bedak lebih tahan lama
✔ Sebagai cooling gel lepas berjemur kat matahari sebab dia juga sejuk!
✔ Membantu pertumbuhan sel kulit baru yg sihat
✔ Meredakan kulit yang pernah mengalami pengelupasan dan rosak akibat produk yang mengandungi Mercury & Hydroquinone



For skin consultation, WA
.
.

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#agefightingmoisturizer
#marykaycccream
#oilfreehydratinggel

Saturday, September 9, 2017

Botanical Effects mask - Mary Kay Malaysia





Pretty girls choose Botanical Effects! ❤😍
Kenapa kita perlu pakai mask? Mask untuk exfoliate kulit kita, dapat mengecutkan jerawat dan juga membantu membersihkan kulit kita. Mask ni hanya perlu pakai selama 10-15minit sahaja selepas kita mencuci muka. Selepas itu, kita bilas dengan air suam. Kenapa air suam? Sebab selepas kita cuci, kita akan apply Softener dan Moisturiser. Jadi, kulit kita dapat absorb dengan lebih baik setelah membasuh dengan air suam tadi. Sel kulit mati akan menyebabkan kulit muka kelihatan kusam. Botanical Effects Mask sangat berkesan untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, blackheads/whiteheads pada kulit anda πŸ‘
.
Kulit akan kelihatan lebih cerah, lembut dan segar.

Awak belum ada mask? Bahaya tu, cecepat whatsapp Kak Aimi to place order.πŸ‘‡
. . .
.
πŸ’• Aimi 
Independent Beauty Consultant
012-4033922

Perlukan rujukan berkenaan wajah atau nak tanya skincare mana yg terbaik untuk skin anda? Peluang kerjaya dengan MaryKay? Jom wasap² dengan Kak Aimi. 😘



#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#botanicaleffectsmask
#maskermarykay
#maskerbotanicaleffects


Friday, July 14, 2017

Botanical Effects - Mary Kay



Salah satu produk terlaris dalam Mary Kay ialah Botanical Effects Skincare. Ianya adalah skincare yang mudah dan sesuai untuk customized skincare yg mengikut keperluan kulit yg berbeza.
BE dipadatkan dengan element botanical kompleks seperti silymarin (milk thistle) dan Luo Han Guo (dikenali sebagai Longetivity Fruit) yang merupakan sumber antioksidan yang tinggi/berkuasa. Malah, ia tidak mengandungi bahan dye syntethic, tanpa wangian serta sesuai untuk kulit yang sensitif.

BE didatangkan dalam 3 jenis utk kesesuaian kulit iaitu Formula Dry, Normal dan Oily. Kita boleh menggabungkan ketiga2 jenis formula ini utk menyesuaikan dgn keperluan kulit. Kerana setiap orang mempunyai keadaan dan jenis kulit yang berbeza.



Sila lihat di bawah:-

Formula 1 : Dry Skin
- ekstrak Flaxseed yg kaya dgn sumber Omega-3 utk menyuburkan kulit
- ekstrak Sea Kelp untuk pelembapan kulit

Formula 2 : Normal Skin
- ekstrak Frangipani Flower untuk melindungi dari serangan radikal bebas di persekitaran
- ekstrak Water Lily pula untuk menggalakkan kesihatan kulit yang seimbang

Formula 3 : Oily Skin
- ekstrak Kanuka (White Tea Tree) untuk fungsi pembersihan menyeluruh
- ekstrak Guava (Jambu Baru) yg kaya dgn salicylic acid untuk rawatan untuk kulit berjerawat, acne

Ada 4 item dalam regimen BE ini:-
(1) Pencuci / Cleanser 3 dalam 1
(2) Mask
(3) Freshener
(4) Hydrate / Moisturizer

Set ini boleh bertahan sehingga 5 atau 6 bulan penggunaan secara konsistent dengan kos yg rendah dan berpatutan.
Untuk pengguna yang berumur 25 tahun ke bawah (kulit muda dan belum matang) dan pengguna yg mempunyai masalah kulit yg memerlukan perhatian, disarankan untuk mencuba Botanical Effects skincare untuk rutin penjagaan wajah harian mereka. .
.
Perlukan rujukan berkenaan wajah atau nak tanya skincare mana yg terbaik untuk skin anda? Jom wasap² dengan Kak Aimi. 😘
.
.
Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream

Saturday, July 8, 2017

Bagaimana nak jadi ahli Mary Kay?



  • PENDAFTARAN BEAUTY CONSULTANT MARY KAY


Assalammualaikum?!

Ramai yang bertanya kepada saya BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?

Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata.

Mulakan perniagaan dalam bidang kecantikan anda dengan perlu mendaftar dengan modal yang sangat rendah dan disediakan Starter Kit serta anda di galakkan untung menghadiri Essential Step to Reach Sucess (ESRS).

Dengan membayar RM200 anda layak menerima starter kit yang bernilai RM600, best kan?




Ni lah beg starter kit :) .. Cantikkan...dan sangat berbaloi..


Di dalam Starter Kit mengandungi items berikut:-

1) STARTER KIT PERMULAAN (SET PENUAAN-timewise) 

* TimeWise 3 in 1 Cleanser (Normal /Dry)
* TimeWise Moisturiser (Normal /Dry)
* TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation -Ivory 5
* TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation -Beige 3
* TimeWise Cleanser / Moisturiser Sample- pk/6 (normal/dry)
* TimeWise Day SPF35/Night Solution Sample- pk/6
* Marykay Creme Lipstick - Shell Sample - pk/6
* Botanical Effect Mask F2 Normal Sachet - pk/6
* Black Mirrors (3 pcs)
* Facial Tools - Disposal  Facial Cloth (pack/30pcs)
* Facial Tools - Disposal Mixing Tray (pack/30pcs)
* Timewise Flipchart
* Business Basic & Personal Beauty Profile
* Manual & Product Guide
* NEW! CD Start Something Beautiful
* NEW! Magazine Start Something Beautiful


ATAU,



1) STARTER KIT PERMULAAN (SET BOTANICAL) 


* Botanical Effect F2 Cleanse (Normal)
* Botanical Effect F2 Freshen (Normal)
* Botanical Effect F2 Hydrate (Normal)
* Botanical Effect F2 Masker (Normal)
* Marykay CC Cream SPF 15 - Light-Medium
* Marykay CC Cream SPF 15 - Medium-Deep
* Marykay Nourishine Lipgloss - Pink Parfait
* Black Mirrors (3 pcs)
* Facial Tools - Disposal  Facial Cloth (pack/30pcs)
* Facial Tools - Disposal Mixing Tray (pack/30pcs)
* Timewise Flipchart
* Business Basic & Personal Beauty Profile
* Manual & Product Guide
* NEW! CD Start Something Beautiful
* NEW! Magazine Start Something Beautiful


NAK TAHU APA BENEFIT YANG ANDA BOLEH DAPAT????


1. Sekiranya achieve points, anda boleh beli product dengan harga diskaun. Di mana anda boleh mendapat keuntungan runcit (??%-??%)

2. Monthly Ordering Bonus (MOB) yang merupakan FREE GIFT  berupa produk percuma dari Mary Kay.

3. New Consultant Bonus Program (NCB) iaitu satu program konsisten untuk perunding kecantikan baru selama 150 hari. Anda akan menikmati produk bonus secara percuma.

4. Ladder of Success Program (LOS). Merupakan program insentif yg direka untuk menggalakkan semua BC mencapai matlamat jualan peribadi secara konsisten. Merupakan FREE GIFT dari Mary Kay spt Hadiah Ekslusif

5. Team Building Program. FREE GIFT dari Mary Kay sekiranya anda recruit new members.

6. Hostess Program iaitu menarik pelanggan anda ke Program Tuan Rumah Mary Kay dan mereka boleh mendapat FREE Mary Kay Hostess Gifts or products.

7. Free education dimana anda berpeluang memasuki RED JACKET UNIVERSITY (RJU) dan di hargai pada hari Convocation

7. Free education di dalam dan di luar negara.

8. Overseas trip yang ditaja sepenuhnya.

9. Commission from our recruitment.

10. Recognition & hadiah2 menarik dr company.


11. Hadiah sekecil sebentuk Cincin berlian sehingga sebesar kereta Toyota Camry (Pink Car)


Hadiri Kelas New Consultant Orientation. Anda akan menerima Pin Mary Kay selepas hadiri kelas ini.
Minggu Kedua : Anda di sarankan menghadiri Kursus Asas Perunding Kecantikan dalam masa 1-90 hari dari tarikh pendaftaran. Banyak faedah yang anda akan dapat. DapatkanVoucher RM 200, Free Lipstick, Pin, Planner dan yang penting SIJIL SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN
Observe Skin Care Class yang di anjurkan untuk mempelajari tentang cara mengendali kelas kecantikan anda sendiri.
Pastikan anda aktif dengan membuat pembelian pada bulan yang sama untuk mendapatkan extra bonus.

Kelas bimbingan dan latihan di sediakan dari masa ke semasa. Anda perlu hadir untuk memantapkan skill dan pembangunan diri.


ringkasan.
Faedah dan kelebihan menjadi ahli (Perunding Kecantikan) Mary Kay :


  • Untung runcit
  • Promosi bulanan yang mana ada % less atau free gift
  • Majalah Applause setiap bulan terus ke alamat anda
  • First online ordering free gift
  • New Consultant Bonus (NCB) sehingga 4 bulan berturut-turut.
  • Monthly Ordering Bonus (MOB)
  • Komisen recruit
  • Penghargaan di reco nite, Career Conference atau Seminar Conference (naik stage, Special Luncheon dan lain-lain)
  • Hadiri Red Jacket Unirversity dan graduate.
  • Cincin berlian Court of Sharing dan Court of Sales


Banyak lagi faedah menarik yang di tawarkan dari masa ke semasa. Jangan tak percaya! Anda juga berpeluang melancong dan belajar di peringkat antarabangsa secara PERCUMA. Godek-Godek Blog saya atau Facebook dan lihat sendiri peluang yang Mary Kay telah berikan kepada saya.
Ikhlas perkongsian dari saya,

Aimi Amiza
Perunding Kecantikan Bebas,
MaryKay Malaysia

Boleh hubungi saya untuk menjadi Beauty Consultant Mary Kay,
012-4033922

Friday, April 21, 2017

Mary Kay - MelaCEP Plus+

MelaCEP Plus+™ Foaming Cleanser
100 ml

This gentle, purifying foam effectively lifts away impurities without stripping skin. Formulated with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, it brightens dull skin and improves the look of uneven skin.

Effectively lifts away impurities.
Prepares skin for the next skin care step.
Skin feels soft and smooth.
Brightens dull skin.

Busa lembut, membersihkan berkesan mengangkat kekotoran tanpa kulit pelucutan. Diformulakan dengan eksklusif MelaCEP Plus + ™ Complex bercahaya, ia mencerahkan kulit kusam dan memperbaiki rupa kulit tidak sekata.

Berkesan mengangkat kekotoran.
Menyediakan kulit untuk langkah penjagaan kulit seterusnya.
Kulit terasa lembut dan licin.
Mencerahkan kulit kusam.




MelaCEP Plus+™ Mask
85 g
This creamy mask refines the skin surface for a more luminous complexion. Infused with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, it provides overall brightening while leaving skin softer, smoother and more radiant.

- Immediately leaves skin luminous.
- Instantly leaves skin feeling moisturized.
- Evens out the look of skin.
- Skin feels soft, smooth and purified.

.

Ini topeng mask menapis permukaan kulit untuk kulit yang cantik berseri. Diselitkan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ Complex bercahaya, ia menyediakan mencerahkan keseluruhan manakala meninggalkan kulit lebih lembut, licin dan lebih berseri.

-Dengan serta-merta menjadikan kulit bercahaya.
- Serta-merta daun perasaan kulit lembap.
- Menyeimbangkan rupa kulit.
- Kulit terasa lembut, licin dan suci.





MelaCEP Plus+™ Freshener

This brightening, softening lotion, formulated with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, leaves skin supple and radiant.

- Skin feels toned and refreshed.
- Quickly provides noticeably brighter skin.
- Skin appears to glow from within.

.

Losyen mencerah dan melembabkan ini yang dikomposisikan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ Complex bercahaya, menjadikan kulit lembut dan berseri.

- Kulit terasa tona dan segar.
- Cepat menyediakan kulit nyata lebih cerah.
- Kulit kelihatan bercahaya dari dalam.






100 ml
MelaCEP Plus+™ Ultimate Cream
30 ml

Pamper your skin with this lightweight yet moisturizing Infuses skin with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex and carefully selected ingredients to significantly improve the brightness of skin. Leaves skin looking luminous and even-toned. Moisturizes skin day and night when applied twice a day.

- Provides immediate moisturization.
- 79% of women showed improvement in skin brightness.†
- 90% of women showed improvement in skin texture.†
- Melts into skin and absorbs quickly.
- Quickly enhances skin's luminosity.


.

Manjakan kulit anda dengan lagi melembapkan Infuses kulit ini ringan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ bahan-bahan Complex dan dipilih dengan teliti bercahaya dalam meningkatkan kecerahan kulit. Meninggalkan kulit kelihatan bercahaya dan juga nada. Melembapkan kulit hari dan malam apabila digunakan dua kali sehari.

- Menyediakan pelembapan serta-merta.
- 79% wanita menunjukkan peningkatan dalam kecerahan kulit. †
- 90% wanita menunjukkan peningkatan dalam tekstur kulit. †
- Cair ke dalam kulit dan menyerap dengan cepat.
- Cepat meningkatkan kilauan kulit.





MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum
30 ml

With our exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, this serum diminishes the appearance of hyperpigmentation, improves the appearance of skin discoloration and leaves skin looking more even-toned. Your skin will appear translucent, luminous and flawless.

- Delivers brightening benefits immediately and over time.
- Helps skin regain and maintain clarity.
- Significantly improves the look of skin brightness, texture and dark spots.*

.

Dengan eksklusif kami MelaCEP Plus + ™ Complex bercahaya, serum ini mengurangkan penampilan hyperpigmentation, memperbaiki penampilan perubahan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih ketara tona. Kulit anda akan kelihatan lut, bercahaya dan sempurna.

- Mencerahkan serta-merta dan dari masa ke masa.
- Membantu kulit mengembalikan dan mengekalkan kelembapan.
- Ketara meningkatkan rupa kecerahan kulit, tekstur dan bintik-bintik hitam. 

,

Your Mary Kay Beauty Consultant, 
AIMI
012 - 4033922
(whatsapp me for consultation)

Friday, April 14, 2017

MelaCEP Plus+ (rawat kulit berjeragat)

MASALAH KULIT JERAGAT
Aduh JERAGAT
.
Mana tidak nya.. warna nya gelap.. dah la gelap dia patch2 pulak.. lepas tu blh pulak dia beranak pinak. Dah beranak pinak dia kadang2 terasa timbul pulak....
Apa yang kita kena tau dan penting untuk tahu adalah..
a) Jeragat terjadi sebab:
       - tersalah guna product.
       - tidak menjaga atau memberi perlindungan
         Kepada kulit
       - faktor usia
       - faktor kehamilan, gaya hidup, hormone
b) Jeragat TIDAK BOLEH di hilangkan..  di ulang...Jeragat tak akan blh di hilangkan. Tetapi jeragat boleh di pudarkan warna nya sehingga kita nampak ianya seperti tiada
.
Habis tu mcmana nak buat? Akak nak pudarkan jeragat ni... Blh ke?
.




Mesti la blh... Dengan menggunakan MELACEP ULTIMATE SERUM ini Secara tak langsung dpt membantu utk mencerahkan warna jeragat Dan dpt membantu mengecilkan melanocytes drpd Terus tumbuh Dan membiak..
.
Nak try Dan tgk.. nak rasa.. blh je.. kita set appnt kita Cuba.. Dan shida akan bg free consultation utk kulit anda Dan apa yg terbaik utk anda...


Mary Kay Beauty Consultant
AIMI
012 - 4033922

Tuesday, March 28, 2017

24 Pesanan Dr Hamid Arshat ini dikongsi lebih 7000 orang dalam sejam!

Ψ¨ِΨ³ْΩ…ِ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ْΩ…ٰΩ†ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ِيْΩ…ِ


( Perkongsian oleh Dr Hamid Arshad )

PESANAN KEPADA WANITA DAN PESAKIT-PESAKIT SAYA

1. Jagalah kesihatan anda sebelum ditimpa penyakit. Tiada harta dan wang ringgit yang bertimbun banyaknya pun yang bolih menebus kesihatan bila sudah dilanda penyakit kronik.

2. Pencegahan penyakit adalah lebih baik dari rawatan. Tapi bila sudah ditimpa penyakit perlu cari ubat dari peringkat awal. Cari ubat dari doktor bertauliah dulu. Rawatan alternatif dan tradisional bolih dikabungkan kemudian.

3. Berdoa kepada Allah SWT setiap hari dan setiap waktu dan ditempat yang makbul doa agar dikuatkan iman dan diberi kesihatan badan, jiwa dan panca indera. Jangan putus doa atau putus harapan. Allah Maha Pengasih dan Penyayang.

4. Kuasai, kawal dan urus diri untuk mengikuti caragaya, budaya dan tabiat hidup kearah sihat walafiat. Jangan asyik bergantung dengan ubat. Ubah minda dan ubah tabiat kepada ciri2 positif. Hapuskan kepercayaa dan amalan kuno yang tidak berasaskan ilmu pengtahuan.

5. Maksud hadis – pada akhir zaman (sekarang) dua perkara menjadi punca utama bagi berbagai penyakit iaitu makanan tidak seimbang dan gangguan jiwa dan rohani. Memang benar. Lain2 punca penyakit ialah keracunan dari berbagai punca saperti bahan2 kimia, radiasi dan pencemaran.

6. Penyakit timbul dari tabiat makan yang tidak sesuai serta pemilehan makanan yang kurang berkhasiat dan berzat. Sering berlebihan gula dan karbohaidret. Juga makanan yang munkin mengandungi toksin sebab diawet, diperoses, ditambaj perisa serta disimpan dalam tin. Jauhkan makanan2 tersebut dan juga makanan2 segera dan junk serta minuman manis dan bergas. Makan bahan2 yang mentah dan segar – bayakkan sayur2 dan buah. 70% dari makanan dari sumber tersebut. Kurangkan gula dan garam dalam masakan. Juga jangan memasak keterlaluan ( over cooking khususnya sayur2)

7. Makan bila lapar berhenti sebelum kenyang. Konyah makanan perlahan2 dan berulang2 sehingga makanan dalam mulut jadi lumat sebelum ditelan. Tebaik konyah antara 15 hingga 20 kali setiap suap makanan.

8. Mulakan makan dengan buah2an dan tunggu 15 hingga 20 minit sebelum makan nasi. Kalau bolih jangan tambah nasi; tambah lauk(perotin) dan sayur2 jika sajian pertama tidak mengeyangkan. Waktu selingan (tea dan coffee break) makan kacang badam, peanuts , gajus atau walnut berserta kismis, keroma atau berries yang dikeringkan. Biji2 kuaci, sunflower, labu, semangka, adalah makanan sihat. Disertai air kosong atau air teh hijau.

9. Kurangkan minuman kopi kepada satu atau dua kali sahaja dalam sehari. Biasakan minum juz buah2 yang segar. Jus air kelapa muda tanpa ditambah gula adalah juz buah yang terbaik dari segi kandungan zat, vitamin dan logam. Banyakkan minum air mineral atau air kosong. Mereka yang sering mengalami gangguan kencing dan lelehan lendir faraj amalkan minum juz cranberry, lemon , limau nipis atau kasturi.

10. Minyak kelapa dara (VCO) atau extra virgin olive oil adalah bail untuk fungsi otak dan jantung. Minumlah satu sudu pagi dan petang. Juga satu sudu madu lebah setiap hari.

11. Jadikan suka makan ulam dan salad sebagai satu tabiat dan budaya hidup. Ulam raja telah dikaji dan diboktikan sebagai antikanser. Begitu juga berbagai2 pucuk daun yang mudah ditanam disekitar rumah – sambung nyawa, misai kucing, kacang botor, tujuh jarum dll- mengandungi berbagai khasiat kesihatan ; mengawal kencing manis, darah tinggi serta meningkatkan fungsi otak dan jantung.

12. Bila sudah capai umor 50 tahun iaitu umor bagi kebanyakkan wanita capai menopos atau putus haid waspadalah tentang makanan. Ketika itu falsafah kita ialah makan untuk sihat bukan untuk menjamu selera atau untuk puaskan nafsu. Ketandusan hormon estrogen ketika menopos bolih beri kesan negatif kepada kesihatan. Banyak sayur2, bijiran dan kekacang saperti soya yang mengadungi phytoestrogen dan bolih dijadikan gantian. Jika mengalami gejala2 teruk akibat menopos sebaiknya makan pil hormon estrogen sebagai gantian.

13. Stress yang tidak terkawal dan berlanjutan adalah punca bagi 1001 jenis penyakit. Sukar untuk kita lari dari berbagai jenis tekanan fizikal, mental dan rohani kerana ia bolih timbul dimana2 saja. Tetapi kita bolih tangkis, atasi dan mengurus stress supaya ia tidak menimbulkan penyakit.

14. Kaedah utama mengawal stress ialah mengamalkan ibadah mengikut jadual dan arahan Allah – solat fardu dan sunat, baca quran, zikir dan selawat, puasa dan sedekah. Quran adalah satu mukjizat dan rahmat terbesar dari Allah dan didalamnya terdapat syifa iaitu penyembuh bagi segala penyakit. Baca quran setiap hari.

15. Senyum selalu, ucap salam kepada sesiapa kita bertemu, bersalaman mesra dan berkenalan, kawal marah, jangan menyakiti dan menghina orang lain, terima teguran, rasa tawaduk dan rendah diri. Terima segala jenis musibah dan ujian Allah sebagai ‘ qada’ dan kadar Allah ‘

16. Exercise tubuh badan juga satu kaedah kurangkan stress. Pilih saja apa jenis exercise sesuai dengan caragaya hidup kita selama 30 minit asalkan berpeluh – berjalan kaki, jogging, tunggang basikal, pergi gym, treadmill, taichi, silat atau yoga. Exercise hasilkan banyak khasiat kesihatan, menfaat dan kebaikkan bagi kehidupan sesorang; bantu kawal penyakit diabetes, darah tinggi dan serangan jantung dan angin akhmar.

17. Lakukan ‘deep breathing exercise’ dimana2 saja, sambil duduk atau berdiri; dipejabat atau dirumah ; dipejabat khusus setelah berjam2 buat kerja atau pandang komputer. Duduk dikursi, pusingkan menghadap kebelakang atau kesudut. Sedut nafas melalui hidung sedalam2 dan hembuskan keluar perlahan2 melalui mulut sambil baca subhanalla dan lafaz istigfar. Ulang beberapa kali selama 5 – 7 minit. Kaedah ini bolih meningkan bekalan oksijen sambil mengurangkan kabon dioksida dari otak menjadikan kita lebih segar dan lebih tenang.

18. Amalkan memeriksa buah dada sendiri waktu mandi untuk mengesan ketulan khususnya kanser payudara. Untuk periksa payudara kanan, angkat keatas tangan kanan dan guna tangan kiri untuk periksa. Ulang sebelah kiri. Juga rasa dan periksa celah ketiak untuk kesan ketulan. Picit puting jika ada keluaran lendir atau darah. Jika ada simptom2 tersebut terus jumpa doktor.

19. Buat ujian ‘pap smear’ khususnya wanita yang pernah melahirkan anak, yang mengalami lelehan keputihan , perdarahan selepas persetubuhan dan perdarahan lepas menopos. Ulang ujian setiap tahun. Ini bertujuan mengesan kanser pangkal rahim. Malah lebih baik dikesan sebelum jadi kanser.

20. Pantau berat badan. Sebaiknya jangan biarkan melebihi 60 kg. Memang mudah naik berat tetapi untuk menurunkan berat badan sangat sukar. Kawal makan khususnya gula dan karbohaidret. Lakukan exercise setiap hari.

21. Jadikan tabiat berjumpa doktor jika ada sesuatu kelainan dalam edaran haid . Buat scan peranakkan khususnya jika anda mengalami senggugut, perdarahan banyak, berpanjangan dan tak tentu masa atau merasai bonggol atau tumbuhan pada perut. Sila hubungi YJN untuk dapat temu janti buat scan peranakkan. http://www.jabalnur.net/376648669

22. Amalkan makan multivitamins (saperti obimin atau lain), fish oil, kalsium dan vitamin C terus menerus sehingga akhir hayat. Jangan berhenti selepas bersalin. Jadikan ia satu tabiat dan amalan harian.Makanan harian kita tidak dapat menampong keperluan vitamin untuk tujuan baik pulih tisyu dan organ penting dalam tubuh badan.Keperluan vitamin dan logan meningkat selepas bersalin, penyusuan bayi dan lepas bedan. Wanita juga kehilang logam iron ketika haid.

23. Supplements. Makanan-makanan tambahan yang mengandungi berbagai unsor saperti antioxidants, fiber, kolegen, peptides dan amino asid banyak dijual dipasaran. Saya sendiri mengambil extra virgin olive oil, grape seeds(mengandungi resveraterol untuk jantung dan otak), royal jelly dan honey dan habbatus sauda.

24. Jangan tanya saya ‘Apa pantang selepas bedah atau lepas bersalin” Tanya saya ‘Apa yang baik dimakan waktu pemulihan?’ Pertanyaan kedua lebih wajar dan positif serta proaktif.

Semoga Allah berkati hidup kita dengan keteguhan iman, kesihatan badan dan murah rezeki yang halal. Serta kejayaan dan kebahagian hidup didunia dan akhirat. Aamin





Sunday, March 5, 2017

Suka Bersendirian Adalah Ciri-Ciri Orang Bijak – Kajian

Seorang yang memiliki ciri-ciri ‘introvert’ antaranya bersikap lebih menyendiri dan tidak gemar bergaul dengan orang lain.

Menurut penulis artikel di HuffingtonPost, Carolyn Gregoire, berkata, bercanggah dengan perangai ekstrovert yang lebih mementingkan teman bercakap ataupun gemar berada di tempat ramai orang, si pendiam lebih berhati-hati memilih kawan dan hanya bercakap apabila perlu iaitu di hadapan rakan baiknya.


“Generasi muda yang introvert sebenarnya tidak gemar bercakap kosong dan lebih suka bersembang di media sosial yang mengutamakan sesi perbincangan atas talian tanpa perlu bersua. Mereka juga mempunyai daya pemikiran yang tajam dan selalu berfikir dengan teliti sebelum bercakap. Ini turut melabelkan mereka sebagai golongan cerdik pandai terutama apabila mereka sempat mengeluarkan kata-kata,” katanya.



Bukan antisosial.
Kebanyakan anak muda yang terbiasa dengan istilah ini pastinya melabelkan rakan mereka sebagai seorang yang bosan ataupun antisosial. Menurut Carolyn, tanggapan itu tidak berasas kerana bukan semua golongan introvert bersikap demikian. Ada saja antara mereka yang suka berkawan cuma ia bergantung sama ada mereka selesa bersama dengan individu yang baru dikenali itu ataupun sebaliknya.

“Di mana rata-rata anggapan menyifatkan golongan ini lebih suka menyendiri dan jadi antisosial, itu sebenarnya menunjukkan tanda-tanda di mana mereka perlu bersendirian untuk memperoleh idea dan menjana kreativiti. Itu sebabnya si pendiam lebih gemar berfikir daripada bercakap dan gemar berada di sekeliling rakan-rakan yang memahami.

Jelasnya lagi, kebanyakan mereka akan berasa letih dan tidak selesa apabila terlalu lama bersosial bersama ramai orang. Justeru, insiden itu menyebabkan mereka lebih gemar lakukan sesuatu perkara berseorangan. Namun, kini golongan berkenaan lebih tangkas mengatasi kelemahan mereka kerana terlalu banyak desakan daripada orang sekeliling dan juga sebagai langkah untuk menyesuaikan diri di tempat kerja.


Jati diri sendiri.
Tidak perlu rasanya kita ubah siapa diri kita semata-mata untuk mendapat perhatian orang lain. Menurut kajian yang dijalankan di Amerika Syarikat, 40 peratus tokoh yang berjaya seperti Bill Gates dan Mark Zuckerberg sebenarnya memiliki sifat-sifat ‘introvert’.
Justeru, setiap orang berjaya bukanlah bermakna mereka bijak bergaul mahupun banyak bercakap untuk menghiburkan orang lain tapi sebenarnya mereka yang selalu berhati-hati membuat penelitian. Namun, meneliti sikap yang dibincangkan di atas, tidak semuanya positif dan perlu dikekalkan.

Jika anda seorang yang pendiam dan terlalu suka bersendirian, itu juga menunjukkan tanda-tanda yang tidak elok pada karier dan perjalanan hidup.

Justeru, kekalkan beberapa ciri-ciri ‘introvert’ yang membawa nilai positif dan pada masa yang sama, ambil sedikit nilai ekstrovert iaitu berani dan gemar menambah kenalan untuk memperoleh ilmu pengetahuan serta memperluaskan pengalaman.

Tuesday, February 28, 2017

"Ramai Tanya Macam Mana Boleh Melahirkan Tiada Koyak, Hebat!" - Feeya Iskandar

Feeya menyatakan antara petua yang diamalkannya ketika mengandung adalah minum minyak kelapa dara apabila kandungan masuk 7 bulan ke atas. 
(Gambar: Feeya Iskandar - Facebook)


Pengalaman melahirkan anak pertama pastinya memberikan kenangan berbeza pada setiap ibu. Begitu juga, pengalaman dilalui deejay popular Sinar FM, Feeya Iskandar atau Cik Piah yang selamat melahirkan cahaya mata lelaki pada 7 Februari lalu. Apa yang menarik dikongsi Cik Piah bersama peminatnya adalah pengalamannya melahirkan Adam Malique secara normal tanpa mengalami koyak pada perineum yang perlu dijahit.

Cik Piah berkata ramai bertanyakan padanya tips atau petua tidak koyak sewaktu bersalin. Dia mengakui perasaan seram menyelubungi diri sebelum bersalin apabila mendengar pelbagai cerita menakutkan daripada pengalaman orang lain.

"Apabila kita dah lalui sendiri taklah ngeri mana, sakit tu memang sakit tapi sakit itu hilang apabila kita dapat tengok zuriat sendiri depan mata lagi-lagi ini anak sulung, orang kata 'confirm' kena gunting, lepas tu kau kena jahit, nak buang air besar pun susah nanti tapi alhamdulillah atas izin Allah, nak melahirkan Adam Malique ni tiada luka terkoyak dan kena jahit. Baby keluar 2.8 kilogram dan ramai juga tanya macam mana boleh tiada koyak, hebat. Saya tak hebat cuma rezeki saya bersalin tiada kena jahit," katanya menerusi akaun Facebook miliknya, malam tadi.

Tambahnya, antara petua yang diamalkannya ketika mengandung adalah minum minyak kelapa dara selepas kandungan masuk 7 bulan ke atas iaitu dengan meminum satu sudu pada waktu pagi dan malam sebelum tidur. Kedua, jangan angkat punggung ketika melahirkan bayi. Apabila rahim sudah terbuka sebanyak 10 sentimeter, guna seluruh tenaga untuk meneran dan ketika sakit pada masa itu penting agar suami memegang isteri dalam wad bersalin untuk memberi kekuatan pada semangat isteri.

Ketiga, mengamalkan doa Nabi Yunus ketika mengandung sehingga bersalin meskipun tengah sakit mahu bersalin dan berdoa pada Tuhan agar dipermudahkan segala urusan. Keempat, meminta maaf dengan orang sekeliling sebelum bersalin dan meminta anggota keluarga, saudara dan rakan berdoa agar dipermudahkan ketika bersalin dan petua terakhir, berfikir positif terhadap kisah pengalaman orang lain, tenangkan diri dan buangkan perkara negatif.










Mama- mama boleh baca kebaikan VCO untuk ibu mengandung di sini ya..


Klik link tu..

Saya jual minyak kelapa dara Catalyst, ada liquid dan kapsul yah.
Boleh hubungi saya di nombor 

012-4033922


.
.


Sunday, January 1, 2017

Welcoming 2017.

Salam, MashaAllah .. Tengok last update September 2016, sekarang dah 1 January 2017. Maafkan saya. Sebab dalam fokus menjadi Tetamu Allah, saya dah kurang pada obses saya yang boleh merosakkan hubungan dengan Allah, dah mula fokus... Menulis blog bukan mudah, memerlukan pengorbanan tenaga, masa dan lain-lain memandangkan saya ada komitmen lain. Boleh nak update ni sebab tengah karang cerita perjalanan umrah, ketika ini saya dalam MC lepas kemalangan, saya gunakan kelapangan itu untuk menulis. Ada juga entri yang saya tulis ketika saya uzur / tak boleh solat, masa yang panjang itu saya hanya blogging. Sekarang ni dah tak macam dulu, bila dah membesar, tanggungjawab makin berat dan banyak, ke sana, ke sini, ke hulu, ke hilir. Masa untuk diri pun curi-curi, curi-curi untuk nafas sendiri. 

Perjalanan umrah, saya akan share dekat dua platform iaitu blog dan Facebook, semoga tipsnya berguna walaupun tak sempurna, tengah finalize lagi mungkin ambil masa yang agak lama... jangan risau, insan-insan yang saya dah block dekat FB masih boleh membaca tulisan saya di blog, hehehe. kadang-kadang saya pelik dengan hati manusia, tak suka kita sampai ibadah kita dengan tuhan pun nak pertikai. Awak tu tak suka saya tapi awak tetap baca tulisan saya kat blog, saya tak marah awak tapi saya kesian. Haha. Kalau awak tak suka saya, awak boleh berhenti tengok saya. Berhenti sakitkan hati sendiri. 


Riak dan ikhlas.
Dua perkataan yang saya takut nak sebut lepas pernah terbaca status seorang novelis kegemaran, katanya riak dan ikhlas adalah rahsia Tuhan dalam hati, bagaimana boleh kita mendakwa seseorang itu riak? Benarkah awak tidak mengambil kerja Tuhan? Jika kita mendakwa seseorang itu riak, orang yang sepatut dirawat hatinya adalah awak, bukan yang didakwa.

Ikhlas pula seperti Surah Al-Ikhlas, tiada perkataan "ikhlas" dalam surah tersebut...


#2016bestnine on instagram






Definitely the highlight of my 2016, just one word SubhanAllah... Looking for a better years ahead...




*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels