CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, February 11, 2018

Minyak Kelapa Dara / VCO rawat psoriasis


Assalamualaikum, artikel di bawah dari UTUSAN adalah tentang keberkesanan VCo @ minyak kelapa dara rawat sakit psoriasis, insyaAllah dengan izinNya..

............................

27 tahun derita psoriasis


Oleh RABIATUL ADAWIYAH KOH ABDULLAH
adawiyah.koh@utusan.com.my
Terima kasih An Nabaat Sdn. Bhd., Bandar Baru Bangi, Selangor. (As Ad: 013-3112724/ Dali: 019-4504905)




KEHIDUPAN ceria seorang pelajar tingkatan tiga ini bertukar sengsara apabila dia secara tiba-tiba diserang penyakit kulit misteri dinamakan psoriasis . Akibatnya, Hazlinda mengalami simptom kulit mengelupas, kemerahan dan gatal, sekali gus menjejaskan rupa parasnya.

Akibatnya, dia hanya mampu duduk di rumah kerana kulitnya akan berasa sakit apabila berpeluh dan memakai baju. Itulah antara pengalaman yang dialami Hazlinda Ilias, 42 kira-kira 28 tahun lalu.

Penyakit yang dialami Hazlinda masih berlarutan sehinggalah dia melangsungkan perkahwinan.

"Saya mencuba pelbagai rawatan termasuk cara Islam dan tradisional. Saya juga mencuba suplemen farmasi. Ada yang berkesan tetapi tak sampai sebulan, penyakit ini datang semula. Sehinggalah saya mencuba sejenis ubat herba tradisional yang mungkin serasi dengan saya. Penyakit kulit yang saya alami tidak sembuh sepenuhnya tetapi ia semakin berkurang sehingga 60 peratus," ujarnya.

Menurut Hazlinda, disebabkan perasaan malu dan kurang pengetahuan tentang psoriasis, dia tidak mahu berjumpa doktor ketika mula-mula mendapat penyakit ini.

"Saya sangat stres. Masa itu saya baru berada di tingkatan tiga. Akibatnya, pelajaran dan rutin harian saya terganggu. Penyakit kulit ini menyebabkan rasa sakit, gatal dan malu.

"Akhirnya atas dorongan keluarga, saya berjumpa doktor dan diberi ubat," katanya.

Tahun lepas, atas izin Allah, dia dipertemukan dengan usahawan herba , Dr. Nurmawati Syakroni dan sejak itu mencuba herba minyak kelapa dara, alahan dan antivirus untuk merawat penyakit tersebut.

"Alhamdulillah ia sesuai dengan kulit saya," akuinya.

Tambah Hazlinda, walaupun kesan masih belum kelihatan tetapi ia membantu mengurangkan rasa sakit dan gatal terutama apabila cuaca panas dan melekit.

"Jika anda tanya, apa yang terjadi pada kulit saya 27 tahun lalu, susah saya nak gambarkan. Kulit menjadi gatal, bengkak dan alergi. Selepas berkahwin, suamilah yang banyak membantu dengan menyapu ubat di bahagian belakang. Seperti yang anda lihat sekarang, selepas mencuba ubat herba ini, yang tinggal hanyalah kesan parut. Walaupun saya belum pulih sepenuhnya, saya bersyukur kerana sekarang saya sudah tidak malu berjumpa orang ramai," ujarnya yang menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan.

Ibu kepada empat anak ini mengakui, sebagai pesakit psoriasis banyak cabarannya.

Katanya, kulit akan menjadi kering apabila berada di dalam bilik berpendingin hawa dan tiada keyakinan diri apabila berjumpa dengan orang ramai.

Nasihatnya kepada pesakit-pesakit lain supaya bersabar dan tidak berputus asa.

"Kita perlu percaya setiap penyakit ada ubatnya. Saya bersyukur mempunyai keluarga yang memberi kekuatan untuk terus tabah," katanya yang kini hidup gembira.



Artikel Penuh: 
http://ww1.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20120805/kn_03/27-tahun-derita-psoriasis#ixzz56ogDJd8e

© Utusan Melayu (M) Bhd 


Untuk awak dapatkan minyak kelapa dara / VCO boleh dapatkan dengan saya, saya jual dalam bentuk liquid dan kapsul ya.. Hubungi saya 

Aimi di talian 012-4033922 (whatsapp)






Wednesday, February 7, 2018

Treatment Set - Mary Kay

🌸 Set treatment ini khas untuk kulit yang bermasalah akibat daripada penggunan skincare yg mengandungi bahan kimia atau local produk.
Ianya digunakan utk membersihkan kulit wajah daripada kekotoran atau chemical dari dalam... kerana kulit wajah kita dah tercemar dgn pelbagai jenis produk.
.
Set treatment ini adalah yang terbaik untuk merawat kulit anda. Please jangan pakai produk yang mengandungi merkuri & hidrokuinon lagi. Sayangi lah kulit anda. .
Set treatment ini terdiri drpd:
.
🌸 Cleanser Botanical Formula 1, 2 or 3
🌸 Oil Free Hydrating Gel/ Intense Moisturizer cream
🌸 Liquid Foundation Matte/ Luminous .
.
Perlukan rujukan berkenaan wajah atau nak tanya skincare mana yg terbaik untuk skin anda? Peluang kerjaya dengan MaryKay? Jom wasap² dengan Kak Aimi. 😘 .
.
πŸ‘‘ Aimi
πŸ“² 0124033922
πŸ‘— Beauty Consultant
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#botanicaleffectsmask
#maskermarykay
#maskerbotanicaleffects
#treatmentset
#treatmentsetMarykay
#detoxset
#detoxsetmarykay
#oilyskin 
#kulitberminyak




Saturday, February 3, 2018

Masker Arang - Mary Kay


#Rensta #Repost: @dalybeauty via @renstapp ···
“ Masking with my baby @bidstagram ✨ loving the deep cleansing charcoal mask "clearproof" by @marykaycanada ✨ we both love how clean our skin felt, & how some little breakouts were stopped in their tracks ✨ great for all skin types ✨ #charcoalmask #masking #claymask #marykaycanada #clearproof #acnemask #deepcleanse #beautysecrets #glowingskin #babygirl #arentwecute ”




Menikmati kulit yang jernih dan bersih dengan ahli baru bagi Clear Proof Acne System. Masker arang ini dapat membersihkan kulit secara mendalam, mengurangkan kilat pada wajah dengan segera serta mengandungi kompleks 
ekstrak botani yang dapat membersih kulit dan memulih keserian wajah. 


SAINS DI SEBALIK PRODUK:

1. Arang Aktif: Apabila arang melalui proses pemanasan yang khas, arang menjadi bahan aktif dan mempunyai 
lebih banyak liang. Arang aktif terkenal dengan keupayaannya yang dapat meresap bendasing yang lebih berat daripadanya sehingga dua kali ganda. Kuasa arang aktif dapat membersihkan pori-pori, meninggalkan kulit 
rasa bersih. Sebagai hasilnya, wajah anda tampil lebih bersih dan sihat, dan mengurangkan tampilan pori-pori. 

2. Tanah Liat Kaolin dan Bentonit: Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai masalah kulit akan mengeluarkan lebih minyak pada wajah berbanding dengan orang biasa. Kulit juga berminyak disebabkan penukaran cuaca atau faktor–faktor lain. Oleh sedemkian, pengeluaran minyak berlebihan pada muka adalah satu masalah biasa. Dirumuskan dengan kuasa tanah liat Kaolin dan Bentonit, masker ini dapat menarik minyak lebihan dengan segera dan mengurangkan kilat muka. 

3. Ekstrak Bebuas dan Kacang Boston: Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask mengandungi ekstrak Bebuas dan Kacang Boston yang dibukti bahawa dapat menambahbaikan tampilan warna kulit yang tidak sekata. 
Dengan mengabungkan dua ekstrak tersebut, kombinasi yang hebat ini dapat mengurangkan tampilan cela dan memulihkan keserian kulit. Tambahan pula, semasa ujian in-vitro, setiap ekstrak botani ini dibukti dapat menenangkan kulit. 

ARAHAN APLIKASI:
 Guna masker 2 atau 3 kali setiap minggu selepas langkah membersih muka. Sapu secara rata pada kulit yang bersih. 
Tinggalkannya selama 10 sehingga 20 minit. Cuci dengan air, dan lap muka. 

Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask adalah suplemen hebat bagi Clear Proof Acne System. 

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmarykay



Believe + Wonder Collection - Mary Kay






Believe + Wonder Collection ❤


Terbaru dari Mary Kay Product.

Jom wangikan diri anda dengan set penjagaan badan yang terdiri daripada :
🌸 Shower Gel
🌸 Body Lotion
🌸 Fragrance Mist

Ada 3 pilihan utk anda : .
.
🌸 Sail To The Moon
🌸 Paint The Sky
🌸 Chase A Rainbow

Semua pun wangi2 dan fresh dan sgt sesuai untuk dijadikan hantaran atau hadiahkan kepada yang tersayang.😍 Jom wangi2 bersama Mary Kay. Dapatkan sekarang..😘
. .
Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#breakoutskin
#ubatjerawat
#serumjerawat
#sailtothemoon

#believeandwonder





Boleh dijadikan hantaran kahwin.




Disposable Facial Cloths - Mary Kay

❤️DISPOSABLE FACIAL CLOTHS ❤️


Ini adalah facial cloth daripada mary kay..setakat ni , ini adalah the BEST facial cloth. tissue pun ada nama Mary Kay..tissue tahan lama. Bukan pakai buang. .


Cara digunakan lap diwajah,basuh &jemur dan bole dipakai semula...sangat jimat bole dipotong 2. .
Facial cloth tebal & lembut sangat membantu kita mencuci muka dgn baik..sesuai sgt utk mereka yg mengalami masalah jerawat . tissue ni anti bacteria . so kuman2 jerawat tak kan merebak . jom guna . Digunakan bersama cleanser atau make up remover memang besttt . πŸ‘πŸ‘


Aimi  panggil nie TISU AJAIB

STAY SOFT SKIN WITH MARYKAY




Boleh tempah sekarang..


Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia


#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#botanicalevo
#botanicaleffectsevo
#ctpmk
#revealingradiance 
#revealingradiancefacialpeel 
#facialpeel 
#facialpeels
#melacepplusmarykay 
#melacep
#skincaregoals
#ClearProofSkincare 
#clearproofacnesystem



Saturday, December 23, 2017

Tentang Saie

bismillah, 
post daripada Ust Pahrol letak sini untuk rujukan saya, chill..


Kenapa sampai tujuh kali Siti Hajar berulang alik dari Safa dan Marwah?

Allah kurniakan kita akal dan ikhtiar, cuma jangan bergantung kepada keduanya. Yang memberi bekas Allah jua.

Berusaha sehabis daya tetapi jangan bergantung kepadanya. Pada kali pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam dan ketujuh...hati Siti Hajar masih bergantung kepada makhluk.... kalau ada kafilah yang datang, jika ada manusia yang singgah.

Tapi selepas itu... harapannya musnah, dia tidak mengharap lagi kepada dunia dan manusia. Hatinya 'dipaksa' bergantung hanya kepada Allah.

Dan pada ketika itulah bantuan Allah datang dengan cara yang paling mudah. Hanya dengan hentakan kaki bayi kecilnya Ismail...lalu terpancarlah air.

Zam zam, zam zam, berkumpul, berkumpul...berkumpullah segala keberkatan dan kebaikan.

(Kata yang empunya riwayat, pada kemuncak tauhid itu lupalah Siti Hajar kepada persaingan madunya Siti Sarah, kesedihan ditinggalkan oleh suaminya Ibrahim...kerana hatinya puas dengan Allah!)

Zam-zam, zam-zam, berkumpullah kebaikan dan keberkatan... bila hati dipenuhi iman. Dan jalan ke situ dipenuhi penderitaan!



Allah mendidik kekuatan melalui perpisahan. Allah mengajar cinta melalui derita...

Begitulah di Saie itu pada Siti Hajar dan Ismail. Begitulah jua pada Ibrahim ketika meninggalkan mereka...

Agar seluruh dan sepenuh cinta hanya untukNya...kerana Tuhan sangat cemburu!

Sunday, November 19, 2017

clear proof acne system - Mary Kay Malaysia






Mengapa awak perlu clearproof? Clearproof acne system diformulasi sesuai kulit sensitif dan radang untuk lebih sihat, dan dalam clear proof ada Canadian Willowherb..
Mahu tahu lebih banyak keajaiban bahan tersebut? Cek info dibawah ya :

πŸ’ž Canadian Willowherb merupakan tumbuhan perdu berbunga yang biasa tumbuh di daerah subarctic, merupakan sebutan umum untuk tumbuhan Epilobium Angustifolium.

πŸ’ž Sejak zaman dahulu, penduduk asli Amerika telah menggunakan ekstrak cair dari Canadian Willowherb yang diambil dari bunga, daun dan batangnya untuk berbagai aplikasi seperti menenangkan radang kulit.

πŸ’ž Canadian Willowherb, sangat dikenal sebagai anti oksidan, anti mikroba, anti virus, anti iritasi dan anti inflamasi, serta sebagai analgesik alami sehingga bagus digunakan sebagai bahan cream untuk menyembuhkan jerawat.

πŸ’ž Para ilmuwan membuktikan bahwa Canadian Willowherb bisa mengurang jerawat karena bakteria sampai 99.9% dalam waktu 2 jam. ¹ . Inilah yang membuat Cream Acne Szava boleh membuat jerawatmu segera sembuh, kering dan berkurang peradangannya bahkan untuk sekali pemakaian di malam hari saja.

Mahu wajah bersih daripada jerawat? Tunggu apa lagi? 
Jangan biar jerawat tinggal bekas, buruk nanti!

Aimi. πŸ‘‘
πŸ“² 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia
#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#oilfreeeyemakeupremover
#sunprotector
#sunprotectormarykay
#cccream
#marykaycccream
#botanicalevo
#botanicaleffectsevo
#ctpmk
#revealingradiance 
#revealingradiancefacialpeel 
#facialpeel 
#facialpeels
#melacepplusmarykay 
#melacep
#skincaregoals
#ClearProofSkincare 
#clearproofacnesystem

Sunday, November 12, 2017

VCO for Ekzema



Anak anda ada ekzema? 
Sebagai ibu dan bapa mesti anda risau bukan? Yelah anak masih kecil, segala jenis cream dah sapu.. smasih tak berhasil :(. Risau dengan eczema, risau dgn krim kimia yg disapukan ke kulit baby :(

Apa itu ekzema?
Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi sebaik yang sepatutnya. Ini boleh membuatkan kulit bayi anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.

Apa yang menyebabkan ekzema?
Radang ekzema boleh berlaku jika ada iritasi kulit yang disebabkan oleh kimia, seperti bahan pencuci dalam mandian buih, syampu, serbuk cuci dan pelembut fabrik. Ini diberi nama ekzema sentuhan iaitu mendapat alergi kerana kulit terdedah dgn bahan2 tadi. Kanak-kanak yang menghidapi ekzema atopik boleh mendapat ekzema sentuhan juga, jadi kedua-duanya boleh menyerang serentak.
Ada juga yang mengatakan ekzema berpunca dari susu yang diminum oleh bayi. Masalah ruam tetap akan berlaku sama ada bayi minum susu secara campuran iaitu susu ibu dan susu formula ataupun menyusu badan. Ini kerana berkemungkinan bayi terbabit mengalami alahan kepada susu formula yang diambil juga daripada pemakanan si ibu.

Tahukah anda?
Ekzema amat sulit dihindari kerana bayi akan menggaru dan menyebabkan infeksi hingga boleh mengganggu tidurnya! kasihan anak kita :( ada kanak2 yang sudah sampai keperingkat serius sehingga memerlukan pembedahan kulit.

Kini, melalui pelbagai kajian dan dapatan dari seluruh dunia akhirnya kita menemukan Virgin Coconut Oil yg mempunyai seribu satu khasiat utk dalaman dan luaran tubuh manusia.. bukan sahaja mereka yg muda belia, malah dari seawal baby sehingga menginjak ke usia warga emas juga boleh menggunakannya.

Dengan 100% sumber asli tanpa sebarang bahan tiruan Treenea lahir dengan produk minyak kelapa dara VCO yang lebih tinggi antioksidan.VCO ini telah terbukti membantu anak2 kecil ini bagi mengatasi masalah ruam dan ekzema..

Bagaimana caranya?
Ambil vco liquid Catalyst, titiskan sedikit dalam susu baby.. 3 titik dah cukup.. sehari sekali.. kemudian baki minyak tadi di sapu pada kulit baby. In shaa Allah.. kulit dan alergi ruam tersebut akan semakin pulih. Hasilnya kulit yg semakin cantik dan semakin kuat 'rintangan' terhadap virus, kuman, kulat, alergi dan sebagainya.
Semoga anak kalian cepat sembuh :)



Untuk menempah VCO
whatsapp Aimi

012-4033922


.

Saturday, October 28, 2017

I'll kill my darling


...

KILL YOUR DARLING

Dalam penulisan, sering terjadi sesuatu frasa yang kita anggap paling indah, bernas dan hebat sebenarnya tidak sebegitu dalam realitinya.

Walaupun selalu diingatkan supaya kita melakukan “self editing” tetapi frasa yang kononnya sangat indah itu tidak akan kita buang. Munasabahkan kita membuang sesuatu yang kita sayang?

Justeru, kita perlukan orang lain menyunting tulisan kita. Dan hanya pada ketika itu sahaja frasa “kesayangan” kita dipotong atau diperbaiki.

Kill your darling, itu istilah yang selalu digunakan dalam bidang penulisan. Hasilnya, hasil tulisan kita akan menjadi lebih baik, bernas dan tepat.

Teman, kekadang kehidupan seperti itu juga. Sentiasa ada individu, sikap, pendirian atau pandangan hidup yang kita anggap benar tetapi hakikatnya tidak.

Walaupun kita cuba bermuhasabah, ia tidak akan kelihatan juga sebab ia sudah terlalu dekat dengan diri kita.

Cuba dekatkan sedekat-dekatnya tapak tangan kita ke mata sendiri. Semakin dekat, semakin kecil radius penglihatan kita dan ia menjadi semakin kabur.

Maka begitulah sikap, pandangan dan individu yang terlalu hampir dengan kita... kekadang sudah terlalu hampir hingga kita menjadi “buta” untuk melihatnya.

Boleh jadi dia seorang teman yang rapat. Tetapi dia hakikatnya dia adalah musuh mu yang ketat. Tetapi oleh sebab terlalu sayang, onarnya kabur di mata kita.

Mungkin kerana pandainya dia melayani perasaan dan impian kita, lalu kita letakkan seluruh kepercayaan, padahal dia sedang bersiap sedia mengkhianati kita.

Mungkin ia sebuah buku, yang kita kelek ke sana ke mari. Kita baca berulang kali, lalu pengarangnya kita sanjung dan junjung. Namun hakikatnya, buku itu jauh dari hidayah, tersasar dari taufik Allah.

Sedangkan bertahun-tahun kita sudah berhujah, membuat keputusan dan bertindak atas suluhan buku yang kabur itu.

Mungkin juga dia sebuah organisasi atau syarikat yang kita anggap payung dan pelindung, tetapi sebenarnya ia adalah penyekat karier dan kerjaya kita untuk pergi lebih jauh.

Kita sangkakan ia pelindung dari hujan dan mentari, tetapi rupa-rupanya tidak... ia adalah hijab fikiran dan minda kita untuk melihat horizon peluang dan ruang yang lebih luas dan dalam.

Ah, boleh jadi ia satu amalan, yang kita anggap sangat menyelamatkan. Mungkin juga satu gelar kesolehan, “status ibadah” atau status sosial yang begitu menenteramkan, melegakan, namun tanpa disedari itulah terowong bagi ujub, riyak dan sum’ah mencelah.

Rasa baik, tenteram dan aman yang “dihadiahkan” oleh amal dan gelar itu rupa-rupanya membawa kita ke daerah “rasa tidak atau kurang berdosa” – satu jurang yang paling ditakuti oleh para solihin dan mukminin.

Cari-carilah di mana kecintaan mu yang mungkin membutakan mata hati mu. Belajar dari kesah Nabi Ibrahim AS yang diperintahkan menyembelih kecintaannya Nabi Ismail AS – seorang anak yang soleh, taat dan setia manakan mungkin menjadi hijab cintanya kepada yang Esa?

Namun, Allah menguji Nabi Ibrahim AS, agar mengutamakan cinta Allah daripada yang lain. Siapa sangka Ibrahim yang pernah tega “menyembelih” kebencian pada wajah ratusan berhala, kemudian di perintahkan menyembelih “kecintaan” di wajah anaknya sendiri?

Teman, aku seperti kamu. Kerap dibutakan oleh cinta. Siapakah “Ismail-Ismail” dalam hidup kita? Carilah semua itu di sebalik pendirian, prinsip, gelaran, jawatan, amal, isteri, teman dan segala yang menjadi kesayangan mu.

“Sunting” tulisan hidup mu dengan imbasan dan suluhan doa. Mudah-mudahan Allah akan memberikan kita panduan dan keberanian untuk jadi seperti Ibrahim AS... “Kill your darling” dalam kehidupan!

Sering kita alpa, bahawa yang paling kita cinta itulah kerap menjadi hijab untuk mendapat CINTA. Bukan untuk menimbulkan dikotomi (pertentangan) apalagi dilema) antara cinta manusia dengan cinta Allah... tetapi selalunya begitulah kita teruji.

Lepaskanlah cinta yang kecil untuk mendapat cinta yang lebih besar. Apabila kita mendapat cinta yang besar, cinta yang kecil akan menyerah dengan rela.

Apakah nabi Ibrahim AS kehilangan Ismail yang rela dikorbankannya? Tidak, bila dia “melepaskan” Ismail, Ismail kekal menjadi anak yang dincintainya. Malah dia dikurniakan seekor kibasy yang gemuk sebagai hadiah dan barakah kesediaannya mengorbankan Ismail AS.

Allah mengajar kita supaya “kill your darling” bukan untuk mendera, tetapi begitulah yang dinamakan cinta... sentiasa menagih ujian.

Selepas diuji layaklah seorang hamba mendapat cinta dan CINTA kerana berjaya “mengorbankan” cinta demi CINTA!

(PETIKAN DARI BUKU "DI MANA DIA DI HATI KU")

-Pahrol Mohamad Juoi

Friday, October 20, 2017

Timewise Miracle [Basic Set]


Timewise Miracle [Basic Set] 😍😍😍
.
.
Inilah dua item paling wajib antara yang wajib untuk dimiliki apabila ingin menjaga wajah .
.
Iaitu cleanser dan moisturizer! pencuci dan pelembap sama-sama penting. Tak boleh tanpa satu sama lain. Mereka bagaikan isi dengan kuku. Malas macam mana pun, kena cuci muka dan pakai pelembap tau! .
.
Ni adalah dari set Timewise anti-aging! Best gilaaaaa Nak tau kenapa? Sebab set ni set awet muda, menentang penuaan. Kalau dah menua pun, boleh jadi muda balik😍😍 .
.
Pencucinya pula berfungsi sebagai 3 dalam 1 iaitu mencuci, mengelupas dengan halus (scrub) dan menyegarkan! Memang lepas cuci muka, kulit akan rasa fresh!! Lepas tu wajib pakai moisturizer untuk pelindungan seterusnya. Lepas pakai dalam dua minggu, anda akan rasa kulit makin lembut .
.
Nak cuba? Jom whatsapp Kak Aimi
.
πŸ“ž Aimi 012-4033922
Mary Kay Beauty Consultant .
.
#timewise #marykayskincare #skincaremalaysia #timewiseskincare #marykaymalaysia #marykaybeautyconsultant #kulitcantik #supplemenmalaysia #timewisemiracle #marykayskincare


Saturday, September 16, 2017

Cause am feelin drained.


The time delay in introvert relationships.


Even with the people that I trust and care about, it takes time for me to open up. It can take a lifetime to reveal the depth of who I am. The right people will understand that slowly peeling back the layers of my personality is a privilege.


The poem “Mon Semblable” by Stephen Dunn beautifully expresses the merits of “holding some back”:

Anonymous among strangers
I look for those
with hidden wings,
and for scars
that those who once had wings
can’t hide.
Though I know it’s unfair,
I reveal myself
one mask at a time.
Does this appeal to you,
such slow disclosures,
a lifetime perhaps
of almost knowing one another?
I would hope you, too,
would hold something back




I require periodic alone-time 
in order to function properly.



Skin Consultation - Mary Kay Malaysia



One of my regular customer... Start dengan set treatment, skin makin improve dan cantik... 😍
Dah upgrade kepada Timewise ~ Melacep. Yeayy! πŸ’ƒ Awak cantik, saya happy. πŸ™ˆ 😍 #marykayaimifeedback

Jom order #MaryKay dengan Kak Aimi, nak tanya pasal peluang kerjaya sebagai Beauty Consultant Mary Kay dan masalah skin awak boleh whatsapp ya? Kak Aimi akan tolong pilihkan dan advise siri mana yang sesuai untuk awak, setiap kulit kita berbeza dan history tak sama. Bukan hentam pakai saja. NO. πŸ™…

Pm for consultation : .
.
πŸ“² 012-4033922 Aimi
πŸ‘‘ Marykay Beauty Consultant

#marykaybeautyconsultant
#marykaymalaysia
#marykay
#marykaytimewise
#timewise
#marykayuser
#beautyconsultantmarykay 
#discoverwhatyoulove
#botanicaleffects
#agenmarykay
#stokismarykay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

National Geographic POD

Labels