CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, January 1, 2017

Welcoming 2017.

Salam, MashaAllah .. Tengok last update September 2016, sekarang dah 1 January 2017. Maafkan saya. Sebab dalam fokus menjadi Tetamu Allah, saya dah kurang pada obses saya yang boleh merosakkan hubungan dengan Allah, dah mula fokus... Menulis blog bukan mudah, memerlukan pengorbanan tenaga, masa dan lain-lain memandangkan saya ada komitmen lain. Boleh nak update ni sebab tengah karang cerita perjalanan umrah, ketika ini saya dalam MC lepas kemalangan, saya gunakan kelapangan itu untuk menulis. Ada juga entri yang saya tulis ketika saya uzur / tak boleh solat, masa yang panjang itu saya hanya blogging. Sekarang ni dah tak macam dulu, bila dah membesar, tanggungjawab makin berat dan banyak, ke sana, ke sini, ke hulu, ke hilir. Masa untuk diri pun curi-curi, curi-curi untuk nafas sendiri. 

Perjalanan umrah, saya akan share dekat dua platform iaitu blog dan Facebook, semoga tipsnya berguna walaupun tak sempurna, tengah finalize lagi mungkin ambil masa yang agak lama... jangan risau, insan-insan yang saya dah block dekat FB masih boleh membaca tulisan saya di blog, hehehe. kadang-kadang saya pelik dengan hati manusia, tak suka kita sampai ibadah kita dengan tuhan pun nak pertikai. Awak tu tak suka saya tapi awak tetap baca tulisan saya kat blog, saya tak marah awak tapi saya kesian. Haha. Kalau awak tak suka saya, awak boleh berhenti tengok saya. Berhenti sakitkan hati sendiri. 


Riak dan ikhlas.
Dua perkataan yang saya takut nak sebut lepas pernah terbaca status seorang novelis kegemaran, katanya riak dan ikhlas adalah rahsia Tuhan dalam hati, bagaimana boleh kita mendakwa seseorang itu riak? Benarkah awak tidak mengambil kerja Tuhan? Jika kita mendakwa seseorang itu riak, orang yang sepatut dirawat hatinya adalah awak, bukan yang didakwa.

Ikhlas pula seperti Surah Al-Ikhlas, tiada perkataan "ikhlas" dalam surah tersebut...


#2016bestnine on instagram






Definitely the highlight of my 2016, just one word SubhanAllah... Looking for a better years ahead...




*

0 Orang Terkentut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD