CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, April 21, 2017

Mary Kay - MelaCEP Plus+

MelaCEP Plus+™ Foaming Cleanser
100 ml

This gentle, purifying foam effectively lifts away impurities without stripping skin. Formulated with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, it brightens dull skin and improves the look of uneven skin.

Effectively lifts away impurities.
Prepares skin for the next skin care step.
Skin feels soft and smooth.
Brightens dull skin.

Busa lembut, membersihkan berkesan mengangkat kekotoran tanpa kulit pelucutan. Diformulakan dengan eksklusif MelaCEP Plus + ™ Complex bercahaya, ia mencerahkan kulit kusam dan memperbaiki rupa kulit tidak sekata.

Berkesan mengangkat kekotoran.
Menyediakan kulit untuk langkah penjagaan kulit seterusnya.
Kulit terasa lembut dan licin.
Mencerahkan kulit kusam.




MelaCEP Plus+™ Mask
85 g
This creamy mask refines the skin surface for a more luminous complexion. Infused with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, it provides overall brightening while leaving skin softer, smoother and more radiant.

- Immediately leaves skin luminous.
- Instantly leaves skin feeling moisturized.
- Evens out the look of skin.
- Skin feels soft, smooth and purified.

.

Ini topeng mask menapis permukaan kulit untuk kulit yang cantik berseri. Diselitkan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ Complex bercahaya, ia menyediakan mencerahkan keseluruhan manakala meninggalkan kulit lebih lembut, licin dan lebih berseri.

-Dengan serta-merta menjadikan kulit bercahaya.
- Serta-merta daun perasaan kulit lembap.
- Menyeimbangkan rupa kulit.
- Kulit terasa lembut, licin dan suci.





MelaCEP Plus+™ Freshener

This brightening, softening lotion, formulated with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, leaves skin supple and radiant.

- Skin feels toned and refreshed.
- Quickly provides noticeably brighter skin.
- Skin appears to glow from within.

.

Losyen mencerah dan melembabkan ini yang dikomposisikan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ Complex bercahaya, menjadikan kulit lembut dan berseri.

- Kulit terasa tona dan segar.
- Cepat menyediakan kulit nyata lebih cerah.
- Kulit kelihatan bercahaya dari dalam.






100 ml
MelaCEP Plus+™ Ultimate Cream
30 ml

Pamper your skin with this lightweight yet moisturizing Infuses skin with the exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex and carefully selected ingredients to significantly improve the brightness of skin. Leaves skin looking luminous and even-toned. Moisturizes skin day and night when applied twice a day.

- Provides immediate moisturization.
- 79% of women showed improvement in skin brightness.†
- 90% of women showed improvement in skin texture.†
- Melts into skin and absorbs quickly.
- Quickly enhances skin's luminosity.


.

Manjakan kulit anda dengan lagi melembapkan Infuses kulit ini ringan dengan MelaCEP Plus eksklusif + ™ bahan-bahan Complex dan dipilih dengan teliti bercahaya dalam meningkatkan kecerahan kulit. Meninggalkan kulit kelihatan bercahaya dan juga nada. Melembapkan kulit hari dan malam apabila digunakan dua kali sehari.

- Menyediakan pelembapan serta-merta.
- 79% wanita menunjukkan peningkatan dalam kecerahan kulit. †
- 90% wanita menunjukkan peningkatan dalam tekstur kulit. †
- Cair ke dalam kulit dan menyerap dengan cepat.
- Cepat meningkatkan kilauan kulit.





MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum
30 ml

With our exclusive MelaCEP Plus+™ Luminous Complex, this serum diminishes the appearance of hyperpigmentation, improves the appearance of skin discoloration and leaves skin looking more even-toned. Your skin will appear translucent, luminous and flawless.

- Delivers brightening benefits immediately and over time.
- Helps skin regain and maintain clarity.
- Significantly improves the look of skin brightness, texture and dark spots.*

.

Dengan eksklusif kami MelaCEP Plus + ™ Complex bercahaya, serum ini mengurangkan penampilan hyperpigmentation, memperbaiki penampilan perubahan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih ketara tona. Kulit anda akan kelihatan lut, bercahaya dan sempurna.

- Mencerahkan serta-merta dan dari masa ke masa.
- Membantu kulit mengembalikan dan mengekalkan kelembapan.
- Ketara meningkatkan rupa kecerahan kulit, tekstur dan bintik-bintik hitam. 

,

Your Mary Kay Beauty Consultant, 
AIMI
012 - 4033922
(whatsapp me for consultation)

Friday, April 14, 2017

MelaCEP Plus+ (rawat kulit berjeragat)

MASALAH KULIT JERAGAT
Aduh JERAGAT
.
Mana tidak nya.. warna nya gelap.. dah la gelap dia patch2 pulak.. lepas tu blh pulak dia beranak pinak. Dah beranak pinak dia kadang2 terasa timbul pulak....
Apa yang kita kena tau dan penting untuk tahu adalah..
a) Jeragat terjadi sebab:
       - tersalah guna product.
       - tidak menjaga atau memberi perlindungan
         Kepada kulit
       - faktor usia
       - faktor kehamilan, gaya hidup, hormone
b) Jeragat TIDAK BOLEH di hilangkan..  di ulang...Jeragat tak akan blh di hilangkan. Tetapi jeragat boleh di pudarkan warna nya sehingga kita nampak ianya seperti tiada
.
Habis tu mcmana nak buat? Akak nak pudarkan jeragat ni... Blh ke?
.




Mesti la blh... Dengan menggunakan MELACEP ULTIMATE SERUM ini Secara tak langsung dpt membantu utk mencerahkan warna jeragat Dan dpt membantu mengecilkan melanocytes drpd Terus tumbuh Dan membiak..
.
Nak try Dan tgk.. nak rasa.. blh je.. kita set appnt kita Cuba.. Dan shida akan bg free consultation utk kulit anda Dan apa yg terbaik utk anda...


Mary Kay Beauty Consultant
AIMI
012 - 4033922

Tuesday, March 28, 2017

24 Pesanan Dr Hamid Arshat ini dikongsi lebih 7000 orang dalam sejam!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ


( Perkongsian oleh Dr Hamid Arshad )

PESANAN KEPADA WANITA DAN PESAKIT-PESAKIT SAYA

1. Jagalah kesihatan anda sebelum ditimpa penyakit. Tiada harta dan wang ringgit yang bertimbun banyaknya pun yang bolih menebus kesihatan bila sudah dilanda penyakit kronik.

2. Pencegahan penyakit adalah lebih baik dari rawatan. Tapi bila sudah ditimpa penyakit perlu cari ubat dari peringkat awal. Cari ubat dari doktor bertauliah dulu. Rawatan alternatif dan tradisional bolih dikabungkan kemudian.

3. Berdoa kepada Allah SWT setiap hari dan setiap waktu dan ditempat yang makbul doa agar dikuatkan iman dan diberi kesihatan badan, jiwa dan panca indera. Jangan putus doa atau putus harapan. Allah Maha Pengasih dan Penyayang.

4. Kuasai, kawal dan urus diri untuk mengikuti caragaya, budaya dan tabiat hidup kearah sihat walafiat. Jangan asyik bergantung dengan ubat. Ubah minda dan ubah tabiat kepada ciri2 positif. Hapuskan kepercayaa dan amalan kuno yang tidak berasaskan ilmu pengtahuan.

5. Maksud hadis – pada akhir zaman (sekarang) dua perkara menjadi punca utama bagi berbagai penyakit iaitu makanan tidak seimbang dan gangguan jiwa dan rohani. Memang benar. Lain2 punca penyakit ialah keracunan dari berbagai punca saperti bahan2 kimia, radiasi dan pencemaran.

6. Penyakit timbul dari tabiat makan yang tidak sesuai serta pemilehan makanan yang kurang berkhasiat dan berzat. Sering berlebihan gula dan karbohaidret. Juga makanan yang munkin mengandungi toksin sebab diawet, diperoses, ditambaj perisa serta disimpan dalam tin. Jauhkan makanan2 tersebut dan juga makanan2 segera dan junk serta minuman manis dan bergas. Makan bahan2 yang mentah dan segar – bayakkan sayur2 dan buah. 70% dari makanan dari sumber tersebut. Kurangkan gula dan garam dalam masakan. Juga jangan memasak keterlaluan ( over cooking khususnya sayur2)

7. Makan bila lapar berhenti sebelum kenyang. Konyah makanan perlahan2 dan berulang2 sehingga makanan dalam mulut jadi lumat sebelum ditelan. Tebaik konyah antara 15 hingga 20 kali setiap suap makanan.

8. Mulakan makan dengan buah2an dan tunggu 15 hingga 20 minit sebelum makan nasi. Kalau bolih jangan tambah nasi; tambah lauk(perotin) dan sayur2 jika sajian pertama tidak mengeyangkan. Waktu selingan (tea dan coffee break) makan kacang badam, peanuts , gajus atau walnut berserta kismis, keroma atau berries yang dikeringkan. Biji2 kuaci, sunflower, labu, semangka, adalah makanan sihat. Disertai air kosong atau air teh hijau.

9. Kurangkan minuman kopi kepada satu atau dua kali sahaja dalam sehari. Biasakan minum juz buah2 yang segar. Jus air kelapa muda tanpa ditambah gula adalah juz buah yang terbaik dari segi kandungan zat, vitamin dan logam. Banyakkan minum air mineral atau air kosong. Mereka yang sering mengalami gangguan kencing dan lelehan lendir faraj amalkan minum juz cranberry, lemon , limau nipis atau kasturi.

10. Minyak kelapa dara (VCO) atau extra virgin olive oil adalah bail untuk fungsi otak dan jantung. Minumlah satu sudu pagi dan petang. Juga satu sudu madu lebah setiap hari.

11. Jadikan suka makan ulam dan salad sebagai satu tabiat dan budaya hidup. Ulam raja telah dikaji dan diboktikan sebagai antikanser. Begitu juga berbagai2 pucuk daun yang mudah ditanam disekitar rumah – sambung nyawa, misai kucing, kacang botor, tujuh jarum dll- mengandungi berbagai khasiat kesihatan ; mengawal kencing manis, darah tinggi serta meningkatkan fungsi otak dan jantung.

12. Bila sudah capai umor 50 tahun iaitu umor bagi kebanyakkan wanita capai menopos atau putus haid waspadalah tentang makanan. Ketika itu falsafah kita ialah makan untuk sihat bukan untuk menjamu selera atau untuk puaskan nafsu. Ketandusan hormon estrogen ketika menopos bolih beri kesan negatif kepada kesihatan. Banyak sayur2, bijiran dan kekacang saperti soya yang mengadungi phytoestrogen dan bolih dijadikan gantian. Jika mengalami gejala2 teruk akibat menopos sebaiknya makan pil hormon estrogen sebagai gantian.

13. Stress yang tidak terkawal dan berlanjutan adalah punca bagi 1001 jenis penyakit. Sukar untuk kita lari dari berbagai jenis tekanan fizikal, mental dan rohani kerana ia bolih timbul dimana2 saja. Tetapi kita bolih tangkis, atasi dan mengurus stress supaya ia tidak menimbulkan penyakit.

14. Kaedah utama mengawal stress ialah mengamalkan ibadah mengikut jadual dan arahan Allah – solat fardu dan sunat, baca quran, zikir dan selawat, puasa dan sedekah. Quran adalah satu mukjizat dan rahmat terbesar dari Allah dan didalamnya terdapat syifa iaitu penyembuh bagi segala penyakit. Baca quran setiap hari.

15. Senyum selalu, ucap salam kepada sesiapa kita bertemu, bersalaman mesra dan berkenalan, kawal marah, jangan menyakiti dan menghina orang lain, terima teguran, rasa tawaduk dan rendah diri. Terima segala jenis musibah dan ujian Allah sebagai ‘ qada’ dan kadar Allah ‘

16. Exercise tubuh badan juga satu kaedah kurangkan stress. Pilih saja apa jenis exercise sesuai dengan caragaya hidup kita selama 30 minit asalkan berpeluh – berjalan kaki, jogging, tunggang basikal, pergi gym, treadmill, taichi, silat atau yoga. Exercise hasilkan banyak khasiat kesihatan, menfaat dan kebaikkan bagi kehidupan sesorang; bantu kawal penyakit diabetes, darah tinggi dan serangan jantung dan angin akhmar.

17. Lakukan ‘deep breathing exercise’ dimana2 saja, sambil duduk atau berdiri; dipejabat atau dirumah ; dipejabat khusus setelah berjam2 buat kerja atau pandang komputer. Duduk dikursi, pusingkan menghadap kebelakang atau kesudut. Sedut nafas melalui hidung sedalam2 dan hembuskan keluar perlahan2 melalui mulut sambil baca subhanalla dan lafaz istigfar. Ulang beberapa kali selama 5 – 7 minit. Kaedah ini bolih meningkan bekalan oksijen sambil mengurangkan kabon dioksida dari otak menjadikan kita lebih segar dan lebih tenang.

18. Amalkan memeriksa buah dada sendiri waktu mandi untuk mengesan ketulan khususnya kanser payudara. Untuk periksa payudara kanan, angkat keatas tangan kanan dan guna tangan kiri untuk periksa. Ulang sebelah kiri. Juga rasa dan periksa celah ketiak untuk kesan ketulan. Picit puting jika ada keluaran lendir atau darah. Jika ada simptom2 tersebut terus jumpa doktor.

19. Buat ujian ‘pap smear’ khususnya wanita yang pernah melahirkan anak, yang mengalami lelehan keputihan , perdarahan selepas persetubuhan dan perdarahan lepas menopos. Ulang ujian setiap tahun. Ini bertujuan mengesan kanser pangkal rahim. Malah lebih baik dikesan sebelum jadi kanser.

20. Pantau berat badan. Sebaiknya jangan biarkan melebihi 60 kg. Memang mudah naik berat tetapi untuk menurunkan berat badan sangat sukar. Kawal makan khususnya gula dan karbohaidret. Lakukan exercise setiap hari.

21. Jadikan tabiat berjumpa doktor jika ada sesuatu kelainan dalam edaran haid . Buat scan peranakkan khususnya jika anda mengalami senggugut, perdarahan banyak, berpanjangan dan tak tentu masa atau merasai bonggol atau tumbuhan pada perut. Sila hubungi YJN untuk dapat temu janti buat scan peranakkan. http://www.jabalnur.net/376648669

22. Amalkan makan multivitamins (saperti obimin atau lain), fish oil, kalsium dan vitamin C terus menerus sehingga akhir hayat. Jangan berhenti selepas bersalin. Jadikan ia satu tabiat dan amalan harian.Makanan harian kita tidak dapat menampong keperluan vitamin untuk tujuan baik pulih tisyu dan organ penting dalam tubuh badan.Keperluan vitamin dan logan meningkat selepas bersalin, penyusuan bayi dan lepas bedan. Wanita juga kehilang logam iron ketika haid.

23. Supplements. Makanan-makanan tambahan yang mengandungi berbagai unsor saperti antioxidants, fiber, kolegen, peptides dan amino asid banyak dijual dipasaran. Saya sendiri mengambil extra virgin olive oil, grape seeds(mengandungi resveraterol untuk jantung dan otak), royal jelly dan honey dan habbatus sauda.

24. Jangan tanya saya ‘Apa pantang selepas bedah atau lepas bersalin” Tanya saya ‘Apa yang baik dimakan waktu pemulihan?’ Pertanyaan kedua lebih wajar dan positif serta proaktif.

Semoga Allah berkati hidup kita dengan keteguhan iman, kesihatan badan dan murah rezeki yang halal. Serta kejayaan dan kebahagian hidup didunia dan akhirat. Aamin





Sunday, March 5, 2017

Suka Bersendirian Adalah Ciri-Ciri Orang Bijak – Kajian

Seorang yang memiliki ciri-ciri ‘introvert’ antaranya bersikap lebih menyendiri dan tidak gemar bergaul dengan orang lain.

Menurut penulis artikel di HuffingtonPost, Carolyn Gregoire, berkata, bercanggah dengan perangai ekstrovert yang lebih mementingkan teman bercakap ataupun gemar berada di tempat ramai orang, si pendiam lebih berhati-hati memilih kawan dan hanya bercakap apabila perlu iaitu di hadapan rakan baiknya.


“Generasi muda yang introvert sebenarnya tidak gemar bercakap kosong dan lebih suka bersembang di media sosial yang mengutamakan sesi perbincangan atas talian tanpa perlu bersua. Mereka juga mempunyai daya pemikiran yang tajam dan selalu berfikir dengan teliti sebelum bercakap. Ini turut melabelkan mereka sebagai golongan cerdik pandai terutama apabila mereka sempat mengeluarkan kata-kata,” katanya.



Bukan antisosial.
Kebanyakan anak muda yang terbiasa dengan istilah ini pastinya melabelkan rakan mereka sebagai seorang yang bosan ataupun antisosial. Menurut Carolyn, tanggapan itu tidak berasas kerana bukan semua golongan introvert bersikap demikian. Ada saja antara mereka yang suka berkawan cuma ia bergantung sama ada mereka selesa bersama dengan individu yang baru dikenali itu ataupun sebaliknya.

“Di mana rata-rata anggapan menyifatkan golongan ini lebih suka menyendiri dan jadi antisosial, itu sebenarnya menunjukkan tanda-tanda di mana mereka perlu bersendirian untuk memperoleh idea dan menjana kreativiti. Itu sebabnya si pendiam lebih gemar berfikir daripada bercakap dan gemar berada di sekeliling rakan-rakan yang memahami.

Jelasnya lagi, kebanyakan mereka akan berasa letih dan tidak selesa apabila terlalu lama bersosial bersama ramai orang. Justeru, insiden itu menyebabkan mereka lebih gemar lakukan sesuatu perkara berseorangan. Namun, kini golongan berkenaan lebih tangkas mengatasi kelemahan mereka kerana terlalu banyak desakan daripada orang sekeliling dan juga sebagai langkah untuk menyesuaikan diri di tempat kerja.


Jati diri sendiri.
Tidak perlu rasanya kita ubah siapa diri kita semata-mata untuk mendapat perhatian orang lain. Menurut kajian yang dijalankan di Amerika Syarikat, 40 peratus tokoh yang berjaya seperti Bill Gates dan Mark Zuckerberg sebenarnya memiliki sifat-sifat ‘introvert’.
Justeru, setiap orang berjaya bukanlah bermakna mereka bijak bergaul mahupun banyak bercakap untuk menghiburkan orang lain tapi sebenarnya mereka yang selalu berhati-hati membuat penelitian. Namun, meneliti sikap yang dibincangkan di atas, tidak semuanya positif dan perlu dikekalkan.

Jika anda seorang yang pendiam dan terlalu suka bersendirian, itu juga menunjukkan tanda-tanda yang tidak elok pada karier dan perjalanan hidup.

Justeru, kekalkan beberapa ciri-ciri ‘introvert’ yang membawa nilai positif dan pada masa yang sama, ambil sedikit nilai ekstrovert iaitu berani dan gemar menambah kenalan untuk memperoleh ilmu pengetahuan serta memperluaskan pengalaman.

Tuesday, February 28, 2017

"Ramai Tanya Macam Mana Boleh Melahirkan Tiada Koyak, Hebat!" - Feeya Iskandar

Feeya menyatakan antara petua yang diamalkannya ketika mengandung adalah minum minyak kelapa dara apabila kandungan masuk 7 bulan ke atas. 
(Gambar: Feeya Iskandar - Facebook)


Pengalaman melahirkan anak pertama pastinya memberikan kenangan berbeza pada setiap ibu. Begitu juga, pengalaman dilalui deejay popular Sinar FM, Feeya Iskandar atau Cik Piah yang selamat melahirkan cahaya mata lelaki pada 7 Februari lalu. Apa yang menarik dikongsi Cik Piah bersama peminatnya adalah pengalamannya melahirkan Adam Malique secara normal tanpa mengalami koyak pada perineum yang perlu dijahit.

Cik Piah berkata ramai bertanyakan padanya tips atau petua tidak koyak sewaktu bersalin. Dia mengakui perasaan seram menyelubungi diri sebelum bersalin apabila mendengar pelbagai cerita menakutkan daripada pengalaman orang lain.

"Apabila kita dah lalui sendiri taklah ngeri mana, sakit tu memang sakit tapi sakit itu hilang apabila kita dapat tengok zuriat sendiri depan mata lagi-lagi ini anak sulung, orang kata 'confirm' kena gunting, lepas tu kau kena jahit, nak buang air besar pun susah nanti tapi alhamdulillah atas izin Allah, nak melahirkan Adam Malique ni tiada luka terkoyak dan kena jahit. Baby keluar 2.8 kilogram dan ramai juga tanya macam mana boleh tiada koyak, hebat. Saya tak hebat cuma rezeki saya bersalin tiada kena jahit," katanya menerusi akaun Facebook miliknya, malam tadi.

Tambahnya, antara petua yang diamalkannya ketika mengandung adalah minum minyak kelapa dara selepas kandungan masuk 7 bulan ke atas iaitu dengan meminum satu sudu pada waktu pagi dan malam sebelum tidur. Kedua, jangan angkat punggung ketika melahirkan bayi. Apabila rahim sudah terbuka sebanyak 10 sentimeter, guna seluruh tenaga untuk meneran dan ketika sakit pada masa itu penting agar suami memegang isteri dalam wad bersalin untuk memberi kekuatan pada semangat isteri.

Ketiga, mengamalkan doa Nabi Yunus ketika mengandung sehingga bersalin meskipun tengah sakit mahu bersalin dan berdoa pada Tuhan agar dipermudahkan segala urusan. Keempat, meminta maaf dengan orang sekeliling sebelum bersalin dan meminta anggota keluarga, saudara dan rakan berdoa agar dipermudahkan ketika bersalin dan petua terakhir, berfikir positif terhadap kisah pengalaman orang lain, tenangkan diri dan buangkan perkara negatif.










Mama- mama boleh baca kebaikan VCO untuk ibu mengandung di sini ya..


Klik link tu..

Saya jual minyak kelapa dara Catalyst, ada liquid dan kapsul yah.
Boleh hubungi saya di nombor 

012-4033922


.
.


Sunday, January 1, 2017

Welcoming 2017.

Salam, MashaAllah .. Tengok last update September 2016, sekarang dah 1 January 2017. Maafkan saya. Sebab dalam fokus menjadi Tetamu Allah, saya dah kurang pada obses saya yang boleh merosakkan hubungan dengan Allah, dah mula fokus... Menulis blog bukan mudah, memerlukan pengorbanan tenaga, masa dan lain-lain memandangkan saya ada komitmen lain. Boleh nak update ni sebab tengah karang cerita perjalanan umrah, ketika ini saya dalam MC lepas kemalangan, saya gunakan kelapangan itu untuk menulis. Ada juga entri yang saya tulis ketika saya uzur / tak boleh solat, masa yang panjang itu saya hanya blogging. Sekarang ni dah tak macam dulu, bila dah membesar, tanggungjawab makin berat dan banyak, ke sana, ke sini, ke hulu, ke hilir. Masa untuk diri pun curi-curi, curi-curi untuk nafas sendiri. 

Perjalanan umrah, saya akan share dekat dua platform iaitu blog dan Facebook, semoga tipsnya berguna walaupun tak sempurna, tengah finalize lagi mungkin ambil masa yang agak lama... jangan risau, insan-insan yang saya dah block dekat FB masih boleh membaca tulisan saya di blog, hehehe. kadang-kadang saya pelik dengan hati manusia, tak suka kita sampai ibadah kita dengan tuhan pun nak pertikai. Awak tu tak suka saya tapi awak tetap baca tulisan saya kat blog, saya tak marah awak tapi saya kesian. Haha. Kalau awak tak suka saya, awak boleh berhenti tengok saya. Berhenti sakitkan hati sendiri. 


Riak dan ikhlas.
Dua perkataan yang saya takut nak sebut lepas pernah terbaca status seorang novelis kegemaran, katanya riak dan ikhlas adalah rahsia Tuhan dalam hati, bagaimana boleh kita mendakwa seseorang itu riak? Benarkah awak tidak mengambil kerja Tuhan? Jika kita mendakwa seseorang itu riak, orang yang sepatut dirawat hatinya adalah awak, bukan yang didakwa.

Ikhlas pula seperti Surah Al-Ikhlas, tiada perkataan "ikhlas" dalam surah tersebut...


#2016bestnine on instagram






Definitely the highlight of my 2016, just one word SubhanAllah... Looking for a better years ahead...




*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD