CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, March 31, 2018

#myloveletter 1



Jika dipuji...
kerana Allah sembunyikan aib kita.
Jika dikeji...
Kerana Allah sedang membuang ego kita.
Ketika berada...
Kerana Allah ingin menguji kesyukuran kita.
Ketika miskin...
Kerana Allah mendidik kesabaran kita.
Ketika sakit...
Allah ingin kita merintih kepadaNya.
Ketika sihat...
Allah ingin kita berbakti kepadaNya.

Dunia ini tempat hati mencari Allah. Bila sudah bertemu, ayuh segera kembali kepadaNya. Kita hanya musafir lalu...

- Pahrol Mohd Juoi -

#syukuralhamdulilah #marykayaimifeedback #myhappyconsultant #ilovemymarykay #myloveletter

Ini konsultant Cik Aimi, Cik Aimi akan bantu mereka dalam bisnes Mary Kay dengan sebaik mungkin, InsyaAllah...

Replenishing Serum C - Serum Botox Mary Kay


Haaa, nampak botox tu? Boleh imagine kesan pakai serum ni dapat efek botoX hanya dengan sapuan yang konsisten? Serum ni bukan calan calang serum tau!

''Kak Aimi, kenapa kena pakai serum?'' Banyak serum wajah dijual di pasaran kini. Untuk apa sebenarnya serum ini? Serum wajah berupaya melembapkan dan membantu melambatkan proses penuaan. Serum mempunyai kelembapan yang tinggi berbanding pelembap (moisturizer) yang biasa. Struktur serum yang cair berupaya untuk meresap dengan cepat pada kulit dan meningkatkan kolagen wajah anda.

Bagi wanita yang mengenakan mekap di wajah, serum sangat penting membantu kulit wajah anda kelihatan segar dan kekal setelah menggunakan mekap. Serum juga dipakai pada waktu pagi sebelum menyapu pelembap dan sebelum tidur. Pemakaian serum secara konsisten akan membuat wajah anda kelihatan lagi muda daripada usia sebenar.

Nak kelihatan muda dari usia sebenar tanpa merisikokan diri kita terhadap bahaya? Tentulah dengan cara lebih selamat dan berkesan. 😊

Jomla try guna Serum C+ dari MK ni, sapu² je. Tak payah nak cucuk bagai. Serum ni Kak Aimi amek sebelum tidur, 😍 Ish dengan Mary Kay ni, taktau bila KAk Aimi nak tua? πŸ˜‚
.
πŸŒ•REPLENISHING SERUM +CπŸŒ•
.
✳Induk dan ibu segala serum ini dirumus untuk menggalakkan penghasilan kolagen baru serta membantu mengekalkan kolagen sedia ada supaya tidak terurai! Juga mempunyai ramuan dan protein yg membentuk keanjalan kulit atau 'spring' kepada kulit. .
.
.
πŸ’Tahukah anda serum adalah seperti makanan kulit, dapat memperbaiki kulit kita yang selama ini tidak dijaga dengan baik. Ia mengandungi banyak nutrient yang sangat diperlukan oleh kulit. .
.
.
πŸ’Tahukah anda hanya serum dapat masuk ke bahagian dermis kulit . Barangan lain selain serum tidak dapat masuk ke bahagian berikut.Vitamin C pula merupakan pencerahan semulajadi , membantu kulit awet muda, tegang dan menyembunyikan usia sebenar setiap wanita.
. .
πŸ”†Inilah kunci utama kulit wajah yang lebih licin, cerah, muda, elok, sihat dan terangkat! .
Kesannya seperti BOTOX dan SUNTIKAN VIT C! 😱 .
Tetapi ianya jauh lebih Selamat & lebih murah berbanding botox dan suntikan! .
Mengapa bayar lebih untuk hasil yang Lebih HEBAT bukan?

Awak nak muda macam Cik Aimi ke?
.
.πŸ‘‘ Aimi
πŸ“² 0124033922
πŸ‘— Mary Kay Beauty Consultant

#serumc
#serumbotoxmarykay
#replenishingserumc

Skinvigorate Brush - Mary Kay



Eiuw!!! 🀒 Gelimat, Awak masih mencuci muka menggunakan πŸ–πŸ»jari⁉ .
.
Anda rajin mencuci wajah...tapi 😞masih terdapat byk WHITEHEADS?....πŸ˜’ .
.
JERAWAT 😫 masih jugak tumbuh silih berganti pada kulit wajah? .
.
Kulit tetap masih TAK BERSERIπŸ˜– seperti yg diharapkan?...😫😫😫😫 .
.
😞Jika jawapan anda Ya✔.
.
😊Izinkan Cik Aimi bantu anda .
.
Aimi dulu mempunyai semua masalah di atas pada kulit wajah, namun keajaiban telah datang setelah sekian lama saya mencari dan berusaha .
.
✔Penyelesaian : Skinvigorate Brush⭐⭐⭐⭐ .
.
😍Pembersihan wajah dgn menggunakan Skinvi Brush adalah pembersihan jauh ke dalam liang pori kulit .
.
😍MengikutπŸ”¬ kajian yg dijalankn oleh pakar dematologi & oftalmologi, pembersihan oleh Skinvi Brush adalah 85% LEBIH BERSIH berbanding cucian jari .
.
😱Kenapa 85% lebih bersih?😱😱 .
.
😍 Ia adalah kerana SAIZ BRISTLES yang direka pada berus Skinvi Brush adalah LEBIH KECIL daripada saiz liang pori, jadi pencucian yg dilakukan oleh berus Skinvi dapat mencuci dgn LEBIH EFEKTIF & BERKESAN sehingga liang pori menjadi begitu bersih .
.
😍TIADA LAGI kotoran, debu, minyak @ sisa mekap tertinggal dlm liang pori .
.
😍Apabila tugas pembersihan pori berlaku dgn SGT EFEKTIF, liang pori dpt menerima kehadiran OKSIGEN pd LAPISAN KULIT dgn lebih baik .
.
😍Setiap 1 minit putaran berus SKINVI akan menghasilkan 400 kali putaran pembersihan pada pori wajah anda .
.
😍 Ia akan menggalakkan PENGALIRAN DARAH pada lapisan kulit wajah MENJADI LEBIH LANCAR dan bekerjasama dlm pengangkutan oksigen bagi saraf pd lapisan kulit wajah .
.
😍 KESANNYA: Apabila anda menyapu regimen skincare (toner, serum & pelembap) pd wajah, SERAPAN skincare yg anda sapukan akan DISERAP DGN SANGAT SEMPURNA utk membekalkan zat pd kulit wajah .
.
😍HASILNYA .
πŸ‘‰ KULIT WAJAH YG BERSIH .
πŸ‘‰KULIT WAJAH LEBIH SIHAT .
πŸ‘‰KULIT WAJAH LEBIH whiteheads, blackheads, jerawat .
πŸ‘‰KULIT LEBIH BERSERI .
πŸ‘‰KULIT LEBIH MUDA .
.

Nak satu? Meh. FREE POS + FREE GIFT. πŸ’•πŸ˜»πŸ˜
.
.
Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#skinvigorate
#skinvigoratebrush

Translucent Loose Powder - Mary Kay



Awak sukaaa glowing & flawless? This is the best finishing powder #marykaycrazy pernah pakai! Dan! Salah satu item bestseller dalam Mary Kay!  πŸ’• Besttt boleh kawal minyak pada wajah! 😍
.
✨Magic Loose Powder .
Glowing immediately after apply dkt muka selepas pakai foundation 😍
Bedak Magic!!!!
(Mary Kay Translucent Loose Powder).
.
Sebab ape magic?????? πŸ€“πŸ€“πŸ€“.
.
Jangan terkjut tengok bedak ni warna putih ....hihi.. πŸ‘‰πŸ» TRANSLUCENT POWDER ni sebenarnye Adalah bedak yg paling senang di alam semesta !!! πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜ Sebab apa tau, sebab awau tak perlu pening² kepala nak matching kan warna kulit dengan bedak.
.
Bedak ini sesuai dipakai untuk semua jenis kulit & semua warna kulit πŸ˜„.
.
Kalau awak ni jenis cepat sunburn , eloklah pakai translucent powder ni sebab confirm colour ngam πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» Tak kira la awak gelap ke , cerah or putih ke, bedak ni akan blended well dengan warna kulit! 😍😍😍 Ia tidak akan buatkan kulit Jadi kelabu or kusam..wajib ada dalam handbag tau πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜ .
.
Selain itu , translucent powder ni pun sangat ringan & oily control jugak tau.. Mempunyai sheer effect juga , bila sapu d muka akan nampak lebih SIHAT & GLOWING serta FLAWLESS.. Best sangat kalau kita guna as finishing powder.
.
JOM CANTIK DENGAN TRANSLUCENT LOOSER POWDER NI....😍.
.
Whatsapp Aimi πŸ’Œ 012-4033922
Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
.
.
#marykay #marykaymalaysia #marykaykl #marykayshahalam 
#marykayproduct #marykaymysgmarykay #marykaymalaysia #marykaykl #marykayshahalam #marykaycosmetics 
#marykayproduct #marykaymysg 
#aesthetic #rayyanhaya #marykay #marykaymalaysia #marykaybangi #marykayproducts #skincare #skincareroutine #skincarereview #translucentloosepowder #marykaytranslucentloosepowder #loosepowder

Sunday, February 11, 2018

Minyak Kelapa Dara / VCO rawat psoriasis


Assalamualaikum, artikel di bawah dari UTUSAN adalah tentang keberkesanan VCo @ minyak kelapa dara rawat sakit psoriasis, insyaAllah dengan izinNya..

............................

27 tahun derita psoriasis


Oleh RABIATUL ADAWIYAH KOH ABDULLAH
adawiyah.koh@utusan.com.my
Terima kasih An Nabaat Sdn. Bhd., Bandar Baru Bangi, Selangor. (As Ad: 013-3112724/ Dali: 019-4504905)




KEHIDUPAN ceria seorang pelajar tingkatan tiga ini bertukar sengsara apabila dia secara tiba-tiba diserang penyakit kulit misteri dinamakan psoriasis . Akibatnya, Hazlinda mengalami simptom kulit mengelupas, kemerahan dan gatal, sekali gus menjejaskan rupa parasnya.

Akibatnya, dia hanya mampu duduk di rumah kerana kulitnya akan berasa sakit apabila berpeluh dan memakai baju. Itulah antara pengalaman yang dialami Hazlinda Ilias, 42 kira-kira 28 tahun lalu.

Penyakit yang dialami Hazlinda masih berlarutan sehinggalah dia melangsungkan perkahwinan.

"Saya mencuba pelbagai rawatan termasuk cara Islam dan tradisional. Saya juga mencuba suplemen farmasi. Ada yang berkesan tetapi tak sampai sebulan, penyakit ini datang semula. Sehinggalah saya mencuba sejenis ubat herba tradisional yang mungkin serasi dengan saya. Penyakit kulit yang saya alami tidak sembuh sepenuhnya tetapi ia semakin berkurang sehingga 60 peratus," ujarnya.

Menurut Hazlinda, disebabkan perasaan malu dan kurang pengetahuan tentang psoriasis, dia tidak mahu berjumpa doktor ketika mula-mula mendapat penyakit ini.

"Saya sangat stres. Masa itu saya baru berada di tingkatan tiga. Akibatnya, pelajaran dan rutin harian saya terganggu. Penyakit kulit ini menyebabkan rasa sakit, gatal dan malu.

"Akhirnya atas dorongan keluarga, saya berjumpa doktor dan diberi ubat," katanya.

Tahun lepas, atas izin Allah, dia dipertemukan dengan usahawan herba , Dr. Nurmawati Syakroni dan sejak itu mencuba herba minyak kelapa dara, alahan dan antivirus untuk merawat penyakit tersebut.

"Alhamdulillah ia sesuai dengan kulit saya," akuinya.

Tambah Hazlinda, walaupun kesan masih belum kelihatan tetapi ia membantu mengurangkan rasa sakit dan gatal terutama apabila cuaca panas dan melekit.

"Jika anda tanya, apa yang terjadi pada kulit saya 27 tahun lalu, susah saya nak gambarkan. Kulit menjadi gatal, bengkak dan alergi. Selepas berkahwin, suamilah yang banyak membantu dengan menyapu ubat di bahagian belakang. Seperti yang anda lihat sekarang, selepas mencuba ubat herba ini, yang tinggal hanyalah kesan parut. Walaupun saya belum pulih sepenuhnya, saya bersyukur kerana sekarang saya sudah tidak malu berjumpa orang ramai," ujarnya yang menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan.

Ibu kepada empat anak ini mengakui, sebagai pesakit psoriasis banyak cabarannya.

Katanya, kulit akan menjadi kering apabila berada di dalam bilik berpendingin hawa dan tiada keyakinan diri apabila berjumpa dengan orang ramai.

Nasihatnya kepada pesakit-pesakit lain supaya bersabar dan tidak berputus asa.

"Kita perlu percaya setiap penyakit ada ubatnya. Saya bersyukur mempunyai keluarga yang memberi kekuatan untuk terus tabah," katanya yang kini hidup gembira.



Artikel Penuh: 
http://ww1.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20120805/kn_03/27-tahun-derita-psoriasis#ixzz56ogDJd8e

© Utusan Melayu (M) Bhd 


Untuk awak dapatkan minyak kelapa dara / VCO boleh dapatkan dengan saya, saya jual dalam bentuk liquid dan kapsul ya.. Hubungi saya 

Aimi di talian 012-4033922 (whatsapp)






Wednesday, February 7, 2018

Treatment Set - Mary Kay

🌸 Set treatment ini khas untuk kulit yang bermasalah akibat daripada penggunan skincare yg mengandungi bahan kimia atau local produk.
Ianya digunakan utk membersihkan kulit wajah daripada kekotoran atau chemical dari dalam... kerana kulit wajah kita dah tercemar dgn pelbagai jenis produk.
.
Set treatment ini adalah yang terbaik untuk merawat kulit anda. Please jangan pakai produk yang mengandungi merkuri & hidrokuinon lagi. Sayangi lah kulit anda. .
Set treatment ini terdiri drpd:
.
🌸 Cleanser Botanical Formula 1, 2 or 3
🌸 Oil Free Hydrating Gel/ Intense Moisturizer cream
🌸 Liquid Foundation Matte/ Luminous .
.
Perlukan rujukan berkenaan wajah atau nak tanya skincare mana yg terbaik untuk skin anda? Peluang kerjaya dengan MaryKay? Jom wasap² dengan Kak Aimi. 😘 .
.
πŸ‘‘ Aimi
πŸ“² 0124033922
πŸ‘— Beauty Consultant
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#botanicaleffectsmask
#maskermarykay
#maskerbotanicaleffects
#treatmentset
#treatmentsetMarykay
#detoxset
#detoxsetmarykay
#oilyskin 
#kulitberminyak




Saturday, February 3, 2018

Masker Arang - Mary Kay


#Rensta #Repost: @dalybeauty via @renstapp ···
“ Masking with my baby @bidstagram ✨ loving the deep cleansing charcoal mask "clearproof" by @marykaycanada ✨ we both love how clean our skin felt, & how some little breakouts were stopped in their tracks ✨ great for all skin types ✨ #charcoalmask #masking #claymask #marykaycanada #clearproof #acnemask #deepcleanse #beautysecrets #glowingskin #babygirl #arentwecute ”




Menikmati kulit yang jernih dan bersih dengan ahli baru bagi Clear Proof Acne System. Masker arang ini dapat membersihkan kulit secara mendalam, mengurangkan kilat pada wajah dengan segera serta mengandungi kompleks 
ekstrak botani yang dapat membersih kulit dan memulih keserian wajah. 


SAINS DI SEBALIK PRODUK:

1. Arang Aktif: Apabila arang melalui proses pemanasan yang khas, arang menjadi bahan aktif dan mempunyai 
lebih banyak liang. Arang aktif terkenal dengan keupayaannya yang dapat meresap bendasing yang lebih berat daripadanya sehingga dua kali ganda. Kuasa arang aktif dapat membersihkan pori-pori, meninggalkan kulit 
rasa bersih. Sebagai hasilnya, wajah anda tampil lebih bersih dan sihat, dan mengurangkan tampilan pori-pori. 

2. Tanah Liat Kaolin dan Bentonit: Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai masalah kulit akan mengeluarkan lebih minyak pada wajah berbanding dengan orang biasa. Kulit juga berminyak disebabkan penukaran cuaca atau faktor–faktor lain. Oleh sedemkian, pengeluaran minyak berlebihan pada muka adalah satu masalah biasa. Dirumuskan dengan kuasa tanah liat Kaolin dan Bentonit, masker ini dapat menarik minyak lebihan dengan segera dan mengurangkan kilat muka. 

3. Ekstrak Bebuas dan Kacang Boston: Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask mengandungi ekstrak Bebuas dan Kacang Boston yang dibukti bahawa dapat menambahbaikan tampilan warna kulit yang tidak sekata. 
Dengan mengabungkan dua ekstrak tersebut, kombinasi yang hebat ini dapat mengurangkan tampilan cela dan memulihkan keserian kulit. Tambahan pula, semasa ujian in-vitro, setiap ekstrak botani ini dibukti dapat menenangkan kulit. 

ARAHAN APLIKASI:
 Guna masker 2 atau 3 kali setiap minggu selepas langkah membersih muka. Sapu secara rata pada kulit yang bersih. 
Tinggalkannya selama 10 sehingga 20 minit. Cuci dengan air, dan lap muka. 

Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask adalah suplemen hebat bagi Clear Proof Acne System. 

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmarykay



Believe + Wonder Collection - Mary Kay






Believe + Wonder Collection ❤


Terbaru dari Mary Kay Product.

Jom wangikan diri anda dengan set penjagaan badan yang terdiri daripada :
🌸 Shower Gel
🌸 Body Lotion
🌸 Fragrance Mist

Ada 3 pilihan utk anda : .
.
🌸 Sail To The Moon
🌸 Paint The Sky
🌸 Chase A Rainbow

Semua pun wangi2 dan fresh dan sgt sesuai untuk dijadikan hantaran atau hadiahkan kepada yang tersayang.😍 Jom wangi2 bersama Mary Kay. Dapatkan sekarang..😘
. .
Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#breakoutskin
#ubatjerawat
#serumjerawat
#sailtothemoon

#believeandwonder





Boleh dijadikan hantaran kahwin.




Disposable Facial Cloths - Mary Kay

❤️DISPOSABLE FACIAL CLOTHS ❤️


Ini adalah facial cloth daripada mary kay..setakat ni , ini adalah the BEST facial cloth. tissue pun ada nama Mary Kay..tissue tahan lama. Bukan pakai buang. .


Cara digunakan lap diwajah,basuh &jemur dan bole dipakai semula...sangat jimat bole dipotong 2. .
Facial cloth tebal & lembut sangat membantu kita mencuci muka dgn baik..sesuai sgt utk mereka yg mengalami masalah jerawat . tissue ni anti bacteria . so kuman2 jerawat tak kan merebak . jom guna . Digunakan bersama cleanser atau make up remover memang besttt . πŸ‘πŸ‘


Aimi  panggil nie TISU AJAIB

STAY SOFT SKIN WITH MARYKAY




Boleh tempah sekarang..


Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia


#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#botanicalevo
#botanicaleffectsevo
#ctpmk
#revealingradiance 
#revealingradiancefacialpeel 
#facialpeel 
#facialpeels
#melacepplusmarykay 
#melacep
#skincaregoals
#ClearProofSkincare 
#clearproofacnesystem



Saturday, December 23, 2017

Tentang Saie

bismillah, 
post daripada Ust Pahrol letak sini untuk rujukan saya, chill..


Kenapa sampai tujuh kali Siti Hajar berulang alik dari Safa dan Marwah?

Allah kurniakan kita akal dan ikhtiar, cuma jangan bergantung kepada keduanya. Yang memberi bekas Allah jua.

Berusaha sehabis daya tetapi jangan bergantung kepadanya. Pada kali pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam dan ketujuh...hati Siti Hajar masih bergantung kepada makhluk.... kalau ada kafilah yang datang, jika ada manusia yang singgah.

Tapi selepas itu... harapannya musnah, dia tidak mengharap lagi kepada dunia dan manusia. Hatinya 'dipaksa' bergantung hanya kepada Allah.

Dan pada ketika itulah bantuan Allah datang dengan cara yang paling mudah. Hanya dengan hentakan kaki bayi kecilnya Ismail...lalu terpancarlah air.

Zam zam, zam zam, berkumpul, berkumpul...berkumpullah segala keberkatan dan kebaikan.

(Kata yang empunya riwayat, pada kemuncak tauhid itu lupalah Siti Hajar kepada persaingan madunya Siti Sarah, kesedihan ditinggalkan oleh suaminya Ibrahim...kerana hatinya puas dengan Allah!)

Zam-zam, zam-zam, berkumpullah kebaikan dan keberkatan... bila hati dipenuhi iman. Dan jalan ke situ dipenuhi penderitaan!



Allah mendidik kekuatan melalui perpisahan. Allah mengajar cinta melalui derita...

Begitulah di Saie itu pada Siti Hajar dan Ismail. Begitulah jua pada Ibrahim ketika meninggalkan mereka...

Agar seluruh dan sepenuh cinta hanya untukNya...kerana Tuhan sangat cemburu!

Sunday, November 19, 2017

clear proof acne system - Mary Kay Malaysia






Mengapa awak perlu clearproof? Clearproof acne system diformulasi sesuai kulit sensitif dan radang untuk lebih sihat, dan dalam clear proof ada Canadian Willowherb..
Mahu tahu lebih banyak keajaiban bahan tersebut? Cek info dibawah ya :

πŸ’ž Canadian Willowherb merupakan tumbuhan perdu berbunga yang biasa tumbuh di daerah subarctic, merupakan sebutan umum untuk tumbuhan Epilobium Angustifolium.

πŸ’ž Sejak zaman dahulu, penduduk asli Amerika telah menggunakan ekstrak cair dari Canadian Willowherb yang diambil dari bunga, daun dan batangnya untuk berbagai aplikasi seperti menenangkan radang kulit.

πŸ’ž Canadian Willowherb, sangat dikenal sebagai anti oksidan, anti mikroba, anti virus, anti iritasi dan anti inflamasi, serta sebagai analgesik alami sehingga bagus digunakan sebagai bahan cream untuk menyembuhkan jerawat.

πŸ’ž Para ilmuwan membuktikan bahwa Canadian Willowherb bisa mengurang jerawat karena bakteria sampai 99.9% dalam waktu 2 jam. ¹ . Inilah yang membuat Cream Acne Szava boleh membuat jerawatmu segera sembuh, kering dan berkurang peradangannya bahkan untuk sekali pemakaian di malam hari saja.

Mahu wajah bersih daripada jerawat? Tunggu apa lagi? 
Jangan biar jerawat tinggal bekas, buruk nanti!

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#botanicalevo
#botanicaleffectsevo
#ctpmk
#revealingradiance 
#revealingradiancefacialpeel 
#facialpeel 
#facialpeels
#melacepplusmarykay 
#melacep
#skincaregoals
#ClearProofSkincare 
#clearproofacnesystem

Sunday, November 12, 2017

VCO for Ekzema



Anak anda ada ekzema? 
Sebagai ibu dan bapa mesti anda risau bukan? Yelah anak masih kecil, segala jenis cream dah sapu.. smasih tak berhasil :(. Risau dengan eczema, risau dgn krim kimia yg disapukan ke kulit baby :(

Apa itu ekzema?
Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi sebaik yang sepatutnya. Ini boleh membuatkan kulit bayi anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.

Apa yang menyebabkan ekzema?
Radang ekzema boleh berlaku jika ada iritasi kulit yang disebabkan oleh kimia, seperti bahan pencuci dalam mandian buih, syampu, serbuk cuci dan pelembut fabrik. Ini diberi nama ekzema sentuhan iaitu mendapat alergi kerana kulit terdedah dgn bahan2 tadi. Kanak-kanak yang menghidapi ekzema atopik boleh mendapat ekzema sentuhan juga, jadi kedua-duanya boleh menyerang serentak.
Ada juga yang mengatakan ekzema berpunca dari susu yang diminum oleh bayi. Masalah ruam tetap akan berlaku sama ada bayi minum susu secara campuran iaitu susu ibu dan susu formula ataupun menyusu badan. Ini kerana berkemungkinan bayi terbabit mengalami alahan kepada susu formula yang diambil juga daripada pemakanan si ibu.

Tahukah anda?
Ekzema amat sulit dihindari kerana bayi akan menggaru dan menyebabkan infeksi hingga boleh mengganggu tidurnya! kasihan anak kita :( ada kanak2 yang sudah sampai keperingkat serius sehingga memerlukan pembedahan kulit.

Kini, melalui pelbagai kajian dan dapatan dari seluruh dunia akhirnya kita menemukan Virgin Coconut Oil yg mempunyai seribu satu khasiat utk dalaman dan luaran tubuh manusia.. bukan sahaja mereka yg muda belia, malah dari seawal baby sehingga menginjak ke usia warga emas juga boleh menggunakannya.

Dengan 100% sumber asli tanpa sebarang bahan tiruan Treenea lahir dengan produk minyak kelapa dara VCO yang lebih tinggi antioksidan.VCO ini telah terbukti membantu anak2 kecil ini bagi mengatasi masalah ruam dan ekzema..

Bagaimana caranya?
Ambil vco liquid Catalyst, titiskan sedikit dalam susu baby.. 3 titik dah cukup.. sehari sekali.. kemudian baki minyak tadi di sapu pada kulit baby. In shaa Allah.. kulit dan alergi ruam tersebut akan semakin pulih. Hasilnya kulit yg semakin cantik dan semakin kuat 'rintangan' terhadap virus, kuman, kulat, alergi dan sebagainya.
Semoga anak kalian cepat sembuh :)



Untuk menempah VCO
whatsapp Aimi

012-4033922


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels